Dizne
Re: Dizne
Moje iskustvo sa Lav autom je jako loše, probali su da zamene ležaj točka i nisu uspeli plus su oštetili homo zglob, pa su posle predlagali da ga seku brusilicom i da stavim nov. Ne bih tamo više ništa pokušavao da servisiram. Ležaj sam zamenio u servisu u kojem sam i ranije održavao kola samo me izašlo dosta skuplje na kraju.
Moj utisak je da tamo rade jako loši majstori, kojima je vrhunac znanja zamena ulja i filtera. No, možda je ovo za neku drugu temu, pa ako treba neka se prebaci gde treba.
Moj utisak je da tamo rade jako loši majstori, kojima je vrhunac znanja zamena ulja i filtera. No, možda je ovo za neku drugu temu, pa ako treba neka se prebaci gde treba.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To je ok cena. Toliko sam i ja platio u Trio servisu (1000 din po dizni). Jedino što su tamo prvo proverili, to je besplatno, pa ako ima potrebe da se očiste, onda naplate. Ko ima noviji auto i sumnja na dizne, ali nije siguran, sasvim je ok da se provera ne naplati.
Posetite www.garaza.rs !
A kako proveravaju?
Skidaju dizne i stavljaju ih na onu skupu mašinu?
Skidaju dizne i stavljaju ih na onu skupu mašinu?
Hvala in informaciji, onda zakazujem za sledeću nedelju u Hit-u!trojanac napisao:To je ok cena. Toliko sam i ja platio u Trio servisu (1000 din po dizni). Jedino što su tamo prvo proverili, to je besplatno, pa ako ima potrebe da se očiste, onda naplate. Ko ima noviji auto i sumnja na dizne, ali nije siguran, sasvim je ok da se provera ne naplati.

Prica sa diznama na benzincu mi je sasvim ok za razliku od dizelasa. Moze cak i pri velikom servisu da se odradi ciscenje, nije skupo a sigurno nece da mu skodi... Ja radim veliki za koji dan pa razmisljam i to da odradim...
Ja sam recmo na puntu benzincu, osecao probleme vec posle 15-20.000km, dok se motor osetno promenio sto se tice rada oko 50,000km.
Osecale su se malo jace vibracije oko 3000 obrtaja.
Posle tretmana sa duplom dozom sredstva za ciscenje, unormalio sam motor.
A sad kad dotera dotle da motor trokira ima knedle i ostalo, to je vec ko zna kolko medju faza doguralo...
Osecale su se malo jace vibracije oko 3000 obrtaja.
Posle tretmana sa duplom dozom sredstva za ciscenje, unormalio sam motor.
A sad kad dotera dotle da motor trokira ima knedle i ostalo, to je vec ko zna kolko medju faza doguralo...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.