Toyota Auris 1.6 Valvematic SPORT
Re: Toyota Auris 1.6 Valvematic SPORT
Cosmo je na godišnjem. Gotovi smo. 

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ja sam srecan da vise nisam najgori od sve dece na forumu. :-D
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Samo odgovaram na zamerke da moj test nije realan. Naravno da je realan i upravo je ovakav kao i ovde. Nista vise, nista manje.
http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=733520
Na benzinskom motoru je upotrebljen najsavremeniji sistem varijabilnog upravljanja ventilima, koji pored promene faze menja i veličinu hoda ventila.
Na taj način se optimizuje protok fluida kroz komoru za sagorevanje u zavisnisti od broja obrtaja i opterećenja. Rezultat je, pored smanjenja potrošnje i performansi, pre svega elastičnost u vožnji.
Motor maksimalne snage 132 KS pri 6.400 o/min i maksimalnog obrtnog momenta od 160 Nm pri 4.400 o/min u lakom autu se ponaša gotovo kao da ima dva litra.
To pokazuju i brojke. Sa maksimalnom brzinom od 200 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 10 sekundi, on je ubedljivo brži od hibridne verzije i ima iste performanse kao model sa dvolitarskim turbo-dizel motorom.
Prosek potrošnje na testu iznosio je vrlo dobrih 7,7 litara.
http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=733520
Na benzinskom motoru je upotrebljen najsavremeniji sistem varijabilnog upravljanja ventilima, koji pored promene faze menja i veličinu hoda ventila.
Na taj način se optimizuje protok fluida kroz komoru za sagorevanje u zavisnisti od broja obrtaja i opterećenja. Rezultat je, pored smanjenja potrošnje i performansi, pre svega elastičnost u vožnji.
Motor maksimalne snage 132 KS pri 6.400 o/min i maksimalnog obrtnog momenta od 160 Nm pri 4.400 o/min u lakom autu se ponaša gotovo kao da ima dva litra.
To pokazuju i brojke. Sa maksimalnom brzinom od 200 km/h i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 10 sekundi, on je ubedljivo brži od hibridne verzije i ima iste performanse kao model sa dvolitarskim turbo-dizel motorom.
Prosek potrošnje na testu iznosio je vrlo dobrih 7,7 litara.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Može da troši i 0,77l auto je neopevano ružan.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Možda s dvolitarskim Tojotinim dizelom, Vagenov u toj klasi ide ispod 9s, i to dobrano ispod 9. Tačnije 8.4s Leonu(150ks).
Drugo Golf 4 1.6 100ks iz 2003. ima 150Nm na 3800 obrtaja.
Drugo Golf 4 1.6 100ks iz 2003. ima 150Nm na 3800 obrtaja.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Urose ne kapiras... ovo ti je svemirska tehnologija.. Motor je napravljen u studiju haj tek tehnologije 5 

Brzine idu u H-a !!!

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Gde krčkaju se bitovi, snerovi i bejs 
Sent from my Skate using Tapatalk 2

Sent from my Skate using Tapatalk 2

taj motor ima performanse motora od 2l, al od pre 30 godina...

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Od njegovog je bolji i moj 1,2 AsthmatiqueDay Walker napisao:![]()
Ne nego je bolji od tvog 2.0...

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Ja sam nacuo da ce se ovaj motor naci u bolidima F1 od sledece sezone, zbog neverovatnih preformansi. 

- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Provozao sam se na kratko večeras u novom Aurisu. Ne znam čak ni koji je motor, sem da je benzinac i da je koštao 15-tak hiljada. Da li sam se malo navikao na zadnji deo, ili je malo lepši u srebrnoj boji, tek nije mi odbojan kao kad sam ga prvi put video. I unutra mi je popravio utisak - ipak je dosta lepše kad se popale sve lampice. Instrumenti u nekoj svetlo plavičastoj boji. Ono što mi je bio najpozitivniji utisak je multimedijalni uređaj sa kamerom za rikverc. Kamera je dosta dobra, čak i noću. Vožnja je bila samo dva ćoška jer nisam hteo da smaram rođaku, tako da nemam šta da kažem o motoru sem da je tih na tim malim brzinama. Udobnost je bila korektna, ne previše mekan ali ipak malo mekši od ostalih kola iz te klase u kojima sam se vozio. Na žalost to je kraj utisaka, sem da je popravio ocenu u mojim očima.