O kamerama za snimanje saobraćaja

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
marija5577777
Reactions:
Pridružio se: 23 Jul 2013, 23:35

Re: O kamerama za snimanje saobraćaja

Post od marija5577777 »

H4wkeye napisao:Danas procitah kako je na autoputu Novi Sad - Subotica, policija pregradila autoput kod nekog parkinga i preusmeravala sav saobracaj na parking, a zatim su tu citali tablice svih koji su prekoracili brzinu i kaznjavali, a one sa stranim tablicama slali natrag na granicu sa Madjarskom da plate, pa kad donesu potvrdu da su platili oni su im vracali dokumenta i dozvolili da nastave put. Jel ih to hvataju sa radarima?

Svaki dan prolazim ovuda i znam da na autoputu na pravcu od rumske raskrsnice ka Beogradu često postave radar u crvenom puntu (1o km pre naplatne rampe Šimanovci-na parking-odmaralištu).Tu ih slikaju a na rampi zaustavljaju i kažnjavaju.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

marija5577777 napisao:Danas sam na semaforu kod TC Ušća prošla kroz trepćuće zeleno\žuto jer se iznenada upalilo i nisam mogla da se zaustavim u sred raskrsnice(iz Mihaila Pupina skretanje levo ka TC Ušće).Da li je to mogla da zabeleži neka od kamera sa te raskrsnice? Hvala unapred!
Nije mogla, jer kamera snima samo za suprotan smer tj. smer od Brankovog mosta ka opstini Novi Beograd. :)
Korisnikov avatar
marija5577777
Reactions:

Post od marija5577777 »

Hvalaaa punoooo! Već sam se prestravila da mi ode dozvola na 3 meseca a sa njom i posao!!! A sve pazim po Bg i onda prokleto turbo žuto :)))
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Koji im je djavo sa tim iznenadnim zutim? Pored uzimanja para, neko ce zabosti kocnicu i napraviti sran*e

TT
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Juče na tv bio neki iz policije i priča o mobilnim kamerama.
Jel zna neko o čemu se radi?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa verovatno priča kako su se pojavile patrole koje snimaju i pritom ne zaustavljaju nego šalju fotografije na kućnu adresu kao fiksne kamere. Ovo je potvrđeno na više mesta u Srbiji, još se ne zna da li u BG to funkcioniše, ali nema nikakvog razloga da kad tad to ne primene.
Korisnikov avatar
marija5577777
Reactions:

Post od marija5577777 »

pedja napisao:Koji im je djavo sa tim iznenadnim zutim? Pored uzimanja para, neko ce zabosti kocnicu i napraviti sran*e

TT

Ma nije problem žuto ono se kad-tad upali,problem je što oni to tretiraju kao prekršaj-sad ispada da više treba da se skoncentrišem na to hoće li ono zeleno da trepne nego na vozace ispred i iza mene...i ne znam da li da kočim ili dodam gas,totalno te pomete.A zeleno trepne ,odmah žuto..to je 3 sekunde...jbg
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Ja nisam tako razumeo, reče čovek uključićemo novih pet mobilnih kamera i postavićemo ih na kritične lokacije...
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Šta mogu biti mobilne kamere nego patrole sa kamerama/radarima u rukama? Eventualno ovi novi puntići što imaju neku kameru na šoferšajbni pa tu policajac bude samo operater u kolima.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ima više vrsta uređaja, al nije poenta u tome, štos je da se neće znati gde su i kad si snimljen. Da li će postave recimo Multanova radar, ili se oni uštekaju sa FAMAom nebitno je...
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Poenta je da ja mislim da će ta mobilna kamera uključivati i patrolu sa sobom tj. ne verujem da postoji varijanta mobilne kamere koja se recimo postavi na stub i vrši kontrolu i onda je sutradan negde premeste. A ovo je bitno jer patrolu ipak možeš primetiti.
Poslednja izmena od ftj u 24 Jul 2013, 10:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa da, al ne moraju da budu za kamerom, nego u civilna kola se parkiraju par metara dalje i dežuraju, a kamera radi sama :)
ftj
Reactions:

Post od ftj »

U svakom slučaju će biti zaebano ako to zaživi, sasvim je nebitno da li kamera sama snima ili mora neko ručno.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

A,koja je kazna za prolazak naa zuto?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8