Kvalitet goriva u Srbiji?
Re: Kvalitet goriva u Srbiji?
Da li neko sa zastavom 10 sipa 98 oktana? Ja vozim taj auto i sa evropremiumom 95 sa bilo koje pumpe (Nis, mol, eko...) se cuju detonacije pod opterećenjem(kretanje uzbrdo, klima...), tzv zveckanje ventila. Sa eko98 tog problema nema... Pa sad me zanima da li neko ima preporuku za ep bmb 95 sa neke pumpe pošto je razlika u ceni 20din po l? :arrow:
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
Ja nisam nasao takvu pumpu, isti problem imam kao i ti... Kada sam sipao 98 sa Avie desilo se samo u izuzetnim slucajevima da cujem detonacije. To nam je samo pokazatelj kako nas rade sa kvalitetom benzina...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Pa dobro ali je i pokazatelj da je 98 dobar odnosno bolji od 95. Barem to, da znamo da nam ne sipaju 95 koji prodaju kao 98.
evo ja sprzih dva rezervoara omv maxx motion 100, da budem iskren, nikakva razlika u odnosu na molov ep bmb...bar je ja ne primecujem...
Ima razlike... Skuplji je... 
Tapatalk Post

Tapatalk Post
I ja se vratih sa MM ED na Mol-ov standardan ED 

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
da, ima razlike zapravo, hiljadu dindzi po sipanjuMarkoni napisao:Ima razlike... Skuplji je...
Tapatalk Post

Ocigledno ima razlike samo nama koji vozimo Zunta... :-P i pa dobro, ali ipak je to mašina visokih performansi... :-D
Put do CH sam presao sa punim rezervoarom iz OMV dizela iz SRB i pola gorivom sa iste pumpe iz Austrije...ja razliku nisam primetio 

Napisao sam u drugoj temi o potrošnji - benzin iz NIS-a se makar po potrošnji maltene izjednačio sa Shell-om. Razlika je toliko mala sad da ne mogu sa sigurnošću da kažem da nije do samih uslova na putu (temperatura, jačina i pravac vetra, razlike u brzini itd.).
Performanse mi deluju isto, nisam osetio nikakvu razliku ni u odnosu na Shell 100, ni na 'zabranjeni' BMB. Što se tiče efekta na motor, to teško da će ikad iko moći da proveri i da kaže sa sigurnošću.
Performanse mi deluju isto, nisam osetio nikakvu razliku ni u odnosu na Shell 100, ni na 'zabranjeni' BMB. Što se tiče efekta na motor, to teško da će ikad iko moći da proveri i da kaže sa sigurnošću.
-
- Banned
Je l' osetio neko razliku izmedju OMV MM 98 i EKO 98 ? Koji je "bolji" odnosno koji ima vise oktana, ako je neko sa jurilicama uspeo da primeti ?
Ti treba da juris kvalitetnije gorivo,a ne oktanski broj koji ti za tvoj auto nista ne znaci.
-
- Banned
Nista ti nemoj da brines nego odgovori na pitanje.
Racunam, ako je 98 UVOZ onda je kvalitetnije a ako bih vec kupio kvalitetnije onda neka bude i jace.

Racunam, ako je 98 UVOZ onda je kvalitetnije a ako bih vec kupio kvalitetnije onda neka bude i jace.

Mislio sam da ti je bolje da sipas neko premium,nego standardni 98 recimo... Ne zna niko da ti kaze koji ima vise oktana od ta 2 gore,jer ih niko nije testirao...
Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
Sent from my HTC One using Tapatalk 4 Beta
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ogi, dobro ti kaze Heroj.
To sto je iz uvoza nista ne znaci. Mislis da ne mogu da uvezu neko lose gorivo iz Rumunije ili Bugaraske npr.? Znamo svi da je ovde interes zaraditi sto vise, a ne pruziti kvalitet potrosacima.
Ja sam i dalje na MM 95 i ne planiram da menjam.
Sto se plina tice, uglavnom Knez i OMV, ponekad Europetrol. Drugim recima, sta mi je usput.
Sent from my HTC Desire X
To sto je iz uvoza nista ne znaci. Mislis da ne mogu da uvezu neko lose gorivo iz Rumunije ili Bugaraske npr.? Znamo svi da je ovde interes zaraditi sto vise, a ne pruziti kvalitet potrosacima.
Ja sam i dalje na MM 95 i ne planiram da menjam.
Sto se plina tice, uglavnom Knez i OMV, ponekad Europetrol. Drugim recima, sta mi je usput.

Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !