Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
MASTEROFVELOSTER
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2013, 10:56

Re: Kamera za kola

Post od MASTEROFVELOSTER »

Slika

Cena je u rasponu od 260 do 350 dolara , zavisi gde se kupuje ili odakle se narucuje : Kanada , Koreja , Kina , USA
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ova mi se baš sviđa, cena je odlična. Jel to redovna cena tog uređaja ili neko prodaje svoju po nižoj ceni?

A pazi što su koristili tip slova kao kod Canona... :D
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Cene su oko 4.000, samo treba malo tražiti marku kamere i posle videti snimak na Youtube-u, da se ne pogreši u izboru. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Saša napisao: Ova mi se baš sviđa, cena je odlična. Jel to redovna cena tog uređaja ili neko prodaje svoju po nižoj ceni?
Samo možda dobiješ cepanicu :)
MASTEROFVELOSTER
Reactions:

Nesto sto ja imam u kolekciji : MIDLAND XTC 300 (32Gb) i GOPRO HERO 3 BLACK EDITION (64Gb) obe snimaju u FULL HD formatu

Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Midland sam koristio iskljucivo na bicikletu a GOPRO nisam jos , planiram da ih obe nakacim na Velostera kada dodje prolece i prolepsa se vreme .
Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

GoPro HERO 3 :navijamo: Jel si kupio kod nas ili negde preko, koja cena?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Master, koliko dugo moze da snima i u kom kvalitetu?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Mene jako zanima trajanje baterije.
Hteo sam da je kupim dok nisam procitao horor utiske korisnika... Prica se da je prepuna bagova a da baterija traje 10-20min, kao i da se smesni brzo isprazni i samo od stojanja.
MASTEROFVELOSTER
Reactions:

Dusan napisao:GoPro HERO 3 :navijamo: Jel si kupio kod nas ili negde preko, koja cena?
Kupljena je kod nas , oko 500 eura .
dragvorl napisao:Master, koliko dugo moze da snima i u kom kvalitetu?
Sa karticom od 64 Gb pri rezoluciji od 1080p full hd moze da snima 4 i po sata , samim tim sto je manja rezolucija moze vise materijala da stane .
Laki021 napisao:Mene jako zanima trajanje baterije.
Hteo sam da je kupim dok nisam procitao horor utiske korisnika... Prica se da je prepuna bagova a da baterija traje 10-20min, kao i da se smesni brzo isprazni i samo od stojanja.
Nema uopste bagova kod mene , radi savrseno , naravno cim se kupi i pre prvog koriscenja mora da se uradi update kamere (obavezno) , a sto se tice baterije , ne znam koliko traje , nisam je koristio toliko dugo da mi se isprazni skroz baterija , a sto se tice praznjenja baterije dok kamera miruje ugasena - to se desava sa svakim aparatom i kamerom - naravno zavisi koliko dugo stoji tako .
Slika
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Jel se bavis nekim sporotm pa si kupio GoPro ili za svoju dusu? :D
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Baterija je ono što ograničava i meni u full hd-u ne izdrži ni sat i po. Al zato uzmeš dve baterije pa je ok.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

a zar ne trebas da prikacis kameru za upaljac preko usb-a, ako mislimo na one za u kola, a ne one koje ste stavljaju na ram bicikla ili kacigu.?
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Širim haos!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Evo obećanog prikaza moje već legendarne kamere....

O nabavci razmišljao sam i ranije ali je presudio događaj kada mi je pre jedno dva meseca na moje zeleno na pešačkom prelazu u Jurija Gagarina izleteo cigančić, koga sam na moju a naročito njegovu sreću, nekim čudom uspeo da zaobiđem.

Slučajno sam na drugom forumu video da je tamošnji admin upravo pazario kameru i čovek mi je poslao link na eBay-ju. Reč je o sledećoj kameri i prodavcu:
http://www.ebay.com/itm/370771045932?ss ... 1497.l2649

Čovek koji mi je poslao link me je savetovao da pogledam celokupnu ponudu prodavca, jer neke prodaje po fiksnoj ceni, a neke licitira, pa ko se upeca. Savet se pokazao jako dobar jer je na licitaciji cena otišla u PM. Za razliku od nje, na drugoj opciji po fiksnoj ceni poštarina nije bila besplatna, nego nekih $5, ali svejedno na kraju je izašlo 15$ jeftinije nego licitirana cena sa šatro besplatnom poštarinom. Zato generalni savet za eBay, pogledajte celokupnu ponudu prodavca i vidite šta vam više odgovara. ;)

Mene je izašlo sveukupno 42$ tj. 33,49€. Plaćeno preko PayPal-a. Kameru je doneo poštar posle nekih 10-ak dana i platio sam još valjda 270 dinara za dažbine, pdv troškovi carinjenja i šta već ide...

Uživo kamera izgleda ovako (isto kao i na slici u oglasu nego Paja 'oće uživo sliku :djavo: )

Slika
Slika
Slika

Snimke ste videli, ali da ih okačim i ovde (720p)

Dnevni snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=S2RLcsZWnkI

Noćni snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=-9vhjMtVqM0

Uz kameru stižu, vakumski držač, punjač za kola i USB kabl. Po meni najveći problem je što se punu i kači na komp preko mini USB konektora, a ne već uobičajenog microUSB, što bi mi olakšalo da nosim samo jedan kabl i za njega i za telefon i jedan 12V punjač koji već imam. U suštini veliko je drkanje stalno je stavljati i skidati i kačiti na punjač, a ugrađena baterija snima možda pola sata i isključi se.

Što se karakteristika tiče, kamera podržava rezoluciju 1080p. E nju odmah zaboravite, jer žvaće memoriju, a razliku u odnosu na 720p (snimci gore) teško da ćete primetiti. Stavio sam u nju microSD HC karticu od 32 Gb (oko 3000 din) i mislim da može da na nju stanu oko 4h u 720p. U full HD kud i kamo manje. Ima opciju da kad popuni karticu briše prethodni. Inače snima klipove od max 10 min po fajlu, što je nekih 1,3Gb na kartici, uz napomenu da je isključen ton, mada kamera snima mono zvuk pa ne zauzima mnogo.
Na kameri postoji 4 diode koje bi trebale da omoguće snimanje noću. Ako pogledate iste,jasno je da od toga nema ništa, tj. ako snimate po mrklom mraku dobićete fajl crnacutunelu.avi. ;) Uz svetlo farova i ulica dobiće se sasvim zadovoljavajući snimak noćne vožnje. što se može i videti na priloženom snimku.

Zaključak je veoma kratak. Ništa spektakularno, ali za te pare više nego dobro.

U međuvremenu evo vam još jedan klip, a sad pošto sam mrtav umoran i obaren zbog izlaska po ovom vremenu, odo' da spavam. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=cl0vmL1GHDc

Off topic
Onaj ćelavi sa gay patikama je Panta. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mislim da je Paja trazio fotku namontirane kamere. Ako nije, daj da vidimo kako izgleda namontirana :D

TT
Odgovori