Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Ne brže od života!

Post od Paja »

Verovatno postoji neka kamera na lokalima oko bivšeg Daff-a koja možda hvata gornji semafor pa mogu posredno da utvrde da li je bilo zeleno ili ne, mada bi se taj način dao obarati na sudu, a brzinu će verovatno utvrđivati na osnovu udaljenosti tela od mesta kontakta.

Inače pojavio se intervju devojčine babe po novinama (ne i u kuriru :mrgreen: ) i sva je prilika da je devojka sišla sa busa kod okretnice i odmah krenuka da pređe ulicu jer je išla u istočne kapije gde je stanovala, tako da joj je vozilo došlo sa njene desne strane i mogla je da ga vidi mnogo bolje nego da je prelazila u suprotnom smeru kada bi joj došao praktično s leđa. Dokaz više da je sumanuto jurcao.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Jeste li videli kako je lepa. Katastrofa sta se desilo. Jebem ti zivot. Nestanes u sekundi. Ne dao Bog nikome da ubije pesaka. Vise mi se i ne vozi auto.

Nesto razmisljam kako bih ja, ne daj Boze, postupio u toj situaciji, da li bih lagao da sam vozio 70 pa da me jos vise grize savest jer to je uzasno sebicno ili bih rekao vozio sam 120, kriv sam, kaznite me.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Brzinu dobar vestak moze da izracuna za par minuta, to nije nikakav problem. Moj deda je radio stotine slucajeva i brzina nikada nije teska za odrediti. Jbg, neko ubije coveka nozem, zakopa ga u neku sumetinu i opet saznaju sta se desilo, ne vidim da ce ovde biti nesto tesko za utvrdjivanje.

Cozmo, necu da odgovaram na privatnu poruku koju si poslao s skrivenom temom "uspeo sam u zivotu i mislis li da bih bio tu gde jesam da nisam supermen" i generalno svima kazem kao sto sada kazem Cozmu i sto sam rekao aDrei-u, nemojte me smarati s glupim privatnim porukama, imam i pametnija posla nego da se prepucavam oko oranja asfalta, felni, privatnih personalnih tablica, rs5 twin turbo ultra mega racing stajl i ostalih gluposti koje me apsolutno ne interesuju. Svima odgovorim na normalne poruke kao sto to radim i na forumu i na fejsu i svugde, ali za gluposti imam 0% tolerancije i necu da trosim vreme na to.

Izvinjavam se za offtopic ali bolje da napisem javno nego da moram svakom posebno da kucam.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/394513 ... -gimnazije
Uzas...Najiskrenije moguce saucesce porodici.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Sasvim realan tekst o nezgodi u Ustanickoj.

Dve godine po glavi ubijenog

Realno gledano jedino što je važno u celom ovom slučaju je to, što, svi želimo da se Željkovom sinu sudi u Specijalnom sudu i da dobije 40 godina robije koje je zaslužio, ne zato što je autom bahato ubio devojku, jer se to dešava svaki treći dan u Srbiji, nego zato što je on sin Željka Mitrovića. To bi bila naša sveobuhvatna pravda. - See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/info/sta ... jQcHA.dpuf

Predrag Bojanić.
Je l' znate ko je to bez guglanja?
Evo ja ću da vam pomognem: to je tip koji je prošle godine ubio četvoro ljudi mrtav pijan jurcajući svojim autom po Pančevačkom mostu.

Predrag sad nije bitan za priču, ali biće na kraju.

Neću puno da ulazim u detalje preksinoćne nesreće, niti da odmeravam krivicu ili težinu žrtve, niti da licitiram oće li biti nanogice ili ozbiljne robije za mladog Mitrovića, vozača ubicu. Hoću samo da kažem koju reč o nama, znatiželjnicima raspleta krvave tragedije u Ustaničkoj.

Pre nego počnem mogu samo da konstatujem, da je sreća Aleksandrova da je nama društvenih mreža, pa ne mrdamo guzicom od Fejsa, inače bismo odavno stajali ispred zgrade Pinka sa upaljenim bakljama i dobro omašćenom omčom da ga izvedemo pred neko drvo pravde u ulici Neznanog junaka. Takvi smo mi ljudi, pravda ispred svega, a za Aleksandra Mitrovića jedina pravda je linč.

Bahato je ubio devojku na pešačkom prelazu svojim džipom, a onda pobegao. Kažem devojku zato što 95% ljudi koji bi poneli svoju baklju i vile od kuće za Pinkovo mladunče, ne zna, ni ko je, ni šta je, niti kako se tačno zove ubijena devojka.
Da se ne lažemo, to nama i nije bitno, jer u Srbiji svake godine u saobraćajnim nesrećama pogine nekoliko hiljada ljudi i ne možemo sa istom strašću da se bavimo svakim čovekom kojeg je neko ubio bahatom vožnjom?

