1000 zašto - 1000 zato!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: 1000 zašto - 1000 zato!

Post od MAD MAX »

Ne znam gde se mogu naći u Bg Loctite proizvodi, ali to je velika kompanija koja ima i fabrike u Srbiji, pa mislim da u Bg nije problem naći Rost Kiler. Postoji malo pakovanje od recimo 75 ml i ne može bit neka para....
Ko god ima problem sa zimskim peckama i oljuštenim - ispeskarenim pragovima na farbi a auto nije baš imun na koroziju, kao Dacije, opeli (stariji sigurno).... pa i kola sa garancijom na koroziju od 12god na peskarenim pragovima i sl delovima ovo je nezamenjiv prajmer. (ja sam ga koristio i na Fiatu, VW, Peugeotu, starijim Renoima.... usled peskarenja)

Uzgred, Kia i hjundai imaju istu zaštitu, sve drugo su samo priče...
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

MAD MAX napisao: Ako imaš osiguranje, jednostavno je čukneš i zameniš preko osiguranja. Obavezno uzmi samo originalnu najčešće Pinkilton i nema zime.
Naravno, menjaj metlicu brisača, jer ona dohvata metalom u radu do stakla a ti to ne vidiš.
Zamenu bih odradio u ovlašćenom servisu, oni bi valjda trebali da stave original. Osiguranje mi ističe 8. marta tako da i nemam nešto mnogo vremena za razmišljanje. Jeste da je sitno ali je auto nov pa mi je ipak žao tako ostaviti.

Sent from my Samsung using Tapatalk
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Je li imaš kasko ili?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Delimičan kasko - stakla plus osiguranje putnika, plaćeno uz obavezno osiguranje. Namenski sam to u startu platio očekivajući ovakve pizdarije ili lom nekog stakla od strane lopova.

Poslednja izmena od Saša u 25 Feb 2012, 19:01, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Obrati paznju na koju sumu su osigurana stakla.
Drugar je osigurao stakla, imao manju naprslinu. Cuknuo jos malo staklo, to se resirilo, otisao za zamenu u ovlasceni, tamo sve korektno uradili, cena bila npr 300e, a osiguranje je pokrivalo recimo do 250e. Znam da je iz svog dzepa doplatio razliku.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Ako je to kasko, može se desiti da ako sad prijaviš štetu, bude ti skuplje naredno osiguranje. Raspitaj se. Uglavnom ima neki fazon, ako nekoga bar malo znaš, pijaviš štetu za prethodnu godinu po prethodnoj polisi, a po zaključenju novog ugovora baš za šoferku i ne diraju ti premiju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

U polisi piše da je suma 30.000 din bez učešća u šteti i da se osigurava na prvi rizik. Više od toga ne znam.

Nij to pravi kasko već ga sada valjda tako definišu/nazivaju, delimičan kasko C

Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Zbog cega se sve pali lampica AIR-BAG-a kod VW grupe?

Na Oktaviji su ustanovili da je zbog pomeranja sedista doslo do nekog naelektrisanja neke elektronike kod airbagova u sedistu.

Medjutim meni se upalilo to na Polu nekidan, nisam pomerao sediste, a nije ni cale. Kad dam kontakt ta lampica je normalno upaljenja, zatim upalim auto i ona se ugasi na dve sekunde i onda se opet upali i tako sija stalno... Zbog cega to jos moze biti?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Osiguraci te zezaju verovatno, a mozda je akumulator oslabio... A i dzek za Air-bag se nalazi ispod sedista, zar ne...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Da, nalazi se ispod sedista, i to se znalo paliti u Skodi kad stalno pomeras sediste, ali na Polu sediste nije pomereno odavno...

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Verovatno si imao ili još uvek imaš prekide kontakta, verovatno ispod sedišta, i ta greška je sada u memoriji. Prvo otklanjanje kvara, a onda brisanje greške, bar je tako na većini automobila za koje znam da su imali takav problem.

I ne mora to imati veze sa pomeranjem sedišta, može se pri usisavanju kola potkačiti konektor kako ne treba, ili neko nogom sa zadnje klupe...
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

paja napisao:
MAD MAX napisao: I30 kao i svako koreanac nema pocinkovan lim, .
Da li je moguće? :o
Jeste. :) Pitanje je i koji Japanci imaju, Toyote takođe rđaju kada se malo zagrebu. Uporedite to sa npr. običnim Puntom, gde ogrebotine i oderotine stoje tako godinama, bez tragova korozije. Ko bi pre 20 godina rekao da ćemo dočekati dan da Italijani budu primer za dobru antikorozivnu zaštitu. :kezo:
Ђенерал Јанковић
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Gaginh0 napisao:Da, nalazi se ispod sedista, i to se znalo paliti u Skodi kad stalno pomeras sediste, ali na Polu sediste nije pomereno odavno...
Što je Sloba rekao, najčešći problem je sa kablovima i konektorima ispod sedišta. Kad stavljaš nešto, usisavaš... otkine kabal ili iksljuči konektor. Taj problem sam često viđao sa bočnim vazdušnim jastucima.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

snork napisao: Ko bi pre 20 godina rekao da ćemo dočekati dan da Italijani budu primer za dobru antikorozivnu zaštitu. :kezo:
:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Pa tak oje bilo na Skodi, pa su mu taj konektor nekako prelemili dok je jos bila u garanciji i posle toga se nije palio...

Ebem ti sranje, sad moram negde na ponistavanje toga, a to se placa, ode bzv 1-2 crvene...

Slika
Odgovori