Prenos vozila

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
profesorPROST
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50

Re: Prenos vozila

Post od profesorPROST »

Grujic napisao: Jedino kupoprodajni ugovor moze biti sporan, ne znam koliko sme da bude star u trenutku prenosa.
Ranije nije smeo da bude stariji od mesec dana, a sad mislim od 15 dana.
Never Say Never Again
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Da, u roku od 15 dana od datuma na ugovoru mora da se podnese zahtev za placanje poreza.
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ne znam da li je 1% Srba platilo prenos za prodati auto, tako da...
Pa to koliko je star ugovor valjda nema veze, prenos se izvrši do prve registracije ili prilikom nje. Meni sad u maju ističe i tad bi trebalo prenos da se uradi, mislim da nije bitna starost kupoprodajnog ugovora.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bitno je. Napisano je već da sad važi 15 dana. Može da se uradi ovlašćenje ako novi vlasnik neće odmah da prebaci na svoje ime, a prodavac je saglasan sa tim.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Zaboravih i to da napišem :glavomuzid: A na njemu piše nešto kao "važi do prvog isteka registracije" mada i to koliko ima njih što voze aute sa >2000ccm na invalide sa ovlašćenjem po ko zna koliko godina. A ono u suštini treba samo za preko grane.
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ovako, ako bude srece, u narednoj sedmici me ceka prenos auta... Sa procedurom sam manje vise upoznat ali imam jednu nedoumicu :D

Dogovorio sam sa gazdom da mi ostavi postojece tablice na autu (da ne cekam izradu novih tablica) i prema tome mislim da ne bi morao ni da vadim novu saobracajnu, grijesim li? Mogu li oni samo promijeniti podatke o vlasniku na cipu u saobracajnoj ili cu ja ipak morati uzeti novu saobracajnu? Koliko se uopste ceka sada saobracajna?

Ovo mi nije toliko vazno sa aspekta ustede za 10-20 evra nego sa aspekta da imam sto prije papire za auto da bi mogao ici na put za vikend...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Mora nova saobracajna. Ceka se oko 7 dana. U BG ide brze

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ponesi čokoladu kad kreneš na šalter i objasni da ideš na more. Bude gotovo za 2-3 dana najviše.
Posetite www.garaza.rs !
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Mozda vazi za BG, u Kraljevu mozes da ih molis do sutra, oni ljudi i hoce da izadju u susret ali sami kazu NISTA nije u njihovim rukama. Jednostavno, posalju zahteve u zavod za izradu novcanica, pa kad stignu, najranije 7 dana. Ne vredi da ih mole jer uz svo moljenje mozda mogu da ti ustede 1 dan. Jednostavno, ceo proces je sranje. Platis porez, registraciju i ti ne mozes da vozis SVOJ auto gde ti zelis. Posto smo mi kao narod glup pa necemo da se organizujemo da ih blokiramo u skupstini jedno mesec dana dok taj problem ne rese to je nas problem. Uopste me ne zanima kako ce ga resiti, pravljenje saobracajne na licu mesta, naknada za putne troskove, izgubljenu dobit, za dane kada SVOJ auto ne mogu da vozim van zemlje itd. To sto ja mogu da vozim po Srbiji mi nije uteha. Meni se moze desiti da moram odmah hitno da krenem i tu nema opravdanja. Uopste ne vidim problem zasto saobracajne ne prave u "kancelariji pored". To sto "oprema kosta" nije opravdanje. Ako ne mogu da urade kako treba, nisu ni trebali da uvode nove, one papirne su savrseno obavljale zadatak. Isto vazi i za vozacke dozvole, licne karte, pasose.....
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

ma ova prica oko saobracajne, i uopsteno oko cekanja dokumenata da se urade u Zavodu u Topcideru, je jedna cista glupost epskih razmjera :glavomuzid:

u BiH su licna dokumenta u formi kartica u primjeni bar 10 godina ali oni nisu imali nekog debila kome je palo na pamet da uvede to cak i za saobracajne dozvole, ovdje se pretjeruje sa tim jurenjem evropskih trendova pa i po cijenu da ne mogu da postignu sve :besan:

Zna li neko mozda koje je radno vrijeme poreske uprave u NS?
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Prenos vozila

Post od Floyd »

Ja ne znam jos neku evropsku zemlju gde je saobracajna u vidu kartica. U CH ili FR je sivi karton (slican kao kod nas ranije) koji se stampa i izdaje odmah na salteru.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Prenos vozila

Post od Saša »

Najveći debilitet je što i pored čipa koji ima ta saobraćajna, na njega (sem podataka koji su u startu uneti) - drugo ništa više i unose. Recimo nema uopšte podatka do kada je auto registrovan, to se vidi samo i isključivo na nalepnici na vetrobranu. Čemu onda uopšte taj čip i sve ovo maltretiranje oko izrade? Da nam saobraćajna izgleda savremeno i evropski? A da ne pominjem prevod pojmova na engleski (ime, prezime i ostalo), a onda su ti podaci napisani - ćirilicom. Pa onda tablice koje imaju grb koji nema veze sa zvaničnim grbom države i tako dalje. Neverovatno...

Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Sta ako ne prevedes auto u roku od 15 dana?
Placa se kamata? Pravis novi ugovor?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Koliko znam uvek se pravi nov ugovor i sa svežim ugovorom uradi prenos, jer valjda ni ne može drugačije...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:

Post od Risto »

Da li neko zna koje je radno vrijeme poreske uprave u NS?
Odgovori