Koliko troši?
- bane valjevo
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
- Garaža: Hyundai Getz 1.3b
Re: Koliko troši?
To Bax najbolje zna, on je bio zarobljen zimus u Astri dizel na autoputu...
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Koliko troši?
Nisam video prethodnu stranu/postove zbog tapatalka, ali svaka mu je i ovako k'a u Njegoša. 
Tapatalk

Tapatalk
Nemoj pricati da ti tesko dostize radnu temperaturu po ovoj vrelinidjiuliju napisao:Pa nije na 1500 al nije ni na 3000. Jbg, vozim normalno. Problem je sto je blizu al mene mrzi da pesacim. Benzinac se zagrevao i u leru, dizel slabo

Pa meni dostigne radnu temperaturu dok isteram iz dvorista

- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
Rezervoar dopunjen do cepa, sipano 28.93l.
Za 640km (580 otvoreno, 60 grad), potroseno 28.93l, sto dovodi do racunice od 4.52 l/100km
Toceno na MOL pumpi, Evro Dizel L (sa aditivima).
Za 640km (580 otvoreno, 60 grad), potroseno 28.93l, sto dovodi do racunice od 4.52 l/100km

1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
To sam i rekao, zar ne?Ji 4Tze napisao:Mislim da je Gruja napisao da se "Dizel nikad.... ne greje u leru"
Bravo za potrosnju, uskoro se nadam jednom duzem putovanju pa cemo videti kako ce biti kod mene.Milos_kg napisao:Rezervoar dopunjen do cepa, sipano 28.93l.
Za sada po gradu stvari stoje ovako:

mali je uzorak, ali i na vecem nema nekih bitnih odstupanja. Cista gradska voznja ali uz izbegavanje guzvi i semafora (sto se i vidi po prosecnoj brzini)
Pre ovog sipanja sam malo upao u spicu nekoliko puta, lagano se potrosnja popela na 8.
Lancia Lybra 1.9 jtd.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Jbg, ja isterujem auto iz garazenikaragva napisao:Nemoj pricati da ti tesko dostize radnu temperaturu po ovoj vrelinidjiuliju napisao:Pa nije na 1500 al nije ni na 3000. Jbg, vozim normalno. Problem je sto je blizu al mene mrzi da pesacim. Benzinac se zagrevao i u leru, dizel slabo
Pa meni dostigne radnu temperaturu dok isteram iz dvorista

Kad ga upalim posle posla, temperatura vec na pola stoji
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Octavia 1,9TDI
190km cistog (Beo)grada, metodom cepa na istom pistolju 7,8l/100km
Uvek klima, kreni stani, kratke relacije, dosta stajanja, malo slepanja...
Danas BG-Kostunici, 5,2l po bordu/prosek 60km/h (autoput, M.Pozarevac, Rudnik, Cacak). Na Ibarskoj kolona pa lagano...
Ne prija turbodizelu vrucina, oseti se u voznji... predvece, po planini, druga prica.
TT
190km cistog (Beo)grada, metodom cepa na istom pistolju 7,8l/100km
Uvek klima, kreni stani, kratke relacije, dosta stajanja, malo slepanja...
Danas BG-Kostunici, 5,2l po bordu/prosek 60km/h (autoput, M.Pozarevac, Rudnik, Cacak). Na Ibarskoj kolona pa lagano...
Ne prija turbodizelu vrucina, oseti se u voznji... predvece, po planini, druga prica.
TT
Ako njemu ne prija šta je onda sa atmosferskim benzincima?pedja napisao:Ne prija turbodizelu vrucina, oseti se u voznji... predvece, po planini, druga prica.
Nisam ni na jednom turbodizeli primećivao neke specifične promene pri radu u odnosu na spoljašnju temperaturu. Dobro, kada je pakleno ni ja nisam sav svoj pa se to baci u drugi plan. Ali atmo benzinac mnogo više voli svežiji vazduh.
Nemam foto/video dokaze da potkrepim, ali pre ~15 dana sam po bordu imao prosek 3,8l/100km na relaciji UE-BG. Bio sam u nekom čudnom elementu. Ozbiljno sam ugrozo Steva.

Vožnja je bila... onako. Iznenadio sam sebe posle kad sam vraćao film u glavi. A mislim da bord nikad nije izbacio tako nisku potrošnju. Barem ne kad ja vozim. Koliko laže u odnosu na čep metodu ne znam, ali mi je ekonomična vožnja kad mi na toj relaciji pokaže ~4,5 onda je jasno koliko sam iznenađen bio sa 3,8.
- profesorPROST
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 14:50
Koji auto?Stjepa napisao:ali pre ~15 dana sam po bordu imao prosek 3,8l/100km na relaciji UE-BG.
Never Say Never Again
Octavia 1,9 a4. Izvinjavam se na propustu.
ma bre nijednom autu ne prijaju visoke temperature... nisam merio, ali juce na 40c sa klimom i rs je bas slabije isao...nisam merio koliko, bice prilike. stari klio 2 je 30-60 u 2 na 10c radio za 3,6-3,8s a na 30+ za 4,2s, a isto u trecoj za ispod 6 i oko 6,5s na tim temperaturama...
jedino sto i potrosnja opadne, ako se ne forsira klima. pre neko vece mi je prvi put pokazao ispod 30l pri punom gasu i max brzini, sa ceonim vetrom od oko 5-6kmh navigacija u telefonu je dohvatila 209...
jedino sto i potrosnja opadne, ako se ne forsira klima. pre neko vece mi je prvi put pokazao ispod 30l pri punom gasu i max brzini, sa ceonim vetrom od oko 5-6kmh navigacija u telefonu je dohvatila 209...
Manje vazduha se "uvlaci" u motor na 40 stepeni u odnosu na 10 stepeni, manje vazduha direktno znaci manji ka-boom u cilindru.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Koliko troši?
Ja sam sa poslednjim rezervoarom gasa prešao 397 km (moje uobičajene vožnje), što je 20-tak km manje nego inače.
Tapatalk
Tapatalk
To u Nemackoj? Ili kada si glumio follow-me auto na Surcinu?dragan napisao:ma bre nijednom autu ne prijaju visoke temperature... nisam merio, ali juce na 40c sa klimom i rs je bas slabije isao...nisam merio koliko, bice prilike. stari klio 2 je 30-60 u 2 na 10c radio za 3,6-3,8s a na 30+ za 4,2s, a isto u trecoj za ispod 6 i oko 6,5s na tim temperaturama...
Jest, ovi govnjivi atmosferci mnogo osetljivi na ovih 55 stepeni...