Ne možemo i nećemo, bavićemo se samo Aleksandrom Mitrovićem i sličnima. Zato što je on govno bahato, a tata mu je bogat i bio je nekad “julovac” i ima najveću medijsku kuću na Balkanu I tera nas da gledamo Farmu i Grand, duplo više nego bilo koji drugi televizijski sadržaj i sad ima da nam plati za to.

Realno gledano jedino što je važno u celom ovom slučaju je to, što, svi želimo da se Željkovom sinu sudi u Specijalnom sudu i da dobije 40 godina robije koje je zaslužio, ne zato što je autom bahato ubio devojku, jer se to dešava svaki treći dan u Srbiji, nego zato što je on sin Željka Mitrovića. To bi bila naša sveobuhvatna pravda.

Međutim to se neće desiti.

Među nama rečeno, nemojte da raspričate, ličnog sam stava da bi 40 godina bila ona prava nepatvorena pravda za svakog vozača koji nekog usmrti na ulici tako što proleti na crveno, ili odradi žetvu na stanici kad mu pijanom isklizne volan pri brzini od “200 na sat uuuu krivini” što bi reko Ivan Gavrilović, al to nije slučaj.
Godinu-dve po glavi je prosek.

Na primer, onaj Predrag sa početka priče što je ubio četvoro ljudi, dobio je osam godina zatvora. Dve po glavi ubijenog. Inače kad pijan čovek sedne za volan i ubije nekog to se tretira kao ubistvo s predumišljajem. Olakšavajuća okolnost mu je bila što je mlad. Oko 35 godina, dečko takoreći.

Tako i razmišljam da Aleksandar Mitrović od svih autoubica na srpskim putevima ima najmanje sreće, jer će sad čitava domaća javnost da sedi i nadgleda njegov sudski proces? Ona javnost koja tek poneku takvu presudu za isti ili još gori slučaj u kojem nema “zvezda” proprati u pauzama gledanja Farme uz komentar “Strašno” a onda se vrati zapletu oko Ljubine porodične incestoidne tragedije.

To je ona ista srpska javnost koju bezbednost saobraćaja ne interesuje sve dok nekog ne ubije neka javna ličnost, ne pogine Toše, ili se nesreća ne desi nekom njihovom.

I na kraju, moram samo još ovo da vam kažem, sve sam ovo napisao očajan zbog jučerašnje masovne reakcije ljudi na društvenim mrežama, koje su toliko bolesne i perverzne da to prevazilazi i seksualne fantazije prosečnog Japanca, jer srpska javnost čisto iz pira prema sinu medijskog moćnika izdiže jednu žrtvu ispred ostalih, isto toliko tragičnih i nevinih žrtava, čisto da bi nahranila sopstvenu sujetu i zadovoljila sopstveno osećanje pravde.

Očajan sam jer su duboko u svojim srcima osudili čoveka, a ne delo.
Očajan jer znam da ovi ljudi nisu razumeli suštinu, niti naučili lekciju, već su nahranili onu bapsku, sujevernu prirodu hipoteze “da se sve vraća”
Kome se vraća?

Andrei Bojanić ili sestrama Mileni I Ljiljani Rusov koje je usmrtio Andrein prezimenjak Predrag pre godinu dana.

Dve godine po glavi.

- See more at: http://www.nadlanu.com/pocetna/info/sta ... jQcHA.dpuf

http://www.nadlanu.com/pocetna/info/sta ... 3.859.html
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Fantastičan komentar sa stranice Blic-a: LINK

Ana
Subota, 20. 07. 2013. 12:23h
neregistrovan korisnik

Ne postoje reci kojima se mogu iskazati tuga, neverica i zalost zbog ovog nesrecnog dogadjaja. Jedan mladi zivot je ugasen zbog tudje osionosti, neshvatljive bahatosti i osecaja potpune nadmoci nad sobom i svetom. Sirota devojka pred kojom je bio zivot, nazalost se ne moze vratiti. Zato iskreno molim sve roditelje, ''napucane'' tipove koji veruju da mogu da polete, a koji sem mamicinog i taticinog novca nista u zivotu nisu dobili, te su liseni osecaja ljubavi, saosecajnosti, empatije i pomisli o onom drugom bicu, da se dobro zamisle nad ovom tragedijom u kojoj je suludo izgubljen jedan mladi i nevini zivot. Ne drndajte se i ne pokazujte se u tim skupim automobilima koji su zaradjeni na ko zna kakve nacine. Trgnite se i probudite se. Niste sami na svetu. Stavite se na tren u kozu ovog detea i njene porodice i probajte da naslutite kako im je. Od zivota nema vrednijeg nista, a vi nematre prava da isti, bilo ciji, oduzmete. Nadam se da je ovo poslednja ovakva tragedija. A policijo draga, umesto sto trkeljisete ljude u raspalim jugicima, imajte onu stvar pa zaustavite ove koje se izivljavaju i brzinom nadomescuju duzinu svoje muskosti.
Poslednja izmena od maxer u 20 Jul 2013, 13:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

