Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Ne brže od života!

Post od NexT »

Zaboravih jednu stvar koja mi se cini bitnom iz clanka...

Ako je on polagao prosle godine, zar ne bi trebao da ima probnu vozacku? Ili to ide samo za maloletne?
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

:plusone:
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Wolfy i Gagino - šta klinac od 20 godina traži za volanom automobila koji ima sigurno preko 200 konja (bilo da je Fijat ili neki Bentli u pitanju)????
To mi nije jasno. Ne bitno da li je Pink, Palma ili neko sasvim nepoznat u pitanju.
Klinac od 20 godina nema dovoljno zrelosti da vozi taj auto - nema i kraj. Odgovornost je i u onome koji mu je dozvolio da vozi takav automobil.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

NexT napisao:Zaboravih jednu stvar koja mi se cini bitnom iz clanka...

Ako je on polagao prosle godine, zar ne bi trebao da ima probnu vozacku? Ili to ide samo za maloletne?
Mislim da mali zivi u Velikoj Britaniji,pa verujem da ima njihovu dozvolu... A,i ako imas 18+ onda ti ne treba niko da sedi pored tebe.A,i rekli su pre godinu dana,tako da je mozda I istekla... :) Ali,da ne nagadjamo bzvz vreme ce pokazati,ili pak nece...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Mozda je polozio prosle godine u januaru pa nema vise probnu.

Nisam imao vremena da sve citam ali deda mi je sudski vestak i bas sam pricao s njim pre par dana o nezgodama. Ako vozac nije 100% kriv, uvek je mnogo manja kazna. Razlika u semaforu je u ovom slucaju nebo i zemlja, jedno je strasno krivicno delo a drugo je izazivanje krivicnog dela usled tih i tih okolnosti... Ima dosta ljudi koji su ubili i nisu otisli u zatvor jer nisu imali 100 odsto krivice i to je normalno.

Pre par godina je covek u Sapcu skocio sa terase sa 5-6 sprata da se ubije i pao na babu koja je setala i ubio je a on preziveo s dosta preloma... Da je tada recimo skocio na put, makar neko vozio i 300 na sat, ne mozes gledati to kao standardno ubistvo ako ti je on skocio na haubu auta...

Ako je ona prelazila na crveno, on samo svojom voznjom nije mogao da je izbegne i za to treba da odgovara, ali ne moze sigurno biti ista kazna kao da je izleteo na trotoar autom i ubio je...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@Martin
On je punoletan i da ima svoj novac moze da pazari i Ferarri i u tome ga niko ne moze spreciti...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Martin napisao:Wolfy i Gagino - šta klinac od 20 godina traži za volanom automobila koji ima sigurno preko 200 konja (bilo da je Fijat ili neki Bentli u pitanju)????
To mi nije jasno. Ne bitno da li je Pink, Palma ili neko sasvim nepoznat u pitanju.
Klinac od 20 godina nema dovoljno zrelosti da vozi taj auto - nema i kraj. Odgovornost je i u onome koji mu je dozvolio da vozi takav automobil.
Eto,primera radi ja vec 2,5 godina vozim jake automobile,planiram da dogodine uzme nesto jos 2X jace od sadasnjeg.I,ama bas nigde ne vidim problem u tome.Nemam (Bogu hvala) ni najmanji incident/prekrsaj za to vreme I nekih 30K km.I,mogu sa prilicnom sigurnoscu,da tvrdim da vozim odgovornije I sigurnije od mnogo starijih vozaca.Tako da to sta bi ko treba da vozi u dvadesetim,sta u tridesetim,sta u cetrdesetim,za mene je,bez uvrede,notorna glupost.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Koliko ti imaš godina?
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Delija napisao:@Martin
On je punoletan i da ima svoj novac moze da pazari i Ferarri i u tome ga niko ne moze spreciti...
Moze zakon :) Kao u Hrvatskoj.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Nepunih 20.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Izvini onda... :pivo:

Ja se nadam da ću sebi neki kršten i normalan luksuzan auto (Mercedes, BMW - a pre bih BMW-a jer mi se najviše "đaSvi") moći priuštiti...nadam se za jedno 20-30 godina, poštenim radom koji je samo u Srbiji plaćen kao nigde u svetu (a radim već 4 godine). A do tada "žarim i palim" sa svojih "nepunih" 27 godina u zmajevitom Fijatu! :kezo:
Malo sam otišao u off....ali me je jako iznervirala sva ova diskusija o uzrocima ove nesreće. Jednostavno - klinac koji je jurcao, ova je prešla na crveno (možda i nije) i kraj.
Šta je tu nejasno????
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Druze,da ne idemo u dalji off.Mene uopste ne interesuje ko sta vozi niti bilo kakve materijalne klasifikacije ljudi,naprotiv,cak se grozim tih stvari,i novac ne gledam kao neko merilo ljudski (ne)kvaliteta,vec samo I iskljucivo kao papir kojim mozes da ispunis svoje odredjene zelje I da sto je moguce vise udobnije zivis.Nista vise.

I,zbog toga me uzasno nervira,kada odredjeni ljudi sebi daju za pravo da odredjuju ko bi sta trebao da vozi,ili vec na koji nacin da upravlja svojim novcem.

Decko je kriv.Zato sto je ubio neduznu devojku,a ne zato sto je sin Zeljka Mitrovica, I sto njegovi mogu da mu priuste X6.

P.S. nemoj pogresno da me shvatis,jer nemam aa bas nista protiv tebe,cak ni najmanje ;)
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

NexT napisao:Mogao je Jugo da vozi, pa bi niz Ustanicku dohvatio 100-tku da je hteo. Prednost X6 je sto bi mogao i da zakoci ranije...
+1
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:

Post od Martin »

Opušteno. :cool!:
Bitno da smo razmenili svako svoja mišljenja i stavove. :pivo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Martin napisao:1.Da je poštovao ograničenje i da je pazio, tragedija bi bila izbegnuta....bez obzira da li je devojka prešla na crveno ili ne.
A da obrnemo, da nije prelazila na crveno, mogao je ići 300 ne bi bilo nesreće. Upravo je to posao za veštake, a ne za kritičare iz fotelje koji će stvar da postave kako im odgovara.

Cozmo, da znamo da radiš u medijima, do sada si jedno 200 puta napisao, ali iskreno informacije, a pogotovo način na koji ih iznosiš je takav da ih malo ko uzima za ozbiljno.
Odgovori