TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od McGruja »

Da li postoje neki modeli od oko 50" da rade kako treba od ovih proizvodjaca?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nisam siguran da proizvode vece od 42", bar ja nisam video, Sloba to zna bolje...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Hvala ti!

Dajte neku preporuku modela
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Grundig ima dijagonalu 50", Vox 55", ali ih nisam sretao do sada. Kupci većih dijagonala idu na jače marke pa je takva i ponuda. Oni koji ipak žele veliku dijagonalu za relativno malo para, idu na LG i Samsung plazme, 50-51", naravno polazne modele.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

treba mi jedan beli tv, sta mislite o ovoj seriji samsunga Samsung UE32F4510 ...

cini mi se da je bobro ulozeno, dobijeno, e sad serija 4 je u pitanju i nov model je...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Одг: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od pedja »

Sloba napisao:I neki modeli Philipsa iz serije 2*** i 3*** su turski, sta vise identicna kucista imaju kao Vox, identicne terminale i nalepnice na ledjima, ne reaguju na daljinac od jacih modela Philipsa, vec na Voxov, isti meni i graficki izgled menija...
Ovo sam procitao negde. Sklapaju se u istoj fabrici, na istoj traci, samo ga posle brendiraju kako kome volja.

Slicno kao za klime. Stigne kontejnerom gomila uredjaja/kompresora, iz Luke Beograd izadju isti (neki ne izadju, jer im je tu i distribucija), a na trzistu zavrse pod najrazlicitijim imenima.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Sloba napisao:Grundig ima dijagonalu 50", Vox 55", ali ih nisam sretao do sada. Kupci većih dijagonala idu na jače marke pa je takva i ponuda. Oni koji ipak žele veliku dijagonalu za relativno malo para, idu na LG i Samsung plazme, 50-51", naravno polazne modele.
Da li je to zvanicna preporuka? :)
Plazma?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

grujo zavisi sta trazis od tv-a. jer postoje i lcd/led tv koji su 50+"
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

pedja napisao:
Sloba napisao:I neki modeli Philipsa iz serije 2*** i 3*** su turski, sta vise identicna kucista imaju kao Vox, identicne terminale i nalepnice na ledjima, ne reaguju na daljinac od jacih modela Philipsa, vec na Voxov, isti meni i graficki izgled menija...
Ovo sam procitao negde. Sklapaju se u istoj fabrici, na istoj traci, samo ga posle brendiraju kako kome volja.

Slicno kao za klime. Stigne kontejnerom gomila uredjaja/kompresora, iz Luke Beograd izadju isti (neki ne izadju, jer im je tu i distribucija), a na trzistu zavrse pod najrazlicitijim imenima.
Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Kontakt:

Post od swemir »

@Slobo posto se razumes :

treba mi jedan beli tv, sta mislis o ovoj seriji samsunga Samsung UE32F4510 ...

cini mi se da je bobro ulozeno, dobijeno, e sad serija 4 je u pitanju i nov model je...

P.s. ne mogu da verijem za ove fotke, isti tv pa neverovetno da se nisu malo vise
potridili

Послато са GT-I9105P користећи Тапаталк 4 Бета
Poslednja izmena od swemir u 04 Avg 2013, 18:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

F4500/4510 je ok televizor. Jeste da je HD ready rezolucija, ali je to na 32" potpuno nebitno, sve i kada imaš Full HD signal. Dizajn se razlikuje od svih modela iz donjeg dela Samsungove game, pre svega zbog hromiranog postolja nalik modelu F8000 i zbog ivica kućišta urađenih od providnog pleksiglasa. Ima integrisan WI-FI, što nema ni jači i skuplji F5300. Možda će te buniti što je F4510 (beli) uvek skuplji od F4500 (crni). Uglavnom, sve je isto, razlika je samo boja. Postoji razlika i u nabavnoj ceni.
McGruja napisao:
Sloba napisao:Grundig ima dijagonalu 50", Vox 55", ali ih nisam sretao do sada. Kupci većih dijagonala idu na jače marke pa je takva i ponuda. Oni koji ipak žele veliku dijagonalu za relativno malo para, idu na LG i Samsung plazme, 50-51", naravno polazne modele.
Plazma?
Ok su te plazme. Neo plazme imaju predviđeni radni vek od 100.000 radnih sati, kao i LED televizori, imaju intezivniju sliku i u uslovima jačeg osvetljenja u prostoriji, više nisu veliki potrošači struje... Primera radi, LG 50PN450 od 50" troši svega 89W i košta oko 74.000 dinara. Samsungov odgovor, model PS51F4500 od 51" troši samo 82W i košta oko 86.000 dinara. Rezolucija je 1024x768, čisto da se zna, ali ok, sa našim signalom i sa primerene udaljenosti za gledanje sve bude kako treba.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Kontakt:

Post od swemir »

hvala Slobo svaka cast, temeljan i precizan, kao i uvek :pivo: imas pivo sledeci put kad se vidimo :doubleup:

onda ga uzimam, samo da vidim gde je najbolja ponuda...

U bangu je neka akcija, mada mislim da je u home centru povoljnije.

samo mi nije jasno zasto ga nema na zvanicnom sajtu samsunga srbije, ali ni engleske :pardon:

Ovog puta cena u madjarskoj je skoro ista, za ovaj model tako da ne razmatram tu opciju,

U engleskoj je 310funti,s to izadje oko356e ili 40.000din, kod nas 48.900din :bravo:

p.s. sta led isto ima ograncen vek, a lcd_
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Led je zapravo LCD samo sto za osvetljenje panela koristi led diode pa ih stoga pojedinci zovu LED televizori. Razlika je sto LCD televizori za osvetljenje panela koriste takozvane CCFL lampe odnosno neonske lampe narodski receno a LCD LED televizori led diode, led tv samim tim daju dosta veci kontrast slike i osvetljenje i pomalo ostriju sliku na digitalnim signalima. Vecina brendova je izbacila iz line up'a LCD televizore.

Ako televizor kupujete van zemlje, necete moci da ostvarite pravo na granciju u Srbiji. Odnosno necete moci da reklamaciju resavate ovde vec tamo gde ste ga kupili.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

LG garancija se priznaje kod nas.
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

McGruja napisao:
Plazma?
Ako hoćeš dobru plazmu moja preporuka je Panasonic, jednostavno su najbolji u plazma tehnologiji jer su otkupili proizvodnju od pioneera koji je nekada pravio najbolje plazme tkz. Pioneer Kuro Plasma.

Za sve ostalo gledaj isključivo LG mada koliko sam upućen 50 incha se isključivo javlja kao plazma dok su ledovi 47, 55, 64, 84.. itd.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Odgovori