Grujic napisao:Razumem ja to, ali ne vidim zašto onda tužilaštvo/sud pravi samo 3 kategorije tj 3 dela?
Tu je caka,koliko imas veza i vezica a zakon nije najbolje tu regulisan.Zato advokati tu imaju ogroman manevarski prostor.
Dacu ti primer koji se meni desio pre par godina:
Decko je brzo vozio,udario motociklistu i ovaj na mesto.Doneli ga na moje dezurstvo,siroka zenica,puls jedva se ocitva na monitoru,disanje uz tesku mastu prisutno,krecem u reanimaciju.
Okarkterisano kao teska telesna povreda sa smtrnim ishodom,jer on je kada je HMP stigla davao znake zivota.
Drugi primer,tuca,momak je toliko istukao decka da je ovaj od intratorakalnog i intracerebralnog krvarenja umro,dovezen HMP.
O tome ti pricam...
E sada posto nije napravljen uvidjaj tj .klinac je pobegao tu je sada sve relativno.Zasto?Ovako,desila se saobracajka cura je udarena,da je HMP dosla i krenula u reanimaciju a cura je u tom momentu jos ziva ali nije a klinac je zbrisao.
Nema uvidjaja,svi tragovi su nestali.
Dakle imamo smrt na licu mesta,klimavu pricu da je prosao na crveno i puno ali puno mesta za manipulaciju.Dobar advokat i dobra veza na sudskoj medicini zavrsavaju posao ocas posla.