Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Ne brže od života!

Post od Grujic »

Pa upravo se i ta glava ograničava tim propisima :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Neko moze sam da je ogranici, nekom treba sila (propis). Steta sto onda ispasta onaj koji moze sam da se kontrolise.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Daleko od toga da te isto privlace za brzinu auto od 100 200 ili 400ks.

Tome moze da se odupre onaj koga to ne interesuje ili onaj koji se plasi, ali onaj koji voli brzinu nece sigurno ostati ravnodusan.

Ubedljivo najgore je kad neko sedne u auto pa da mu pokazes kako ide, tada sam najvise sranja pravio a to se ne desava recimo u 320D.

Sada bih bio normalniji i verovatno cu u buducnosti voziti slicne aute ali morao sam da se ohladim od njega da bih shvatio ove stvari.

Risto, nisam tvoj post ni shvatio kao prozivku, shvatio sam ga kao priliku da iznesem svoje iskustvo i dva potpuno razlicita vozaca koja sam bio u M3 i u drugom autu.

Pajo, hvala :)
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Jako brzo prelazite sa auta od 50 konja na 150 a potom na AMG i M verzije...

Ono sto je cinjenica, po gradu najvise divljaju vozaci dostavnih kola i slabih, malih, gradskih autica.
Naravno, ima ih najvise, pa su i najcesci slucajevi, ali ne secam se kada je neki ultra jak auto ucestvovao u saobracajci.

Dozvolu imam relativno kratko (tek nesto preko 4 godine), a kilometrazu koju u proseku imaju ljudi sa 8-10 godina vozackog iskustva (oko 200.000km) sa razlicitim kolima, od 406 sa 110 konja do E klase sa 260 (ne racunam kratke izlete sa izuzetno jakim kolima).
SVE ali SVE polazi od tebe, ne od auta.
Ja sam u nekim situacijama sporije (ili isto) vozio duplo ili troduplo jaci auto iz respekta prema tom autu.
Krivine koje sam sa 406 prolazio na ivici, sa E 320 sam prolazio sporije, iako on tu brzinu ne oseca, jer verujem da ne bih umeo da iskontrolisem tu snagu ako se nesto neplanirano desi (a probano na zatvorenom putu, E klasu od skoro dve tone sa 260 konja nije bas lako kontrolisati). Nije uopste poenta u strahu, ili tome da li volis ili ne (svako voli adrenalin), ali moras da znas svoje limite koji su u 99% slucajeva ispod limita auta.

Najveci problem je u glavi i tome sto ljudi misle da im auto od 200, 300, 500 konja daje i vozacke sposobnosti koje moraju da idu uz tu snagu.
Drugi problem je sto oni koji voze slaba kola zbog nekog kompleksa ili cega vec zele svima da dokazu kako su brzi i kako punto moze da ide 170 (pre neko vece me jedan takav pretekao na auto-putu). Garantujem da sam pri toj brzini bezbedniji vozac ja u 607 nego on u Puntu. Ako nista drugo, moj auto moze da podnese tu brzinu i ima kocnice koje mogu da obuzdaju auto.

Dakle, ok, ne treba dati nekome ko tek polozi M3, ali isto tako ne treba mu reci "e, mozes da vozis Clio od 100 konja, ali je Passat koji je 50% tezi sa 130 konja previse jak i opasan".

Evo, ortak vozi Scirocco sa 95 konja koji moze da ostavi iza sebe mnogo jaca kola jer ima citavih 900kg. To sto auto nema ABS, ESP, vazdusne, to nema veze, jer je taj auto sa <100 konja ok, a Passat sa 130 sa svim pomagalima je zbog tih 30 konja zabranjen?
Seriously?
Poslednja izmena od NexT u 19 Jul 2013, 22:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

AcaKayak napisao:Daleko od toga da te isto privlace za brzinu auto od 100 200 ili 400ks.
Tacno.
AcaKayak napisao:Tome moze da se odupre onaj koga to ne interesuje ili onaj koji se plasi,
Netacno. Zna se gde se moze i preko limita, a da se glava ne izgubi.

Naravno da takav auto nije za svakog, ali ispastaju i oni za koje jeste, mislim da i Wolfy to pokusava da kaze.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Wolfy napisao:
nidza napisao:Uz dužno poštovanje mlađanim nam članovima foruma sa aždajama pod haubom. Pamet u glavu i ne dajte da vas ponesu vaše zveri. Najčešće je iskustvo ono što spašava živu glavu u saobraćaju, a to se ne postiže preko noći.

