Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Tibor021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:43
Garaža: Škoda Fabia 1,2/51 kW

Re: Grčka

Post od Tibor021 »

masaivan napisao:
sashicus napisao:kakva je varijanta sada preko bugarske, jel neko isao skoro, kakav je put?
isao bih u hanioti/pefkohori, razlika u kilometrima je zanemarljiva, 40km.
Nervira me sto za kroz MK moram da dam 3000din za zeleni karton... to je 20l nafte a skoro put u jednom smeru :)
Za Bugarsku ti treba vinjeta:
- 5 eur 7 dana,
-13 eur mesec.
I nema čekanja na granicama (ni na naplatnim rampama, jer ih nema:-) ). Put je dobar, delimično autoput. Kroz Sofiju se praktično ni ne prolazi, obzirom da autoput počinje relativno rano. Policije je ove godine bilo osetno manje nego prošlih godina. Cene goriva (odličnog kvaliteta - kada je reč o Shell ili OMV) približno kao kod nas.
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 14:32
Garaža: Citröen C4 1.6 BlueHDi 120

Post od masaivan »

Jedini problem moze da bude nasa granica. Sto se cekanja tice.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

hvala na odgovoru :) a koliko je putarina kroz MK? (ovo je mozda neko i pisao, nisam pratio celu temu, brzo se mnoze stranice...)
Tibor021
Reactions:

Post od Tibor021 »

50 den+60 den+50 den (u jednom pravcu). 1€=61 den (aproksimativno :-) )

Ne primaju više metalne evre, već ili da daš papirne ili da menjaš na granici ili da platiš karticom.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

jaksa napisao:Ne znam za apartmane ali hotel u kojem sam bio:
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review ... donia.html
mogu da preporučim.
Za cene pogledaj preko dertoura/vtoursa.
hvala ti, nema mesta na bukingu ladno a šta je vtours?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Woodoo napisao:Dobar je za provod, ali ne i za spavanje. A i zbog lopova. S obzirom da idete kolima nije nikakav problem da odsednete u npr Kalamakiju. Blizu je Laganas, blizu je Zante blizu je Argasi.
Obavezno spavanje negde u Grckoj, u Metsovu, kod Meteora ili u Delphima. Dvokrevetna soba je 40-50 evra. Mada, posto ima vise vozaca mozete i da se smenjujete i ceo put odjednom da predjete. Ja sam ka tamo odjednom presao ceo put, u povratku spavali u Delphima. Mozes da putujes preko Janjine ili preko Larise. Razlika je samo oko 40 km. Jednim putem sam isao, drugim se vratio. Bili smo smesteni u vili MELTEMI, blizu u hotelu smo imali i dorucak.
Hvala :)
Kola ne diraju? I,koliko otprilike da ocekujemo cenu smestaja za 1 noc (na Zakintosu)? Ide nas trojice najverovatnije,mozda cetvorica? Trazili smo , ali nikako da se snadjemo bas najbolje,to sto smo mi "iskopali" je oko 30-35e/po osobi za noc... a,za provod,je Zante najbolji,ili...?

@BobRock,mozemo da se nadjemo,posto cemo I mi ici od 1/2. pa do nekog 10. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Saša napisao:Čak i tamo nije mogao da stane/skrene jer postoji dupla linija na putu, pa je stao malo dalje na prvom odmorištu... :)
Za motel i pumpu se skreće desno pa ispod puta se pređe na drugu stranu, na isti način se i vraća nazad. Slično kao za Nais.

EDIT: Dži, mogu da preporučim apartmane u Neos Marmarasu, tačnije na Paradiso plaži, samo su skupi. Koliko vama soba i kreveta treba?
Blue Dolphin se rasprodao brzinom svetlosti još u januaru-februaru.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Kakav je put od Bugarske granice do Soluna?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Tibor021
Reactions:

Post od Tibor021 »

Savim Ok, dapače :-)

Do Seresa pristojan. Odmah posle granice malo autoputa, a onda sasvim OK put, sa relativno malo saobraćaja i van naseljenih mesta. Kod Seresa (tačnije obilaznice oko Seresa) hvata se pravac ka Solunu. Trećina ovog puta je dobar "klasičan" put, a ostalo pravi, glanc nov (i free) autoput izvanrednog kvaliteta i bez pumpi :-) Pred Solun se ovaj autoput spaja sa autoputem Solun-Kavala i tako se uključuješ u obilaznicu.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

Tibor021 napisao:50 den+60 den+50 den (u jednom pravcu). 1€=61 den (aproksimativno :-) )
znaci kroz MK putarina 6e, a kroz BG bi mogla da bude 10 (ako 2x kupis vinjetku)
samo polako napisao:Kakav je put od Bugarske granice do Soluna?
:plusone:
Poslednja izmena od sashicus u 25 Jul 2013, 12:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

@sasa i masavian.....hvala za informacije, verovatno cu ga onda napuniti tu negde posle Nisha (Gazprom) ili ona druga sto je masavian spomenuo..btw, krecem u 7h ujutru tako da je voznja preko dana, verujem da ce sve pumpe normalno raditi....ako slucajno omanem negde, uvek kada idem na put drzim pola rezervoara goriva tako da nije frka ako ostanem bez plina
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:

Post od masaivan »

U Makedoniji su slicne cene goriva kao i kod nas, primaju evre ali vracaju kusur u denarima, tako da imaj uvek sitne evre.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Ma kontam da preskocim makedoniju sa bilo kakvim tankanjem, ako su cene slicne, lakse mi da sipam kod nas u srb, i u grckoj u evrima...opusteno
Korisnikov avatar
masaivan
Reactions:

Post od masaivan »

Gas u Grckoj je oko 0.880 eur.
U koje mesto ides.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Wolfy napisao:Hvala :)
Kola ne diraju? I,koliko otprilike da ocekujemo cenu smestaja za 1 noc (na Zakintosu)? Ide nas trojice najverovatnije,mozda cetvorica? Trazili smo , ali nikako da se snadjemo bas najbolje,to sto smo mi "iskopali" je oko 30-35e/po osobi za noc... a,za provod,je Zante najbolji,ili...?

@BobRock,mozemo da se nadjemo,posto cemo I mi ici od 1/2. pa do nekog 10. :)
Kola na ostrvima veoma retko diraju :)

ne znam koliko može da vas košta smeštaj jer smo mi platili preko naše agencije. Sećam se da je drugar koji je bio na Kefaloniji hteo da dođe na zakintos, pa sam mu rezervisao dvokrevetnu sobu u dobrom hotelu za 70 € za noć, preko bookinga je ista soba koštala 100 €.

za provod, zavisi šta voliš, Laganas je najbolji mada se najbolje diskoteke nalaze između Zantea i Argasija, 3-4 jedna do druge, tu ne izlaze englezi i naši već uglavnom Grci.
Odgovori