Akumulatori
Re: Akumulatori
Exide, ima Magic Eye.
sta je to tacno?
Zeleno - sve je ok
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kako stvari stoje biće Varta jer niegde bliže ne nalazim exide
Ali OK za tu celiju gde stoji, a ostale?McGruja napisao:Zeleno - sve je ok

Meri gustinu kiseline u celom akumulatoru.
ako je to lampica koja kad je sve u redu svetli zeleno, onda to imam u rs-u u fabrickom akumulatoru iz 2007. vartin je akumulator, ne pise model...
mozda taj reso i nije takav krsh

Stavio exide na 2 automobila i motor i svaka preporuka od mene.
dragan napisao:ako je to lampica koja kad je sve u redu svetli zeleno, onda to imam u rs-u u fabrickom akumulatoru iz 2007. vartin je akumulator, ne pise model...

http://www.varta-automotive.de/de-de/th ... a-history/

Nije to lampica. To je neka zelena kuglica koja pliva, i zavisi od gustine. Ali koliko znam ona pokazuje stanje samo u jednoj celiji, ne u celoj bateriji.dragan napisao:ako je to lampica koja kad je sve u redu svetli zeleno, onda to imam u rs-u u fabrickom akumulatoru iz 2007. vartin je akumulator, ne pise model...
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ne bih da pricam na pamet na Tudor akumulatoru koji je neki dan skoncao, bese zelena kuglica iako se aku rastao sa zivotom a bilo je slucajeva da je kuglica nestala kada se aku praznio sto znaci, da za konkretno taj aku ipak vazi za samo jednu celiju, ne kazem da ne postoji i ovakva varijanta sto @Heinz kaze
Meni su u servisu rekli samo za tu prvu varijantu, jer kada sam dobio konacno zamenu u garanciji, meni je i dalje "svetlelo" zeleno u tom oku, po sam ih pitao, kako to svetli zeleno, a akumulator prsao. Pa mi je majstor rekao da je to sranje, cist marketing koji nema veze sa zivotom, i da to znaci da mi je samo ta celija ispravna gde je ta kuglica, a da mi je sasvim druga spojila i prazni akumulator.
Pa to je drugi defekt onda.
jel neko osim swemira imao tudor?
meni malo poznati, ali skoro sam citao neku knjigu o podmornicarstvu u srbiji u poslednjih 100g, i zacudio se kad sam video da su oni snabdevali nase medjuratne podmornice akumulatorskim celijama...i bili su zadovoljni u mornarici sa njima...
meni malo poznati, ali skoro sam citao neku knjigu o podmornicarstvu u srbiji u poslednjih 100g, i zacudio se kad sam video da su oni snabdevali nase medjuratne podmornice akumulatorskim celijama...i bili su zadovoljni u mornarici sa njima...