Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Auto perionice - iskustva, preporuke, saveti
Imam i ja ovo čudo, odlično radi, a mislim da za života ne možeš da ga potrošiš 

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Next potrosi za pola godine. 
Sent from my HTC Desire X

Posetite www.garaza.rs !
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Ispao sam konj danas, ali zapeo sam da operem motorni prostor. Nisam otišao u STEAM jer ne radi uređaj za paru, nego sam u povratku iz grada svratio u perionicu u Cara Dušana u Zemunu, pored CBT-a. Pitam za pranje motornog prostora, kažu može. Košta 600 dinara. Ja reko kad već to rade neka ga operu komplet. Posle sam se pokajao. I to pranje komplet košta 600 din, tako da sam ukupno platio 1200 dinara. A odmah pored je ona samouslužna perionica gde uvek sam perem kola i mogao sa da uštedim bar 300 dinara, ali ajde. Evo kako su oprali motorni prostor.

Za ovo mogu da kažem da je korekno oprano, mada znam da bi Johhny to bolje uradio. Malo sam briskao posle za njima, na nekim mestima. Uglavnom, prvo su četkicom premazali sve što je masno, pa isprskali nekim sredstvom za beskontaktno, pa pranje puškom. Onda je uzeo sunđer iz kofe sa šamponom, pa trljao i posle opet ispuškirao.
Evo kako je izgledalo ranije.

Bitno mi je da je oprano ovo na motoru, da vidim da li će se ponovo mastiti.
Što se ostalog pranja tiče, žali bože 600 dinara. Ne kažem da se ne trude, punih sat vremena je sve trajalo. Ali sve ono što smo pričali da se ne radi, oni rade. Znači ono klasično srpsko pranje auta. Prvo ga ispuškira, pa naprska beskontaktnim, pa opet ispuškira, pa krene sunđerom i šamponom preko celog auta. Naravno jedan sunđer i za krov i stakla i dole po pragovima. Onda ga ispere pa uzme onu silikonsku lopaticu za skidanje vode. I na kraju jednom jelenskom kožicom prebriše ceo auto. Pored mene je njegov kolega prao Volvo S80 prve generacije, sve sa cigarom u ustima. Isti postupak, ali jedno 3 puta brže. Tako da ja moram biti još i zadovoljan. Unutra je usisan komplet i prebrisan, korektno.
Srećan sam što mi nisu unutra mazali ni prskali ništa miršljavo. Sve u svemu, trude se, ali džabe kad ne znaju ili neće da znaju neke stvari, a vole da uzmu 600 dinara. Za te pare na onoj samouslužnoj mogu 3 puta sam da komplet operem i usisam auto. Tako da me perionica još dugo neće videti. Mogu jedino kod Johnny-ja da odem, kad namesti aparat.
EDIT: Još jedna u nizu perionica koje ne isprazne pepeljaru jer ne znaju gde je, a ne pitaju.

Za ovo mogu da kažem da je korekno oprano, mada znam da bi Johhny to bolje uradio. Malo sam briskao posle za njima, na nekim mestima. Uglavnom, prvo su četkicom premazali sve što je masno, pa isprskali nekim sredstvom za beskontaktno, pa pranje puškom. Onda je uzeo sunđer iz kofe sa šamponom, pa trljao i posle opet ispuškirao.
Evo kako je izgledalo ranije.

Bitno mi je da je oprano ovo na motoru, da vidim da li će se ponovo mastiti.
Što se ostalog pranja tiče, žali bože 600 dinara. Ne kažem da se ne trude, punih sat vremena je sve trajalo. Ali sve ono što smo pričali da se ne radi, oni rade. Znači ono klasično srpsko pranje auta. Prvo ga ispuškira, pa naprska beskontaktnim, pa opet ispuškira, pa krene sunđerom i šamponom preko celog auta. Naravno jedan sunđer i za krov i stakla i dole po pragovima. Onda ga ispere pa uzme onu silikonsku lopaticu za skidanje vode. I na kraju jednom jelenskom kožicom prebriše ceo auto. Pored mene je njegov kolega prao Volvo S80 prve generacije, sve sa cigarom u ustima. Isti postupak, ali jedno 3 puta brže. Tako da ja moram biti još i zadovoljan. Unutra je usisan komplet i prebrisan, korektno.
Srećan sam što mi nisu unutra mazali ni prskali ništa miršljavo. Sve u svemu, trude se, ali džabe kad ne znaju ili neće da znaju neke stvari, a vole da uzmu 600 dinara. Za te pare na onoj samouslužnoj mogu 3 puta sam da komplet operem i usisam auto. Tako da me perionica još dugo neće videti. Mogu jedino kod Johnny-ja da odem, kad namesti aparat.
EDIT: Još jedna u nizu perionica koje ne isprazne pepeljaru jer ne znaju gde je, a ne pitaju.

