Koliko troši?
Re: Koliko troši?
U kneza mihajla... 

Jos ja gledam koji to Clio vozi slalom izmedju bandera... 

Poslednjih 300km prosecna 10.9l plina,90% autoput 110-130km/h,ostalo Gazela,Autokomanda,Dusanovac.Kuca-posao,ujutru prolazak oko 15 do 8 kroz grad autoputem do Sava centra,popodne oko 4.Znaci u spicu.Auto Alfa Romeo 155 1.8TS,130ks,1400kg,venturi plin.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Kragujevac-Jagodina (preko Bagrdana, ne autoputem) 4.9l po bordu. 4 osobe + klima
Meni ista relacija, kg-batocina- brzan-bagrdan-jagodina 5 osoba + klima 4.6l po board compu. Fabia mk1 combi 1.4tdi
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Ja imam 4 klipa 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Povratak, ista relacija - 5,0 bord, prosek 62km/h.pedja napisao:Danas BG-Kostunici, 5,2l po bordu/prosek 60km/h (autoput, M.Pozarevac, Rudnik, Cacak).
Dakle, sto brze, to manje goriva. Analogijom dolazimo da potrosnja tezi nuli na prosecnih 110km/h

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Nece da moze tako, ne vozis Golfa 2 1.6 D 
sent from Kenda digitron using Tapatalk 2

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
Pa zato mu i trosi 0,nije rekao da proizvodi gorivo dok ide 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Merio sam potrošnju u 4 ciklusa na sledeći način: čim upali rezervu ja sipam za 1000 Evro95 na Eko kod YUBC-a, i tako opet do rezerve. Ni jednom niaam imao više od 4km od paljenja lampice do pumpe. Na taj način mereno, ja sa 6.5-6.6l koliko izadje hiljadarka pređem po 106-112km gradske vožnje, sa oko 30-40% rada pod klimom. Ne znam koliko je ovaj način precizan i merodavan ali eto.
Znas i sam da je bolja cep-cep varijanta, ali ako se i ovakav nacin pedantno ponavlja nekoliko puta i daje slicne rezultate, greska sigurno ne moze biti prevelika...
Ja treba da dopunim rezervoar sa omv mm100, imacu uzorak od preko hiljadu km, pa cu da sracunam prosek. Kako mi izgleda najveca potencijalna prednost je cistiji sistem za ubrizgavanje, potrosnja mi je izgleda manja nego sa molovim ep bmb...
Ja treba da dopunim rezervoar sa omv mm100, imacu uzorak od preko hiljadu km, pa cu da sracunam prosek. Kako mi izgleda najveca potencijalna prednost je cistiji sistem za ubrizgavanje, potrosnja mi je izgleda manja nego sa molovim ep bmb...
I ja cesto merim identicnim sistemom i dobijam iste rezultate kao cep-cep metoda, tacan rezultat zavisi od preciznosti provka...Uroš S. napisao:Merio sam potrošnju u 4 ciklusa na sledeći način: čim upali rezervu ja sipam za 1000 Evro95 na Eko kod YUBC-a, i tako opet do rezerve. Ni jednom niaam imao više od 4km od paljenja lampice do pumpe. Na taj način mereno, ja sa 6.5-6.6l koliko izadje hiljadarka pređem po 106-112km gradske vožnje, sa oko 30-40% rada pod klimom. Ne znam koliko je ovaj način precizan i merodavan ali eto.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
E da zaboravih da pomenem da sam uvek na istom pištolju sipao. Ne znam koliko je plovak tačan, niaam imao priliku da proverim, ali znam da na VCDSu može da se podešava odstupanje bc-a i da se nulira. Npr ako ustanoviš da pokazuje plus od 5% u odnosu na realmz potrošnju možeš da namestiš da ti pokazuje 95% u tom slučaju.
Evo mazda 3 relacija SLO-Srbija-MK- preko Alb u CG i nazad SLO, vožnja svakakva, od stajanja u koloni 2 sata, do gaženja srne, do lovljenja corvette u HR
( skoro pa uspešnog ali je čovek našo drugu
), pređenih 2755km, potrošnja okruglih 6 litara ...
Focus je trošio isto...znači napredak u motoru ne postoji.
Ali zbog određene situacije došao sam mnogo prerano z dopusta pa sam malo nadrkan....zato sam možda kritičniji

Focus je trošio isto...znači napredak u motoru ne postoji.

Ali zbog određene situacije došao sam mnogo prerano z dopusta pa sam malo nadrkan....zato sam možda kritičniji