Ljubitelji satova?
Re: Ljubitelji satova?
Pa i nije cena prevelika. 85$ na amazonu, a i na ostalim sajtovima je ~100$. Fino izgleda, samo je prevelik za moju ruku.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Koliko? Ja ga našao za 130e na prodajasatova. Mislim da je stefanan kupio kod njih?
Model je GD-350-8ER.
Model je GD-350-8ER.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja bih se zadovoljio i nekom Casio imitacijom Sea Dweller-a 
Sent from my Skate using Tapatalk 2

Sent from my Skate using Tapatalk 2

Nije los?

S ovakvim satovima nema greške. Dovoljno sportski za svaki dan, a dovoljno elegantan kad treba.
Ja sam na sense.rs uzeo nighthawk,sa njima su svi zadovoljni koliko sam video na netu. Za te prodajasatova.com ne znam kakvi suUroš S. napisao:Koliko? Ja ga našao za 130e na prodajasatova. Mislim da je stefanan kupio kod njih?
Model je GD-350-8ER.
Casio EQS-A1000DB-1A

Vostok 2426-5602059 mada i cela Limousine serija je odlicna !

Od Citizen'a su mi najlepsi Nighthawk izdanja obzirom da je cifra podnosljiva

Vostok 2426-5602059 mada i cela Limousine serija je odlicna !

Od Citizen'a su mi najlepsi Nighthawk izdanja obzirom da je cifra podnosljiva

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Hamilton bi trebalo da bude dobar sat, uglavnom koristi ETA mehanizme i nije (pre)skup. Mislim da neki Jazzmaster-i imaju Valjoux mehanizam.
Tako je, ovaj zapravo ima unapredjeni Valjoux 7750 mehanizam. Iznenadilo me je (a malo i razocaralo) kad sam video u kakve satove i koje cenovne kategorije ide taj mehanizam (Tag Heuere Grand Carrera, Breitling, Omega, IWC...).
Evo lepse slike:

Prvo sam hteo da uzmem Tissot Couturier koji sam ranije kacio ovde, medjutim pomenuti Tissot je potpuno ponizen kada se uzivo stavi pored ovog Hamiltona
Evo lepse slike:

Prvo sam hteo da uzmem Tissot Couturier koji sam ranije kacio ovde, medjutim pomenuti Tissot je potpuno ponizen kada se uzivo stavi pored ovog Hamiltona

Ako si ga uzeo za neku ok cenu, onda si napravio odličan posao. Čak i ako si ga uzeo po redovnoj ceni, rekao bih opet da je odlična kupovina. Valjoux 7750 je, po meni, nešto poput motora u 320D - nije vrhunska egzotika, ali je proverena i veoma dobra mašina.
Servis i provera lubrikanta na dve do tri godine i trajaće večno, bukvalno. Još ako je unapređen silikonskim delovima (pošto je modifikovan mehanizam), ne mora čak ni to.
Servis i provera lubrikanta na dve do tri godine i trajaće večno, bukvalno. Još ako je unapređen silikonskim delovima (pošto je modifikovan mehanizam), ne mora čak ni to.
Jel važi još uvek onaj popust13posto, svakog 13-og u mešecu u čitytime?
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk 4
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk 4
Sad si mi vec sumnjiv, previse se razumes, priznaj za koju marku radisfq400 napisao:Ako si ga uzeo za neku ok cenu, onda si napravio odličan posao. Čak i ako si ga uzeo po redovnoj ceni, rekao bih opet da je odlična kupovina. Valjoux 7750 je, po meni, nešto poput motora u 320D - nije vrhunska egzotika, ali je proverena i veoma dobra mašina.

Platio sam ga nekih 300chf ispod redovne cene... Ne planiram da ga nosim svakodnevno, samo u svecanijim prilikama. Generalno satovi sa koznom narukvicom mi nisu za svaki dan, za to preferiram metalne satove (kakav i nosim svakodnevno).
Koliko sam citao, ovo je H21 mehanizam, u odnosu na originalni 7750 ima vecu rezervu (60 vs 42h) i nesto je precizniji...
Jedno pitanje, posto nikada ranije nisam imao automatik ili mehanicki...
Ovaj moze i rucno da se navije, ali me zanima koliko smem da ga navijam? Dakle da li mogu da ga pokvarim ako preteram ili on ima zastitu od toga?
Ne bi trebalo da može da se previje. Moj Vostok mehanizam vrti u beskonačno kad preteraš. Ako nežno navijam, mogu da osetim kada je došao do kraja. U uputstvu stoji koliko puta treba okrenuti točkić kada je potpuno "odvijen".
Kod mene stoji 25x.
Svaki dan ja to volim da čačnem, ekstra su automatski satovi. Moram još neki iz aktuelne VE kolekcije da uzmem.
Tapatalk HD

Svaki dan ja to volim da čačnem, ekstra su automatski satovi. Moram još neki iz aktuelne VE kolekcije da uzmem.
Tapatalk HD
Kao što je rekao nidza, ima zaštitu od preteranog navijanja, kao što automatik ima istu zaštitu ako se mnogo 'krećeš' pa rizikuješ da ga preterano naviješ.
Inače, entuzijasta sam i (nažalost) ne radim ni u jednoj firmi tog tipa, iako bih voleo
Ako ga ne nosiš redovno, vodi računa samo da ga navijaš redovno jer može da se desi da od stajanja malo 'zapekne'. Dešavalo se i boljima, naravno u ekstremnim uslovima, sa starijim mehanizmima i sigurno ne novim časovnicima, ali svejedno. Najbolje je tretirati ga kao i (dobra) kola. Dobra varijanta je i 'watch winder', samo se pazi onih najjeftinijih pošto se vrte uglavnom u jednom pravcu za razliku od nasumičnih pokreta ruke i tako mogu vršiti nepotreban pritisak u jednom smeru na samu oprugu. Najbolji winder-i su oni u više pravaca, i pritom odlično izgledaju kao deo nameštaja. Imaš fin izbor na Amazonu pa pogledaj.
Odličan sat, nema šta, a od komplikacija bih voleo da vidim power reserve pre štoperice, posebno što ima veću rezervu, ali nema veze, i ovako je više nego dobar.
Inače, entuzijasta sam i (nažalost) ne radim ni u jednoj firmi tog tipa, iako bih voleo

Ako ga ne nosiš redovno, vodi računa samo da ga navijaš redovno jer može da se desi da od stajanja malo 'zapekne'. Dešavalo se i boljima, naravno u ekstremnim uslovima, sa starijim mehanizmima i sigurno ne novim časovnicima, ali svejedno. Najbolje je tretirati ga kao i (dobra) kola. Dobra varijanta je i 'watch winder', samo se pazi onih najjeftinijih pošto se vrte uglavnom u jednom pravcu za razliku od nasumičnih pokreta ruke i tako mogu vršiti nepotreban pritisak u jednom smeru na samu oprugu. Najbolji winder-i su oni u više pravaca, i pritom odlično izgledaju kao deo nameštaja. Imaš fin izbor na Amazonu pa pogledaj.
Odličan sat, nema šta, a od komplikacija bih voleo da vidim power reserve pre štoperice, posebno što ima veću rezervu, ali nema veze, i ovako je više nego dobar.