Posetite www.garaza.rs !
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Prvo i prvo, motor se nikada ne pere u perionicama (ili perionama sto bi Novosadjani kazali, jel'te
)
Drugo, za ovo masno kupis neki sprej za odmascivanje kocnica, Wurth je oko 300-400din i dosta traje. Naprskas i momentalno skida ovakvu masnocu, eventualno brisnes suvom krpom

Drugo, za ovo masno kupis neki sprej za odmascivanje kocnica, Wurth je oko 300-400din i dosta traje. Naprskas i momentalno skida ovakvu masnocu, eventualno brisnes suvom krpom
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Ma reci slobodno da sam konj, ne ljutim se ja. 

Posetite www.garaza.rs !
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
I mene ceka pranje motora zbog napuklog creva od turbine, gde je malo bacilo ulje. Najverovatnije cu ici kod Dzonija, samo da se nakanim da predjem most.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
A ti neces prvo nuka fa pitas nego ides na svoju ruku. 
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Verujem da si prao motor samo zbog te fleke pa rakoh da napisem kako to sam da resavas ubuduce, em ustedis pare, em ne rizikujes da ti buzdovani ne natope nesto sto ne bi trebalo.trojanac napisao:Ma reci slobodno da sam konj, ne ljutim se ja.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Cekaj, motor se PUSKIRA ? I to vise puta ? Nikada nisam prao pa ne znam ali ovo je za mene zaista iznenadjenje. Neprijatno.
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Ogi, može i ne mora. Možeš i četkicom za zube da ga pereš, ako hoćeš da se podsetiš vojske.
U principu najbolje je parom, ali eto nije mi se dalo.
Nuk, najviše zbog toga, ali i sve ostalo da se opere. Srećom nije bilo nekih posledica.
U principu najbolje je parom, ali eto nije mi se dalo.
Nuk, najviše zbog toga, ali i sve ostalo da se opere. Srećom nije bilo nekih posledica.
Posetite www.garaza.rs !
Ja ne vidim razlog zasto bi se motorni prostor prao uopste. 

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Nema razloga, ali ako se ECU i eventualni alarm zastite od vode, nece nista da mu skodi. Pa ti motori sa donje strane plivaju u vodi i soli kada se zimi vozi auto... Opustite se, nece da se pre'ladi...
- Johnny Steam
- Pridružio se: 21 Apr 2012, 00:02
@ Trojke
Kad nece niko, ja cu da kazem... :p
Stvarno si ...
Culi smo se i rekoh ti da ne radi masina, ali sam ti isto tako rekao da mogu da ti sredim sve to i vodom, ako je bas frka.
Kostalo bi te manje, odradili bi posao, dobio bi kafu/sok, ispraznio bih ti pikslu, a i mogao bi da zanovetas i detaljises ako mislis da treba jos nesto sto sam mozda propustio...
Al' dobro, nadam se da cu uskoro da sredim masinu, pa da ne lutate vise
pozz
Kad nece niko, ja cu da kazem... :p
Stvarno si ...
Culi smo se i rekoh ti da ne radi masina, ali sam ti isto tako rekao da mogu da ti sredim sve to i vodom, ako je bas frka.
Kostalo bi te manje, odradili bi posao, dobio bi kafu/sok, ispraznio bih ti pikslu, a i mogao bi da zanovetas i detaljises ako mislis da treba jos nesto sto sam mozda propustio...
Al' dobro, nadam se da cu uskoro da sredim masinu, pa da ne lutate vise

pozz
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Jbga, bio sam neodlucan. Posle sam hteo da dodjem, ti bio u poslu, ja morao po zenu, a gde posle da se vracam opet sa drugog kraja grada. Stao sam da oprem auto u samousluznoj perionici koja je tu pored i nesto neki djavo mi nije dao mira. Vidim ovu perionicu, odem, pitam i ajde reko.
Sad sta je tu je, al sledeci put nemoj da ti nesto ne radi.

Sad sta je tu je, al sledeci put nemoj da ti nesto ne radi.

Posetite www.garaza.rs !
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Moram da pohvalim ponovo onu samousluznu perionicu na Cukarickoj padini
Dobio sam cak i gratis voskiranje.
Posle pranja ima i ona silikonska cetka da se skine voda sa automobila + se dobije tecnost za sjaj guma
Vlasnik je super lik, svaka preporuka!
Sto se tice perionica, Oskar u Vojvode Stepe na Trosarini, prekoputa Verano Motorsa.
Tvrdim da je jedna od najboljih perionica u Bgu, a to mogu da potvrde i svi koji su bili u istoj ili odu.
Pranje je 600rsd

Dobio sam cak i gratis voskiranje.
Posle pranja ima i ona silikonska cetka da se skine voda sa automobila + se dobije tecnost za sjaj guma

Vlasnik je super lik, svaka preporuka!
Sto se tice perionica, Oskar u Vojvode Stepe na Trosarini, prekoputa Verano Motorsa.
Tvrdim da je jedna od najboljih perionica u Bgu, a to mogu da potvrde i svi koji su bili u istoj ili odu.
Pranje je 600rsd
Brzine idu u H-a !!!