Srbistan - krađe kola, delova, goriva...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Srbistan. Kradje kola, delova, goriva...
Šta da nema smisla?
Ja zaista ne videh ni jedan alarm u prodaji bilo jeftiniji bilo skuplji a da nema šok senzor, pa to i jeste jedna od poenta alarma. I da, i u uređenim državama se to stavlja i koristi.
Ja zaista ne videh ni jedan alarm u prodaji bilo jeftiniji bilo skuplji a da nema šok senzor, pa to i jeste jedna od poenta alarma. I da, i u uređenim državama se to stavlja i koristi.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Sada sam se raspitao, auto je navodno imao sigurnosne šrafove, mada je to komšijska informacija iz druge ruke a koliko me sećanje služi vlasnik mi je rekao da nema, tj. muž od žene čiji je auto.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Srbistan. Kradje kola, delova, goriva...
@Grujic
Ovaj pomenuti Meta recimo nema. Ili možda postoji kao jedan od modula koji se može naknadno dodati, no u ovoj varijanti koju kod nas ugrađuju ga nema...
Tapatalk
Ovaj pomenuti Meta recimo nema. Ili možda postoji kao jedan od modula koji se može naknadno dodati, no u ovoj varijanti koju kod nas ugrađuju ga nema...

Tapatalk
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ja imam na oba auta pomenuti alarm, ali ne znam da li ima taj neki sok senzor... imam senzore iznutra npr
Brzine idu u H-a !!!

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne razumem cemu tvrdoglavostGrujic napisao:Šta da nema smisla?

Proveri malo aktuelne alarme - kako 3rd party, tako i fabricke, sa naglaskom na ove druge...
Poslednja izmena od Delija u 16 Jul 2013, 19:02, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Auuu, Alien vs. Predator. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jbg, ja uvek navijao za Alien-e 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Decku sa VWCS ukraden juce/prekljuce Golf
Pronadjen iste veceri.Jutros oko 10:00 na Banovom Brdu mi je ukraden auto
svetlo siva cetvorka, spustena, na celicnim felnama
napred nema jedan poklopac prskalice,a jedan je tamno sive boje
BG-179TW
ako neko naleti nek javlja,
nije ga ukrao profi lopov pa je velika verovatnoca da ce biti "bacen" negde
tj. da ga nece rasturiti
Sta reci...Bila je tema zakljucana pa nisam mogao nista da pisem...
Auto je pronadjen. Sinoc oko 01:30 narkoman na koga sam sumnjao je izleteo na ulasku u Umku
pokosio banderu,par metalnih stubova,stubove kapije, prosao kroz zid i posle nekih dvadesetak metara zakucao se u kucu i zapalio...
Potpuno je unisten auto,a magarac koji je ga ukrao i polupao zavrsio je u urgentnom centru... Koliko sam danas uspeo da saznam nije zivotno ugrozen,al je u teskom stanju...

