Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Ja samo kazem da vozim relativno jak auto I da jako retko krsim propise.Stoga polazim od sebe I zato ne bih voleo da mi neko uvede neki zakon,koji ce me dogodine spreciti da uzmem 997 Turbo Mkl 

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa ti si onda samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Kao i AcaKayak, sportisti su disciplinovane osobe, iznad prosečne i po fizičkoj i mentalnoj spremi. Prosečni 20-to godišnjak, bio sin bogataša ili siromaha, nije, to je stvar ljudske psihe, zrelosti i blokada svesti koje velika većina ne izgradi do 20, uglavnom i do neke 25. godine. Nekad je vojska (diciplina kroz rutinu) pomagala da ta granica bude niža, danas mladi ljudi rutinu i disciplinu (obavezno u vaspitanju) nemaju gde da dobiju, pogotovo ne u rasturenoj porodici i društvu.
Stvar je, da je banalizujem, organskog, hormonskog karaktera... Nekom taj deo mozga sazri ranije, nekom kasnije, nekom nikada.
Stvar je, da je banalizujem, organskog, hormonskog karaktera... Nekom taj deo mozga sazri ranije, nekom kasnije, nekom nikada.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Da ne ispadnem licemer.Naravno da volim I ja da "stisnem",ali po gradu NIKADA nezavisno da li je noc/dan ,guzva/nema zive duse.Upravo zbog sinocnjeg stravicnog dogadjaja,svaki put kad hocu da ga "stisnem" uvek sebi predocim nesto ovako.Isto I kada imam nekog u kolima,ni najmanji pomisao na kickdownu,ne prelazim 2000 obrtaja,i brzinu od 120(autoput),po gradu 60 mi je maksimalno,jer se I kazni pride bojim.Ali,mislim da kada bih nekome na ovakav nacin oduzeo zivot,da bih momentalno digao ruku na sebe.
Ali,volim jake automobile I sve sto oni nose
A,kada mi se jurca,odem na neku nedovrsenu obilaznicu,ili neki put koji nije u prometu I tamo se malo "opusti",sto je meni sasvim dovoljno,a pritom nikog ne ugrozim,sto je najbitnije... 
Ali,volim jake automobile I sve sto oni nose

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Auto od 400 konja koji se ne ganja kao riba bomba koja se ne servisira.
Jos kad je mlad deran, ihhh. Apropo sto rekose malo ctariji
, svasta coveku dok je mlad i neiskusan pada na pamet. Ja sam imao saobracajku (nisam ja vozio), mislim da sam bio treci srednje, prevrtanje auta, ludilo, kroz gepek smo izlazili, sam Bog zna kako nikom nista nije falilo. Da je bio mocniji auto verovatno bi od nas ostalo mleveno meso, a i bome od ovih sto su bili pored puta.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pa ne znam bas... Jako je opasno to "ganjanje" takvih zveri... Prvenstveno po neduzne posmatrace. 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa dobro, shvati kako hoces, bez uvrede sa toliko godina jednostavno neke stvari ljudi ne kapiraju, ne zato sto su glupi ili sto sam ja posisao svo zivotno iskustvo, nego jednostavno svi moraju da prodju skolu na ovaj ili onaj nacin, to tako ide. Eto, ja sam imao srece, zajdno sa ovima u kolima i sto je vozio, cak ni murija nije bila. Imao sam jos jedan incident koji je takodje mogao biti jako ozbiljan, nije ni bitno sad, bitno je da sam i tu prosao bez ozbiljnih posledica po druge i po sebe. E,kad mi se to desilo, tek sam za par dana shvatio sta sam uradio, onda sam se skenjao i malo ozbiljnije porazmislio o svemu. Onda ti sa godinama dodje to da ti ne trebaju sranja, niti da ih pravis drugima, niti oni tebi...tako je to kod mene bilo. Verovatno da se u ovoj drzavi stalno rade kampanje edukacije u srednjim skolama, neke radionice, reklame, itd, svake godine, da se ubaci predmet saobracajna kultura ili tako nesto, ovakvih incidenata bi bilo dosta manje. Naravno, uvek bi ih bilo, ali bi mnogo manje ljudi kukalo za svojom decom, manje bi kostalo i emotivno i finansijski. O kaznama, zatvorima i ostalom ne bih da drvim, to je 100x prezvakana tema, uostalom moze se to lepo videti kako je (ne)uredjeno u nekim drzavama, a kako u nekim drugim.

dragvorl napisao:Pa dobro, shvati kako hoces, bez uvrede sa toliko godina jednostavno neke stvari ljudi ne kapiraju, ne zato sto su glupi ili sto sam ja posisao svo zivotno iskustvo, nego jednostavno svi moraju da prodju skolu na ovaj ili onaj nacin, to tako ide.

