Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Motociklisti - ravnopravni učesnici u saobraćaju?
A tek Ibarku da vidite predveče, meni nije jasno kako neko onako opušteno može da vozi bajs bez ikakvog znaka na sebi.
Redovno mi se dešava da na pešačkom prelazu na zeleno svetlo ispred projuri neki biciklista za koga ne važe nikakva pravila.
Redovno mi se dešava da na pešačkom prelazu na zeleno svetlo ispred projuri neki biciklista za koga ne važe nikakva pravila.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Grujic napisao:Mene nervira što je redovna pojava da on ide 5km/h, ja kao budem fin pa idem iza njega, zbog njega se meni upali crveno a on prođe...
Vozila, uključujući i bicikle, ne smeju da se kreću po trotoaru (može da vas kazni policija ako to radite). Bicikl se kreće desnom stranom kolovoza, u prostoru od 1 m do ivice. Nema minimalne propisane brzine, ista pravila važe i za 5 km/h i za 30 km/h. Za preticanje bicikla važe pravila kao i za ostala preticanja - uključen levi migavac i držanje odstojanja min. 1 m do vozila koje se pretiče. Ako nema uslova za preticanje (puna linija, raskrsnica), onda se vozi iza bicikla dok se ne stvore uslovi (opet - nebitno da li ide 5 km/h ili 30 km/h). Biciklisti su dužni da poštuju ZOBS isto kao i svi ostali učesnici u saobraćaju.Kuzmanovic napisao:To jeste frustrirajuce, i mene to nervira. Ako vec voze tako sporo, onda na trotoar i polako. Ali glupo je da onaj ko na pravcu vozi 30ak km/h ide na trotoar.
Ђенерал Јанковић
Prolazim i ja naročito kroz pešačke semafore o Bulevaru.Kuzmanovic napisao:Iskreno, i ja ponekad prolazim kroz crveno na bajsu.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Sve to stoji, ali ucesnici u saobracaju ne znaju osnovna pravila a kamoli da znaju prava biciklista i nacin obilazenja istih. Cast izuzecima i duboki naklon onima koji voze iza mene i cekaju pravi momenat da me preteknu ili kada mi ustupe prvenstvo prolaza, ali takvi su nazalost u manjini.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Tako ovde ako nema staze vozim putem i onda mi cak bude neprijatno jer me ne preticu. Cesto se desi i da ima prostora ali oni cekaju da bas nema nikoga iz suprotne trake.Kuzmanovic napisao:Cast izuzecima i duboki naklon onima koji voze iza mene i cekaju pravi momenat da me preteknu ili kada mi ustupe prvenstvo prolaza, ali takvi su nazalost u manjini.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Meni uvek frka kad vozim iza nekog fensi bicikliste u helankama i kacigicom - dal' je on ili ona...
Još kad ustane iz sedišta pa vidiš da ima uložak, a konstitucija muška.. :trljamoci: 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Tako je, crveno važi i za njih, kao i obaveza svetala.snork napisao:Grujic napisao:Mene nervira što je redovna pojava da on ide 5km/h, ja kao budem fin pa idem iza njega, zbog njega se meni upali crveno a on prođe...Vozila, uključujući i bicikle, ne smeju da se kreću po trotoaru (može da vas kazni policija ako to radite). Bicikl se kreće desnom stranom kolovoza, u prostoru od 1 m do ivice. Nema minimalne propisane brzine, ista pravila važe i za 5 km/h i za 30 km/h. Za preticanje bicikla važe pravila kao i za ostala preticanja - uključen levi migavac i držanje odstojanja min. 1 m do vozila koje se pretiče. Ako nema uslova za preticanje (puna linija, raskrsnica), onda se vozi iza bicikla dok se ne stvore uslovi (opet - nebitno da li ide 5 km/h ili 30 km/h). Biciklisti su dužni da poštuju ZOBS isto kao i svi ostali učesnici u saobraćaju.Kuzmanovic napisao:To jeste frustrirajuce, i mene to nervira. Ako vec voze tako sporo, onda na trotoar i polako. Ali glupo je da onaj ko na pravcu vozi 30ak km/h ide na trotoar.
A ovo za brzinu, ne znam, ali mislim da ipak ne sme da ide 2km/h, trebalo bi da ima neka uredba oko ometanja saobraćaja...
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Crveno vazi i za bicikliste, ali njima(nama) ne oduzimaju dozvolu ako nas uhvate. 

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Al se popunjava uplatnica u iznosu od 15 do 30 hiljada 

Kude ga protera.
I odma posle pun gas, nema stajanja.