Evo dođoh kući...
Milos napisao:Jel bas crveno ili zuto na crveno ?
Na kraju nemam pojma ni to. Evo šta je bilo. Napomena, iako je napisano puno detalja, sve se dešava u par sekundi.
Vozim kroz Jurija Gagarina ka gradu i prvo pred raskrsnicu sa Omladinskih brigada idiot u Crafteru naprasno skreće u desno i uleće pravo u mene. Srećom kočim, jer da bežim desno nisam mogao od drugog auta. Magarac je držao krajnju levu a onda provalio da je ona za skretanje u levo i krenuo da se prestrojava i naravno ne gleda. Već isfrustriran, vozim dalje, i polako smanjujem brzinu da kod kamera ne prođem ko Urke.
Nepun kilometar kasnije gde su one kamere, držim levu, a u desnim trakama dva kretena bukvalno vode rat. Kombi i VW Bora uleću naizmenično jedan drugom u makazice. Ja sam tu negde za pola dužine iza i levo. Vrhunac na samom semaforu, VW seče kombi iz desne trake i koči na semaforu, kombi počinje da koči, skreće levo-desno. Za desno manje-više, ali problem je levo. U tom dolazim na semafor i shvatam da sam najebao ako stanem, a kombi pobegne u levo, i instinktivno nastavljam dalje. Dal je bilo crveno, žuto ili zeleno, nemam pojma, samo kad sam ih prošao. U retrovizotu gledam da stoje i tek tada kontam da sam moguće proleteo na crveno, međutim nikog nisam primetio da skreće, nego naprotiv... posle bukvalno 10-ak sekundi, ovi idioti prolaze pored mene, i opet se nešto voze u cik-cak, verovatno nastavljajući rat. Već debelo istresiran poslednjim trzajem zdrave pameti prestrojavam se skroz levo za skretanje ka SC i zaklanjam se iza mešalice za beton, pa nek lupaju nju. Odlaze ka Gazeli iskreno se nadam da su se negde stali i naizmenično se izboli noževima.
Svi znamo da i ljudi koji normalno voze podilkane po ovakvom vremenu, a da debili budu debili na kvadrat. Imao sam 2 udaranja u životu i nekim čudom reagovao sam najracionalnije i najsmirenije moguće. E ova dvojica su debili na kub i hvala bogu što sam uradio što sam uradio i prošao jer da sam stao i spucao se sa njima samo bih uzeo rudu za šlepovanje, dovatio kog bi stigao (a gledao bi da ih stignem obojicu) i lupao naizmenično dok se pomeraju. Otud teza da je bolji saobraćajni prekršaj od telesnih povreda ili daleko bilo još goreg, poput popravke auta.
Da se vratim na prolazak.... Pošto sam se vratio istim putem, i stao na semaforu kod buvljaka posmatrao sam šta se dešava. Kada zaustavi smer iz JG ka gradu, onda kratko propušta iz grada ka brodogradilištu, a zatim duže od buvljaka ka gradu. To je ono što me buni, jer kada sam pogledao retrovizor, niko nije skrenuo nigde, a posle svega par sekundi, je kolona nastavila, i ovi idioti se ponovo pojavili. Dal sam prošao ili nisam, na kraju ni neznam. Nažalost ko za maler nisam danas poneo kameru za kola - naravoučenije. Jbg, ali stigne stigne, da sudiji za prekršaje pričam o dva kretena, zvučaće samo kao loše opravdanje.
Naravoučenije:
Modifikovana Rooseveltova doktrina: "Govori tiho, nosi kameru u kolima i sledeći put nemoj izgubiti Pajinu vizitkartu."