Loše mi je...
Na zalost spremi se na veoma losu materijalnu varijantu ukoliko nemas kasko. Uglavnom takvi narkomani nemaju nukakvih primanja niti imaju bilo kakvu imovinu, tako da je skoro nikakva mogucnost da se naplatis u privatnoj parnici na koju ce te ovo uzasno i korumpirano sudstvo u ovoj supak zemlji uputiti. Mozda da sacekas da se prikupe bar neki podaci o tome da li djankoza ima bilo kakvu imovinu ili bilo kakvu svojtu (roditelje, srodnike i sl) a da mogu/``zele`` pokriti stetu (da ga se nisu odrekli i da su u ``obavezi ``da se staraju o njemu). Na zalost u 99% slucaja nema takvih mogucnosti, roditelji odricu srodstvo, nemaju nista, gole golje i nemoguce je naplatiti stetu. Cak i troskovi suda po konacnoj presudi se stavljaju na teret budzeta suda u ovom delu gonjenja koji ide po sluzbenoj duznosti (jer i nema drugih mogucnosti), a da ne govorim o delu na koji ce te uputiti, tj. privatnoj parnici za nadoknadu stete. Narkomancina se sada leci (odmara i oporavlja primajuci tokom terapije cak i substitute narkotika, sto je njemu jednako kao da je u banji sa besplatnom drogom) o trosku svih nas ostalih koji placamo poreze i doprinose, a cim mu bude malo bolje, i cim se zazeli jos narkotika, kidnuce jos iz bolnice i eto njega opet na ulici kako merka neki novi plen i onda iznova sve iz pocetka.
Na zalost u srbistaniji je to tako, zato se to stalno i desava, i niko nista ne preduzima!
Na zalost u srbistaniji je to tako, zato se to stalno i desava, i niko nista ne preduzima!
Pitanje je da li bi mogao nesto da naplati i od kaska da ga je imao jer, koliko sam razumeo na VW forumu, on je izgubio kljuceve od auta na pumpi na kojoj je radio, a osiguranje u tim slucajevima ne isplacuje naknadu.
Kako bih ga ostavio da izgori u tom autu, mamu mu je*em retardiranu
Woodoo, jel si siguran u to?
Ako on ima zapisnik policije da je prijavio kradju i da je policija prihvatila da je to slucaj otudjenja vozila, mislim da moze lagano da naplati kasko. Sem sto imam utisak da nije imao kasko... :/

Woodoo, jel si siguran u to?
Ako on ima zapisnik policije da je prijavio kradju i da je policija prihvatila da je to slucaj otudjenja vozila, mislim da moze lagano da naplati kasko. Sem sto imam utisak da nije imao kasko... :/
Da to je tacno, ako je takav slucaj sa kljucevima onda jbga........Woodoo napisao:Pitanje je da li bi mogao nesto da naplati i od kaska da ga je imao jer, koliko sam razumeo na VW forumu, on je izgubio kljuceve od auta na pumpi na kojoj je radio, a osiguranje u tim slucajevima ne isplacuje naknadu.
Inace sad je bilo kao prilog na nekoj TV, mislim da je bio Studio B, izvestaj sa lica mesta, ljudi poispadali iz kreveta, djankoza probio ogradu, zid, kucu, izazvao pozar, izasli vatrogasci, hitna, haos.......

Znaci nisu upropastena samo kola, nego i sira imovina, (dvorista, ograde, kuce) , a samo pukom srecom niko nije izginuo.
Sto se tice naknade stete ni vlasnici objekata verovatno (99%) nece moci nista da naplate jer je takav slucaj. Zakon ovakve stiti maksimalno! Eto toga cim se oporavi i progleda na svoje narkomanske oci ponovo na ulici.........
Djankozu su naravno spasili, izvukli ga ljudi iz tih kuca iz zapaljenog auta, a stigla po njega brzo i hitna, primljen ekspresno na urgentni, operisan .......(za njega bilo slobodno vozilo hitne i bilo mesta da ga prime, , odma slobodna sala za operacije, uradjen mu skener, magnetna.....za razliku od mnogih drugih...)
Sad jos da mu redovno u postupku rehabilitacije daju Trodon na recept, da ne steti i da mu ne padne tesko narkomanska kriza, naravno sve o trosku poreskih obveznika, pa da ga ubrzo puste da se ponovo obrene u necijim ``pozajmljenim`` kolima.........
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Nije tvrdoglavost nego sam pre 2 godine ugrađivao sebi alarm i prekopao sve živo što se nudi. Pogotovo ti aftermarket imaju alarme, sa razlikom da sad senzor imaju često integrisan. Fabričke (ako misliš pod tim one koji se kače na imobilajzer) nisam ni gledao a i oni su slabi po pitanju zaštite od krađe tako da ih je bolje izbegavati.Delija napisao:Ne razumem cemu tvrdoglavostGrujic napisao:Šta da nema smisla?
Proveri malo aktuelne alarme - kako 3rd party, tako i fabricke, sa naglaskom na ove druge...