Akumulatori
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Akumulatori
Onaj moj sto bese fabricki na Scenicu je isti kao Swemirov i izdrzao je 8god
Pa mogao je da ih snabdeva i sombor, samo da su hteli da naprave normalnu bateriju, a ne ovo smece 
Inace taj majstor kod kog sam bio ima neku bateriju iz 190X i neke, ne tacno koje, ali ima preko 100 godina. I radi jos uvek

Inace taj majstor kod kog sam bio ima neku bateriju iz 190X i neke, ne tacno koje, ali ima preko 100 godina. I radi jos uvek

Brijac 

Imam Tudor u Fabiji. Tudor = Exide
Ne napaja nista, samo je pokazao ovako izdaleka. Muzejski eksponatnuk napisao:sta napaja sa njom?

Nego imam jedno pitanje u vezi akumulatora. Stavio sam akumulator na punjac. Obicno struja punjenja bude na pocetku oko 3,4 ampera i onda pada negde do 0.5 - 1 amper. I to je to.
Medjutim sada ne pada ispod 2,5A nikako. Kao da se jos uvek puni, a stoji na punjacu sigurno 36 sati.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Uspeo sam da pokvarim nov accu. Stajao u autu kog nisam palio mesec i kusur i napon mu 4V. A kupio ga u maju. Je l ima neka radnja sa akumulatorima koji rade danas a odbijaju deo kinte ako se donese stari?
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Koji bi kraj? 
Al bre nemoj nov, taj ima garanciju, a ne sme nov da se sjebe od toga bre, juri ti garanciju.

Al bre nemoj nov, taj ima garanciju, a ne sme nov da se sjebe od toga bre, juri ti garanciju.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Bas tako, ako ga je nesto iscedilo, probaj da ga napunis u suprotnom, potezi garanciju ako je imas uopste
- Grujic
- Moderator
Upravo, ako je do auta onda ništa od garancije, al tako nov aumulator bi trebalo da ako se napuni na profi punjaču i dalje radi kako treba
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Kraj je da sam spakovao sva tri (ovaj novi i dva stara) i krenuo u neki acu servis i u gepeku pre polaska reko, daj prvo da ih proverim unimerom, kad ono.. onaj prethodni pokazuje 12.45, tako nešto. Stavio ga u Škodu, prišao Civicom i povezao kablove i upalio auto, pustio malo da napuni. Bar znam da je živ jer sam imao još jedno naknadno paljenje, doduše jedva je odverglao. Garanciju imam, ali prodavac kaže da ne vredi u ovom slučaju. Odneću ga da probaju da ga ožive, nemam pojma... Stari radi. Gde piše god. proizvodnje, s3 bosch je u pitanju?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Stajao je meni auto po 3-4 nedelje redovno dok sam putovao često i nikakvih problema sa akumulatorom nije bilo.
Tapatalk HD
Tapatalk HD
- Grujic
- Moderator
U kom slučaju, zbog kratkog stajanja? Da kratkog... Jedino ako auto vuče struju, ili ako ga ti bilo kako isprazniš. Ako je to, nosi ga na punjenje.Ji 4Tze napisao:Kraj je da sam spakovao sva tri (ovaj novi i dva stara) i krenuo u neki acu servis i u gepeku pre polaska reko, daj prvo da ih proverim unimerom, kad ono.. onaj prethodni pokazuje 12.45, tako nešto. Stavio ga u Škodu, prišao Civicom i povezao kablove i upalio auto, pustio malo da napuni. Bar znam da je živ jer sam imao još jedno naknadno paljenje, doduše jedva je odverglao. Garanciju imam, ali prodavac kaže da ne vredi u ovom slučaju. Odneću ga da probaju da ga ožive, nemam pojma... Stari radi. Gde piše god. proizvodnje, s3 bosch je u pitanju?
Exide je kupio Tudor, a Tudor je prakticno izumeo i usavrsio ovo sto mi danas zovemo akumulatorima.dragan napisao:jel neko osim swemira imao tudor?
meni malo poznati, ali skoro sam citao neku knjigu o podmornicarstvu u srbiji u poslednjih 100g, i zacudio se kad sam video da su oni snabdevali nase medjuratne podmornice akumulatorskim celijama...i bili su zadovoljni u mornarici sa njima...
Exide ili Energizer?
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !