Ma nece ja mislim niko primetiti razliku dok se ne sipa Shell-ovo gorivo , ja kada sam isao starim puntom na put i sipao 98 na Shell-u krstio sam se kako punto ide i ubrzava , posle se pitam sta bi bilo da sam sipao onaj od 100 oktana
Da napomenem da mi se posle par meseci izgubila kompresija na sva cetiri , e sad da li je to posledica tog goriva jer sam ga terao mnogo brze nego sto sam ikada mogao ili zbog neceg drugog , a redovno sam mu radio servise pa cak i ranije nego sto bi trebalo .
Na svakom je bila razlicita kompresija , auto je radio kao traktor , slabo je vukao , trokirao ... ja sam mislio da su bombine jer sam imao slican problem i sa njiima ali kada su izmerili kompresiju ja sam se zaprepastio jer sam stvarno vodio racuna o motoru i svim delovima i servisima
danas sam zavrsio odiseju sa omv mm100, posle preko hiljadu km i vise od 100l ( tacnije posle 1230km i 117,8l benzina ), jedini zakljucak koji sam doneo je da na ovom motoru nema uticaj cipao taj fancy benzin ili mol ep bmb95, u smislu performansi i potrosnje. da li su dizne cistije ili ne, ne znam, ali po mom misljenju ne vredi tih 15-20din vise po litri...
odstupanje borda je tacno 4 posto ( prosek po pistolju 9,6l, po bordu 10,0 ) sto je takodje u rangu odstupanja na molu, cak i manje...
Ja mislim da je kupovina tih derivata sa aditivima najobicnije bacanje para. Probao sam sve moguce vrste "obogacenih" dizela i nikakvu razliku nisam primetio.
V-Power je posebno izvikan...
U Srbiji jeste sigurno bacanje para. Ja ću čisto iz znatiželje, kada se nađem u Žarkovu, da napunim na Petrolovoj pumpi jer im je benzin odličan (u zemljama u okruženju), ali ne verujem da je tako i u Srbiji.
Kod mene je dokazano, a i u primerima ljudi oko mene koji voze TFSI, da je sa OMV MM100 potrosnja pala za oko 5-10%... Ne mogu da kazem da mi auto nesto bolje ide, ali mi deluje da je malo zustriji, sad subjektivno ili ne ne znam...
blago vama...ocigledno su drugaciji motori...
probao sam taj aditivirani i na omv u bosni, i na eko-u, i nigde nisam osetio bilo koji vid poboljsanja, osim lakoce u novcaniku...
za sad su za mene ti benzini - myth busted...
@starac - da znas, dobro si me podsetio, kad sam isao preko gde god sam mogao sipao sam na petrolu, kad sam starim kliom isao za sloveniju i italiju par puta kod njih mi je plin bio najbolji, tu sam zaista primetio razliku. mislim da cu i ja da probam par rezervoara petrolovog benzina, mada zaista nisam siguran kolika je veza izmedju njega kod nas i tamo preko...