Na žalost, često ima ovakvih vesti i zbog toga je konjaža svežim vozačima strogo regulisana u nekim zakonima (npr Italija 80ks do nekih godina životnog ili vozačkog staža, nisam siguran). Ja mom detetu nema šanse da kupim monstrum od stotinu konja. Jedini siguran način da te ti konji ne povuku je da ih NEMAŠ. Bio sam i ja mlad i brz, sama sreća je što sam vozio auto od 45ks u vašim godinama.

Tapatalk
Kakva je tu demokratija,kada ti neko uskrati PRAVO da za SVOJ novac kupis ono sta zalis?!
Dajte ljudi,pa koliko je mladih izginulo u automobilima do 100ks ? Samo,o tome niko ne pise,jer ne zvuci lepo kao "bahati vozac BMW-a pobio/razneo....."
Jak automobile,moze da ide I sporo,dok slab ne moze brzo.I,po meni su daleko veci problem ljudi sa neispravnim starim automobilima,nego (mi) mladji u ozbiljnim.No svako ima pravo na misljenje.
Nema to veze sa demokratijom, proceni se da ce takav propis pomoci i gotovo. Isto tako mozes da pitas kakva je to demokratija ako je zabranjeno voziti kola sa 10 godina,ili nositi pistolj. Ja bi inace doneo takav zakon,da npr nakon polaganja ne sme da se vozi jaci auto od 100hp i uveo velike kazne za to.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

NexT napisao: ne secam se kada je neki ultra jak auto ucestvovao u saobracajci.
Sinoć je jedan pokupio devojku u Ustaničkoj. :pardon:
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Takav propis bi sigurno pomogao jer je vecina mladih kao muva bez glave, ali bilo bi i kolateralne stete. Sad kad imam sve polozeno nek uvode sta im se uvodi :kezo:
Poslednja izmena od Scuderia u 19 Jul 2013, 22:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Scuderia, moze wolfy da prica sta hoce i slazem se sa njegovim razmisljanjem ali je on i sam pricao kako njegov auto ne oseca brzinu od 200 i vise na sat... Ne govori to na osnovu snimaka sigurno :)

U mom M3 su Bob Rock, Next, Heroj, Markoni i ko god da je seo prelazili ogranicenja po duplo. Takvi smo ljudi, zato i jesmo clanovi auto foruma.

Meni je svejedno da li idem na pecanje sa trskom ili karbonskim stapom ali mi nije svejedno da li ubrzavam i slusam 100 ili 400ks.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa istina, smeš ti da kupiš ta hoćeš, al ne smeš da voziš. Po toj zamisli demokratiji bi mogao da nemaš dozvolu, kupiš kola i voziš :) Kao što je sada ima/nema dozvolu, tako dozvola može da bude graduisana
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

AcaKayak napisao:U mom M3 su Bob Rock, Next, Heroj, Markoni i ko god da je seo prelazili ogranicenja po duplo.
:kezo: :kezo: :kezo:

Znajući ih baš me čudi. Teško da si mogao da nađeš veće divljake. :D
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma ne bi branio kupovinu auta...
Kupi i 1000ks ako hoces ali prvi put kad te uhvate da vozis 100km/h u gradu, u zatvor godinu dana a vozacku uzeti na minimum 10 godina.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Sa tim propisom ako bi se nagomilavanje kazni prenosilo s kolena na koleno, dinastija Aleksica iz Sapca ne bi smela da vozi do 4262. godine sajber ere.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

@ Floyd Ovo ima smisla :djavo:

Sedim u basti kafica, ispijam pivo, a ulicom kruzi ekipa namunjenih makina. Svi su prosli po nekoliko puta, a dvojica su preticala bus, preko lezeceg i pesackog... Umalo da jedan sprsti dvojicu na motoru, koji su se kretali svojom trakom. Da li su veci frajeri ukoliko to rade ispred kafica (ima ih nekoliko u nizu), pa jos ako isturiraju masinu...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

AcaKayak napisao: dinastija Aleksica iz Sapca ne bi smela da vozi do 4262. godine sajber ere.
:mrgreen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori