Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Delija »

Koristite WiFi gde god ga ima...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Možda su vam se apdejtovale aplikacije pa vam je to pojelo megabajte.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Mozda ti je neko uzeo mob pa bio na YouTube-u. Oni HD klipovi "trose" megabajte.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Po default-u bi trebalo da je podesen low quality kada se koristi mobilna mreza, a ne WiFi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kod mene to ima veze kakav je prijem. Ako vata 3g/umts uvek po defaultu učita u hd-u. Mada nisam siguran koja je to rezolucija, pretpostavljam 720p. Dok sam koristio huawei g300 postojala je samo HQ varijanta a to je verovatno 480p.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da, po defaultu pri 3G/HDSPA konekciji učitava slabiji kvalitet videa (a možeš da "štrikliraš" i da pušta u full / high quality). Pogledajte u podešavanjima You Tube aplikacije.. :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja sam na iP4 tako da mi ne radi sam update aplikacija, a i kada radim to, radim preko wi-fi..
Nego mi je sve to cudno jer su i burazeru poslali istu poruku a on je konstantno na wi-fi prikljucen.
Nesto tu oni mute...
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Zato je tu Blackberry OS7 tata, takvu kompresiju podataka ima da mi 70% manje saobracaja potrosi u odnosu na android u istom rezimu rada

Sent from my BlackBerry using Tapatalk
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Mali rewiev LG L9

Posto mi je ovo prvi Android telefon, mislio sam da ce dugo trebati da se naviknem na njega, ali vec posle 3-4 dana mi je izgledalo kao da ga koristim godinama.

Telefon je brz, sve aplikacije funkcionisu perfektno, i za ove ravno dve nedelje nemam nikakve prituzbe na njega. Nije mi nijednom zakucao. Po meni mu je prednost velik ekran, i kad oborim tastaturu vodoravno kuckam poruke bez greske i to prilicno brzo. Mislio sam da ce mi ovo biti najveci problem, ali eto... Batarija, prvih par dana mi nije izdrzavala ni pola dana, ali to je bilo zato sto sam skidao gomilu aplikacija. Uz normalno koriscenje moze opusteno da izdrzi dan. Evo za vikend je izdrzao dva dana, tj od subote ujutro do nedelje kasno uvece i jos je ostalo oko 10% baterije, a koristio sam ga sa slikanje, snimanje, fejs, wattsup, viber, itd...
Kamera je preko dana odlicna, ali je problem nocu, ili je blic slab i neusaglasen ili je kamera bez dnevnog osvetljenja losa. Fali joj ostrina kad nema dnevnog svetla. Evo dve fotografije po danu i dve po noci:
SlikaSlika
Slika
Slika

Ne znam da li je tako kod svih androida, ali me malo nervira sto mu treba preko 3 sata da se napuni baterija, cak blize 4 sata.
Kupio sam mu silikonsku futrolu za 400 din, i eto tako... :)
Ne znam sta bih vam jos napisao, ako vas nesto interesuje pitajte. :D
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Ja sam prezaodovoljan Htc One ,prvi telefon posle duze vremena koji nemam nameru da menjam i kod koga mi ne smetaju neke ozbiljnije stvari.. Kad razmislim,ne znam ni sta mi smeta :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

U Srbiji je lakše promeniti ime i zadržati prezime nego promeniti mrežu i zadržati broj.

Malo šale, malo istine. Gužve u VIP-u su postale nepodnošljive. Jeste da je u naletima, ali kad god ja uđem 10 ljudi ispred mene. Nekako se iskobeljam i platim sva dugovanja, ugovor istekao juče i zaputim se u Telenor. Sve ja lepo zamislio, kad tamo, iznenađenje. Kažu da trenutna akcija sa sniženim cenama traje još danas, eventualno sutra, a posle se vraćaju na stare cene. Problem je što prebacivanje broja traje par dana i onda bi telefon imao drugu, višu cenu. Tu se nađem u dilemi, gledam onaj Desire X koji sam namerio da uzmem, a kaže mi prodavac da je ostao samo još jedan. Srećom pa imam stari 63 broj koji je ostao u porodici, a vodi se na mene. Promenim paket i uzmem telefon na taj broj, a posle sam predao zahtev za prebacivanje broja i očekujem u narednih par dana da se to reši pa da ubacim novu karticu.

Dakle Desire X je stigao. Kupio sam ga na rate, što mi je u ovom trenutku velika olakšica.

Slika

Bio je samo taj jedan, beli. Da sam mogao da biram uzeo bi crni, ali je ovaj jako lep. Uzeću mu samo onu gumenu zaštitu. U odnosu na Wildfire S jedina zamerka je što je plastičan dok WS ima metalno kućište. Inače me po svemu ostalom oduševio. Presrećan sam što sam uzeo HTC jer znam da me ni jedan drugi ne bi zadovoljio u potpunosti. Naravno, pričamo o ovoj klasi telefona. Uzet je za 5.000 din na rate, u paketu Prenesi i Surfuj 500 (1006 din mesečna pretplata) i mislim da bi bilo stvarno šteta propustiti ovu kupovinu.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Dobro je da si na kraju uzeo sta si hteo. :doubleup:

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Bas lep telefon i povoljan,mislim da ces biti zadovoljan. :pivo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Super je telefon a i Telenor je vrlo korektan kao operater... :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Evo od jutros konacno prebacen u Telenor. Dakle, trebalo je ravno 7 dana za taj proces. Doduse jos u ponedeljak sam dobio SMS da je zahtev prihvacen i da ocekujem prebacivanje broja. Jutros nesto posle 6 je VIP kartica postala neaktivna, a Telenor kartica se aktivirala.
Sto se telefona tice, za ovih nedelju dana koliko ga maltretiram koristeci wi-fi, odlicno se ponasa. Videcemo kako ce sad raditi sa karticom, hoce li biti bagova i problema sa telefonom ili mrezom.
Stari Wildfire S nastavlja da sluzi kao drugi telefon sa VIP prepaid brojem. :)

EDIT: Mrzelo me da ubacujem stari Tapatalk, pa sam skinuo ovaj TT4 koji je besplatan na Playstore-u. Interesantna stvar se desila, ispocetka nije prikazivao slike ni video. Taman sam mislio danas da ga zamenim za stari, kad ono od sinoc vidim slike. Sad bas trazim po temama, vide se lepo i YT klipovi, slike, sve kako treba. Malo se jos navikavam na drugaciji interfejs, ali probacu da ostanem jos koji dan na njemu pa ako ga ne bude bilo problema necu ga menjati.

Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori