BMW I3

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

BMW I3

Post od Geza »

The entry-level model has a 22 kWh lithium-ion battery and an electric motor that develops 170 HP (125 kW) and 250 Nm (184 lb-ft) of torque. It enables the hatchback to accelerate from 0-100 km/h in 7.2 seconds, hit a limited top speed of 150 km/h (93 mph) and travel approximately 130 to 160 km (81 to 99 miles) on a single charge.

The range-extending variant has a similar setup but is equipped with a two-cylinder 650cc engine that acts a generator. It allows the model to travel up to 300 km (180 miles) before needing to be recharged or refueled.

The 2014 BMW i3 will be priced from €34,950 in Germany, £25,680 (after a £5,000 government grant) in the U.K. and $41,350 - excluding a $925 destination & handling fee - in the United States.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: BMW I3

Post od nuk »

Auuu...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Jel ume neko (ako je uopste moguce) na osnovu kapaciteta baterije i cene struje da odredi koliko kosta struja koja je potrebna da se baterija napuni?
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

I na to da doda zivotni vek baterije, broj punjenja, ukupnu cenu za punjenja, predjenu kilometrazu i cenu zamenske baterije (vreme utroseno na punjenja, mala autonomija i sl nemaju cenu) :D

Uvek me je zanimalo, koliko se ovakve stvari na kraju isplate, kada dodje do zamene baterije.

Mada je gotivan i za grad je keva, a ovaj bi mogao i na stazu :mrgreen: Da imam viska novca, "za oko kuce" bi rado posedovao jednog elektricnog.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:trljamoci: Za ovo je Dačia premium.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I zagađenje stostruko na globalnom nivou u odnosu na motore SUS. Vidi se da volim elektromobile. :-D

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: BMW I3

Post od Saša »

Kažu da je zagađenje (kada se sve sabere) ipak duplo manje kod elektromobila nego SUS. Reda veličina 100 grama prema 200 gr. I dok se proizvede nafta odnosno njeni derivati pravi se takođe veliko zagađenje vazduha. To svi zaboravljaju. A još i zagađuješ u vožnji, dok je kod elektro posle emisija ravna nuli. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

To ne može nikad da bude tačno, jer energiju treba proizvesti sa svim gubicima, transportovati na udaljenu lokaciju, sve su to ogromni gubici, a kompenzacija je samo zagađenje. To ima smisla jedino ako se svi prešaltamo na čistu energiju u bliskoj budućnosti. Jedina prednost je što se lokalno zagađuje manje, ali globalno je zagađenje svakako veće.

Ima računica mnogo po netu "od izvora do auspuha" ili tako nešto. Nemam sad vremena da kopam, ali svojevremeno sam se interesovao i kao veliki pobornik ekologije sam se razočarao čitavom pričom. Sve je to lepo, ali vreme mu još uvek nije. Postoje brojni preduslovi koji moraju da se ispolje.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: BMW I3

Post od Saša »

Istu paralelu, troškove i gubitke imaš i u proizvodnji nafte + kasnije zagađivanje sagorevanjem tog istog goriva. Osim toga, struja može da se dobije i na alternativne načine koji opet mnogo manje zagađuju okolinu (gledano na duži period). Što se mene tiče, moj glas ide struji... :)

Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Moj isto ali samo ako se stvara u nuklearnoj elektrani.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Nikad mi nece biti jasno koji to marketing strucnjaci pisu brosure, potpuno su zbunili ljude sa verizijom koja ima produzenu autonomiju. Aman, kakvih 300 km, ima autonomiju kao i svaki drugi auto. Kad nema struje ukljuci se mali SUS koji je stvara i koji sluzi samo za to, kada nestane benzina sipas i teraj. U principu mozes da ga koristis kao svaki drugi auto, autonomija je neogranicena sve dok imas benzina :mrgreen: E taj koncept je jedino sto priznajem.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Geza napisao: Slika
Slika
:klanjamse:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

najruzniji BMW trenutno, nikada ne bi tako nesto kupio... jos su felne minimum 19 zoll, treba finansirati gume za taj auto :kezo:
Odgovori