nije to potpuno tacno, iako je svakom njegova muka najveca 1000 evra za registraciju auta od 3000 ccm po informacijama koje ja posjedujem placaju i vozaci u drugim zemljama zbog vise cijene osiguranja za takve automobile... ako bi npr. u VB registrovao takav auto kao mlad vozac platio bi to gomilu funti tako da mislim da kod nas nije najgora situacija
ovo doduse vrijedi za nove automobile, kod nas je problem sto registracija za auto star 20 godina registracija moze da bude visa od vrijednosti auta, to bi mogla biti nasa specificnost
Slazem se ja da 7000 nije malo, moj cale na autu od 70000 nije hteo da doplati 7000 za 535 verziju jer misli da mu nije potrebno.
Ali isto tako nije ni mala razlika u motoru tj onaj kome su bitne performanse ce je svakako osetiti tako da mislim da je ta razlika u ovom slucaju sasvim opravdana...
A sta da kazes na to sto je drugar ovde veliki servis za C5 i 4 nove gume platio 2000 a posle par meseci kad je hteo da ga proda, nudili mu 1500 za ceo auto
Razumem ja sta vi hocete da kazete ali drzavu boli bip za to jer auto (posebno jak) nije socijalna kategorija.
Najprodavaniji benzinac u evropi sigurno neće biti 435i već 428i što će reći da ta razlika u ceni ipak igra ulogu mnogima(da ne pominjem i bar 15% veću potrošnju i veću registraciju). Pogotovo što 28i može da se čipuje i da po performansama bude vrlo blizu uz bar 10k evra manju cenu kroz 4-5 godina.
Razumem da nekom to ne deluje puno na tu cifru ali podjednako je kao kad nekom ko kupuje kola za 13k kažeš ma šta ti je da dodaš još 2k i da biraš bolji auto a u realnosti je tih 2k ko kuća.