Sastav voznje oko 80km autoputa sa prilicno konstantnih 130kmh po cajgeru, 60km magistrale sa 80-90kmh u najvisem stepenu prenosa, i 30km naseljenog mesta i lomatanja po fruskoi gori pri brzinama 30-70kmh, u 3. i 4. brzini pretezno...
Pri polasku nasut plin u j. gagarina, vozeno kroz gagarina do sava centra 40-60kmh, zatim autoputem do zmaja oko 90-100kmh, posle toga do rume 130kmh ( po satu, znaci nesto preko realno 120kmh ), osim stajanja na naplatnu. Kod naplatne kod rume je pokazao prosek brzine tacno 100kmh i bord potrosnju 8l ( znaci realno oko 9,3l plina )... Kazem zbog onoga "vozio sam sve vreme tom i tom brzinom", koja je uvek realno manja nego sto se misli... Iskren da budem i ja sam bio iznenadjen, mislio sam da ce prosek biti visi...
RS mi je na magistrali uz slican prosek brzine ( od 70 i kusur ) i ostriju voznju trosio benzina koliko fokus plina. Pored toga bitna ie razlika u potrosnji fokusa pri visim brzinama, preko 120-130kmh potrosnja nesrazmerno raste sa porastom brzine. Pri 130kmh se vrti na 3750-3800rpm u 5.
Eto, mozda predetaljno, al danas sam se malo dublje bavio potrosnjom...