Ja sam na pocetku svojih 20-tih vozio GSi-ja, divljao sam, jesam... i drago mi je sto je bio najslabiji 1.8 sa 115ks, a ne 16V sa 150ks. Sada mi je drago, a onda mi je bilo krivo naravno. Trkao sam se i po ulicama od semafora do semafora, pa i malo vise od toga kada je neko zeleo da se potrka, radio gluposti i mogu reci da sam imao SRECE sto nisam napravio nikakav incident, sto nisam ni ogrebao taj auto, niti imao bilo kakvih problema.
Danas, kada gledam na sebe iz tog vremena, smatram da sam bio klasican saban.

Moglo je lako da mi se desi nesto sto se desilo ovom momku juce i posle bi mi djavo bio kriv...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mogu misliti tek kako mladog coveka ponese taj BMW X5. Vozio sam tog X5 2. gen. jednom, naravno da ga nisam gazio ni blizu granice. Uliva samouverenje, ne mos kazti. 

Ponesuu I slabija kola.I A6 2.0 TDI,je moga lepo da podigne adrenalin....O 535 I da ne pricam.Ali,opet,stvar je u (samo)kontroli....
wolfy sto se ti uvopste pravdas nekom vec pet strana sta smes da vozis? 
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Ne pravdam se
Pa nisam nista lose ucinio/rekao da bih se pravdao.Vec samo iznosim argumente I cinjenice koji idu u prilog mojim shvatanjima I ubedjenjima
Jbg. moram da odgovorim na sve,ipak sam buduci avokat za koju godinu

Jbg. moram da odgovorim na sve,ipak sam buduci avokat za koju godinu

A ne tera te da ga cepaš zato što je dizel 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Mislim da Baxu niko nije odgovorio a i mene zanima, kako utvrditi koje je svetlo bilo na semaforu ako nije snimila neka kamera ? Je l postoji nacin da se udje u "istoriju" semafora ? Zasto nista ne javljaju, brzinu su vec mogli da utvrde ?
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Cisto sumnjam da moze da se vidi ''istorija'' semafora. Mislim da mi je jednom prilikom prijatelj objasnio da je to cist automat koji je programiran da npr preko dana krace traje zeleno svetlo, a da je nocu duze. Koliko puta semafor odradi promenu e to je pitanje da li moze da se izracuna. Steta sto semafori nisu kao na zapadu elektronski kontrolisani, tu bi vec odavno znali koje je svetlo bilo na semaforu.
Mada kad razmislim, nekako je suludo da prodjes kroz 3-4 crvena semafora. Mozda je zakacio zeleni talas pa je to iskoristio da bi se sjurio sto brze. Taj auto jednostavno leti...
Ali postoji i mogucnost da je na prethodnom semaforu prosao kroz zuto pa ga je ovaj sledeci zakacio sa crvenim. Provuces se kroz jedan ali te sledeci zatvori..
U svakom slucaju uzasna tragedija..
Mada kad razmislim, nekako je suludo da prodjes kroz 3-4 crvena semafora. Mozda je zakacio zeleni talas pa je to iskoristio da bi se sjurio sto brze. Taj auto jednostavno leti...
Ali postoji i mogucnost da je na prethodnom semaforu prosao kroz zuto pa ga je ovaj sledeci zakacio sa crvenim. Provuces se kroz jedan ali te sledeci zatvori..
U svakom slucaju uzasna tragedija..
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
U krajnjem slucaju sam misio da mogu peske da izracunaju vracajuci se u proslost ako znaju trajanje intervala. Plasim se da ce jako tesko utvrditi pravo stanje.
Ne drzim kuci Pink, da li se ova vest vrtela po njihovim televizijama ?
Ne drzim kuci Pink, da li se ova vest vrtela po njihovim televizijama ?