^ dobar tekst

btw Pajo jel svako ko ubije nekoga kolima u saobracaju odgovara za tesko kd protiv bezbednosti saobracaja ? Ili ima veze da li je bio pijan
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

cozmo napisao:Sto se tice Kurira, znam novinare koji rade crnu hroniku i prate, svojim kanalima, odredjene stvari.
cozmo napisao: Uostalom, radio sam duze u dnevnim novinama jos devedesetih pa znam kako funkcionise crna hronika. Novinari koji su tad to radili rade i sad - u Kuriru, Pressu, Blicu, B92, svuda su isti ljudi.
Jedan od poznatijih je uvek imao 100% proverene informacije. Necu da mu navodim ime, ali je vrlo blizak policijskom i sudskom vrhu i uvek ima proveren info. Vise puta hapsen zbog toga, ali na kraju su odustali. Jednostavno covek ima svoje, proverene izvore. Nije izvor ove vesti ali ce se lako saznati sta je tu bilo.
Znaš ih, pa šta?
Sada ovim pisanjem indirektno opet navodiš kako imaš informacije itd itd... Još se čak od silnog pisanja stiče utisak i da je Kurir pouzdan izvo informacija. A iz ličnog iskustva jer su nekim svojim "tačnim" informacijama dotakli moju porodicu, mogu da ti kažem da nije.

Mislim da će brzina moći da se utvrdi u nekim grubljim, ali dovoljnim okvirima..
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

maxer napisao:Fantastičan komentar sa stranice Blic-a: LINK
Pa i ne vidim po cemu je toliko fantastican...

Prvo, opet se dolazi do toga da su u dobrim kolima manijaci i kompleksasi, a u raspalim jugicima je fin i posten svet?

A nema veze sto npr 70% tih raspalih jugica nema kocnice ili mu ne rade svetla, ili to sto i oni umeju da divljaju..
ponovo se na mnogo glup nacin pravi granica zbog imovinskog statusa...
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Jeste preteran, al će još da ispadne da su najbahatiji oni u jugićima, što naravno nije tačno :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ljudi su ljudi i bahati su nebitno šta voze. A najviše je jugića pa samim tim i najviše bahatih je u jugićima i vozilima takvog tipa.

Samo kad vidiš bahatog u džipu uvek će ti pre upasti u oči nego neko u jugeru.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Izvini NexT,

ali nemam nameru da odgovaram na tvoje mišljenje jer je u potpunosti promašilo poentu svega ovoga ... naravno - jasno ti je da se ne slažem sa tobom i na tome neka i ostane.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Taj što vozi x6 da je pošten ne bi imao x6. Odakle Mitroviću X6? Duguje milion evra poreza? Ja to ne bih nazvao poštenjem. A da ti tata krade od države kakav može da bude sin? Sigurno da neće da osnuje udruženje za zaštitu albino nosoroga. Ovo sve kao pravilo, izuzeci naravno postoje. Ali opet taj teško da vozi x6 i da divlja noću po bulevaru radnim danom u ponoć jer je to što ima stekao teškim radom pa neće paš da se posere po tome tek tako.

Ftj +1.

Sent from my Skate using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

ftj napisao:Ljudi su ljudi i bahati su nebitno šta voze. A najviše je jugića pa samim tim i najviše bahatih je u jugićima i vozilima takvog tipa.

Samo kad vidiš bahatog u džipu uvek će ti pre upasti u oči nego neko u jugeru.
Ja ne znam odakle vama toliko bahatih jugića? :)
I nije isto da neko ko nema pojma da vozi pravi prekršaj, i neko ko to radi jer mu se materijalno i položajno može. Ja ovo drugo nazivam bahatost.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

stefanan napisao:^ dobar tekst

btw Pajo jel svako ko ubije nekoga kolima u saobracaju odgovara za tesko kd protiv bezbednosti saobracaja ? Ili ima veze da li je bio pijan
Ima veze vise faktora. U ovom slucaju on ce se teretiti za tesko delo protiv bezbednosti saobracaja sa smrtnim ishodom. Medjutim, ako se utvrdi da je devojka prelazila na crveno, delo ce biti prekvalifikovano.
Odgovori