Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Re: Ne brže od života!

Post od Wolfy »

fizika mi je uvek bila slabija strana,ali definitivno pored przine da i masa automobila,a i udarenog tela igraju ulogu...A,verujem da ju je udario sa 100+ da bi je bukvalno razneo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ukoliko ne bude bilo svedoka koji će moći da sa sigurnošću kažu kome je bio dozvoljen prolazak, sud će po zakonu odrediti da je za vozača bilo zeleno svetlo, što i sam Mitrović tvrdi!
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa ako ćemo iskreno i ne može drugačije..
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ako cemo iskreno, ovo niko na forumu nije imao pojma, tj nije odgovorio na ovo pitanje.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mislim da će prilikom veštačenja brzine problem biti to što vozilo nije kočilo jer ne verujem da je isto kad udari vozilo u punom kočenju i vozilo u punoj brzini.
Bax napisao:Ako cemo iskreno, ovo niko na forumu nije imao pojma, tj nije odgovorio na ovo pitanje.
Znao sam ja :D a pitanje nije postavljeno da bih na njega odgovorio. U pitanju je jedan od osnovnih principa krivičnog prava "in dubio pro reo" ili u sumnji u korist okrivljenog. Radi se o tome da kada se neka od bitnih činjenica ne može sa sigurnošću utvrditi sud je dužan da taj dokaz posmatra na način koji je povoljniji po učinioca kr. dela. U konkretnom slučaju ako se ne utvrdi sa sigurnošću koja je boja bila na semaforu smatraće se da je bilo zeleno za vozača.

Međutim, siguran sam da će utvrditi tačnu boju, ako nikako drugačije, onda na osnovu snimka kamera koja snimo raskrsnicu, a koja navodno postoji.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

TheWickerMan napisao:
- Postoji formula koja se koristi i koja je veoma prosta. Konkretno, ukoliko je telo odletelo 25 metara, brzina kojom se kretao džip bila je oko 60 kilometara na sat. U praksi se u obzir uzima tolerancija od plus ili minus 10 odsto, pa se prema tome džip mogao kretati brzinom između 54 i 66 kilometara na sat. Ukoliko je telo bačeno 30 metara, brzina bi bila do 73 kilometra na sat - rekao je Vujanić.
:glavomuzid: :thumbdown: jel se to oni zaebavaju sa narodom?
I ja kad sam procitao da je jadnu devojku odbacio 20 metara sam pomislio da je isao preko 100km/h, medjutim kroz razgovor sa jednim clanom prodice koji je imao slican slucaj sam dobio info da je pri udarcu od 53km/h telo letelo 15 metara.

Mislim da se treba uzdrzati od komentara dok se ne objavi kako se stvarno dogodilo. Mozda je decko kriv, a mozda je i jednostavno nesretan slucaj, a novine pumpaju vise da bi naudile njegovom ocu i prodale koji primerak vise. Da ne bude zabune Z. Mitrovica organski nepodnosim :twisted: , tj to sto on radi i kako je dosao do svoje imperije, a verovatno i zato sto mi duguje pare :kezo:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Inace sam od kolega vestaka cuo da Vujanic cesto ima smehotresna vestacenja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

On je sam po sebi smehotresan.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pisao sam i ja o njemu. Problem je što se dobro prodao i veštači sve živo po Beogradu.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Taj Vujanic je teska budaletina, i njegove ruke su krvave. Kakva je to gluperda.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4 Beta
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Mislim da je ovde bitna jos jedna stvar, kao sto je Paja rekao, a to je cinjenica da vozilo nije kocilo. Tako da mozda je on stvarno isao ~70km/h, ali da zbog toga sto nije kocio vec samo nastavio, je odbacio 20+ metara. Sobzirom da vozila uglavnom koce, samim tim i smanjuju silu koja deluje na pesaka, pretpostavljam da kad ne koci ta sila je dosta veca.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Mislim da grešiš. Ako nema kočenja pitanje je koliko ju je nosio na haubi pre nego što je pala, a to ne znam kako će utvditi, odnosno kakva je veza brzine i činjenica da je telo nošeno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

To je i meni palo na pamet, al treba imati u vidu da je X6 ipak visok
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ono sto je egzaktno je stepen ostecenja na vozilu, mislim da je tu kljuc vezan za brzinu prilikom udarca.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

paja napisao:Mislim da grešiš. Ako nema kočenja pitanje je koliko ju je nosio na haubi pre nego što je pala, a to ne znam kako će utvditi, odnosno kakva je veza brzine i činjenica da je telo nošeno.
Hm, nisam o tome razmisljao, u pravu si.
Odgovori