Evo u sto je moguce kracim crtama.
- 04:20 polazak iz Laganasa do Zantea na trajekt.Ukrcavanje bez problema,nema guzve,milina jednom recju
1. maler onako sav sanjiv se okliznem i lupim satom o zid i pokidam narukvicu,al` dobro nema veze,`opravice se...Onda,posle nekih 150km krece pocetak pakla. Drugu se odjednom slosilo i povrati u auto (bukvalno po svima nama),tesko da je 9h bilo.Uzas.U svakom smislu te reci,ali to je pesma za kasnije dogadjaje.Ajde sredimo mi to,preprisemo se,auto "oribamo" i polako da krenemo,stavljam mu kontak,stiskam dugme da ga upalim,kad on meni " Stering weel is locked,u can not start the engine" Reko,dal` je moguce ?! Na boardu mi kaze da mu pomeram volan,da bi se "otklucao",ajde pomeram ti ja tu kao dete od 5 godina volan u mestu i posle nekih 10 min rvanja ga "otkljucam" i krenemo mi."Ajde,valjda je kraj malerima" pomislih tada.Kako sam se samo .... Idemo nekim autoputem,u sred smo neke nedodjije i nicega,kada mi se upali onaj runflat monitor i kaze da mu je pritisak u gumama los.Desavalo mi se to i pre,i znam da ne moram odmah da stamen,a pogotovo ne na takvom mestu,pa reko ajde da nastavimo do prvog naseljenog mesta i da tu sredimo problem.Kad ne prodje ni 5 min osetim ja da maloo slabije ide i da zanosi,pogledam u retrovizor,ono zadnja desna se dimi kao odzak!Tu ga ja bezbedno (Bogu hvala) zaustavim pored puta.Izlazimo mi iz auto,guma gotova,mi nemamo rezervnu,nigde zive duse,sunce k`o u Sahari,otprilike je i vegetacije na saharskom nivou,a mi imamo samo 2l vode

Stopiramo mi tu nekih pola sata,stanu nam samo 2 Grka,koji ni Hi ne znaju sta znaci na engleskom,kamoli nesto vise.Ajde,reko sta cemo,odemo jedan drug i ja do grada ( s jednim Grkom,kamijondzijom po vulkanizera) vozimo se mi dobrih pola sata i na kraju dodjosmo do improvizovane vulkanizerske radnje,kao znak zahvalnosti,ostavim projanicu nasem vozacu

Nakon nekih sat vremena pantomime,jedva se mi nekako ojasnismo s ovim vulkanizerima,odu oni do auta uzmu gumu,da je srede,i "kazu" nam da ih cemo i da ce przo.I tako cekamo mi i cekamo,al` ovi ne dolaze.Vrucina nas je ubila,buvalno,sreca pa su nam jedni Bugari ostavili 4l vode,inace...Konacno dolaze i "nasi" vulkanizeri,montiraju gumu,kazu izdrzace ona do BG-a (cena 320e

sreca pa smo poneli malo vise para) Predjemo mi tu nekako Grcku(bez problema) na granici sa Makedonijom nismo cekali 10 min sve ukupno,BANJA.Kad na pola puta kroz FYROM opet pisti onaj sa prokletim pritiskom u gumama

Ajde mi tu nekako samo da "dogrebemo" do Srbije,zaustavljamo se na svakoj pumpi i dopumpavamo "Grcku" gumu.Udjemo mi u Srbiju,isto bez cekanja na granici.Ali zato,samo jedna traka + pozar = velika guzva.A,nama guma ispusta. Opet,batica upali da je izgubio pritisak,mi nemamo gde da stanemo.Dovucemo se mi do pumpe,za divno cudo imaju ono za napumpavanje,ali ne radi

Srecom,neki ljudi iz Kanjize imaju kompresor i napumpaju nam,nastavimo mi dalje ka Nisu.Dokopamo se autoputa,naravno opet se upali za pritisak,ali nema pumpi ni na vidiku,vozim ga ja malo,i ostetim da dalje nece ici.Stanemo u zaustavnu,malo pricekamo,i pojavljuje se lik sa slep sluzbom,dogovorimo se da nas odslepa do 1. pumpe da doduvamo za 2.000.Dodjemo do pumpe,a ono opet ne radi,vec pocinjem da umisljam da sanjam,i da je ne moguce daa mi se to desava.Posle se dogovorimo s njim,da se vratim kod njega u Nis i da on pogleda gumu za js 1000.Dodjemo mi kod njega,kad ono i ta guma pukla...Fino.Sva sreca ima on bas kava nam treba,dogovorimo se da je sredi i sve za 150e.Oko pola 4 krecemo mi iz Nisa za BG,u vazonu nista nas nece zaustaviti.Kad ono,pogadjajte,opet runflat monitor... Reko,sta cemo,kud cemo,dalje `vako ne ide,reko ostavljamo ga ovde,a mi idemo busom(koji bas polazi) za BG,ukrcamo se i odemo.Auto je ostao,sada vec treba da je slep sluzba otisla po njega,i da ga :dovodi" za BG.Cena 30.000

Da,zaboravio sam i da napomenem da je u Grckoj posle stavljanja gume bilo takvo nevreme,da nekih sat i po nismo videli prst pred okom od kise i leda.
Ovo ne izgleda ni u pola jezivo,mucno,ocajno kao sto je nama bilo.Molim Boga(najiskrenije) da se ovo nikome ne dogodi.
Sutra idem da mu stavim 17 incha felne,a neko mi jos jednom spomene u superlative velike felne,niskoprofilne gume i moronstvo BMW-a da nema rezervni tocak,licno cu mu
Kolima,vise nikada u te egzoticne haoticne zemlje.Samo u nasoj zemlji + Zapad.