Alfa Romeo - generalna tema
Re: AW: Kvalitet Alfa Romea
Ne mogu oni jos da se nose sa premium proizvodjacima ali nisu ni toliko losi kako se prica po srpskim forumima.
Problem Alfe je sto ne prave vozila za siroke narodne mase kao VW a nisu ni dovoljno ekskluzivni da lupaju premium cene. Otuda mala prodaja i slaba zarada te malo love za prosirenje palete modela i motora.
Najbolje bi bilo kad bi se vratili izvornoj tradiciji ali od toga nema zarade.
Gesendet von meinem GT-I9505
Problem Alfe je sto ne prave vozila za siroke narodne mase kao VW a nisu ni dovoljno ekskluzivni da lupaju premium cene. Otuda mala prodaja i slaba zarada te malo love za prosirenje palete modela i motora.
Najbolje bi bilo kad bi se vratili izvornoj tradiciji ali od toga nema zarade.
Gesendet von meinem GT-I9505
Re: Kvalitet Alfa Romea
Alfa Romeo jeste kvalitetan auto,a odrzavanje kosta.Ima prakticnih automobila,ali Alfa se sjajno vozi.Mada sadasnja politika firme je da ni sami ne znaju vise sta hoce.A to da se proda kod nas 10 jeste vise do prodavaca i jer je ocajna prodajna mreza u Srbiji.Generalno auto nije za svakog,to osetis kad sednes i provozas,pa ako prvi utisak ima malo prostora pozadi itd onda predjes na nesto iz nemacke trojke,a ako je utisak kako drzi u krivinama i ide onda ne treba ni pisati dalje...
Svako ima razlicite prioritete prilikom izbora automobila,a bilo bi glupo da smo i svi ljudi isti.Neko voli Nemce,neko Italijane,neko Japance,neko sisa macku ne mozemo svi imati isti pogled na svet.
Svako ima razlicite prioritete prilikom izbora automobila,a bilo bi glupo da smo i svi ljudi isti.Neko voli Nemce,neko Italijane,neko Japance,neko sisa macku ne mozemo svi imati isti pogled na svet.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Stvar je u tome sto 99% kupaca Alfu Giulietu recimo gledaju jednako kao civica ili megana i jednostavno nece da plate 30-50% jacu cenu...
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Pa moguce kad su zene vecina kupaca Djulijete.Njima se kola dele na bela,crvena,zuta 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
ja, kada sam prije mjesec ipo krenuo u kupovinu auta, sam prvo otisao do Stojanova da vidim Giuliettu i nisam bio bas odusevljen. Ok, meni se dizajn tog auta svidja i taj auto mi je uz A klasu najljepsi u segmentu ali me je opipljivi kvalitet tog auta razocarao...
Isti dan sam isao da gledam Focusa, Astru, C'eeda, Mazdu 3 i Alfa mi je po kvalitetu enterijera bila na nivou C'eeda... Problem Alfe je cijena, Alfa je posle premiuma najskuplja u klasi a nemate osjecaj da vozite bolji auto od Peugeota, Kie ili samog Fiata...
Ja sam lupao glavu i oko polovne Alfe, jer mi je bilo suludo da dam 17-18 hiljada (minimum) za novu, ali ni u tom slucaju nema nikakve matematike. Giulietta koju bi sada neko platio 17000 evra (mislim da je to startna cijena) za 5 godina nece kostati vise od 5-6 hiljada evra, po meni je gubitak od preko 10000 evra za 5 godina previsok za jednog kompakta...
Ali i da zaobidjemo peripetije vezane za cijenu, problem Alfe lezi i u tome sto ona nije previse kvalitetan auto, ja mislim da je npr. spomenuti Focus mnogo kvalitetniji auto od Giuliette (koliko god mi se svidja Alfica)...
Alfa, Lancia, SAAB i slicne marke koje se kupuju emocijama jednostavno u danasnje vrijeme krize nemaju puno prostora u potrazi za automobilskim zanesenjacima koji bi ih rado posjedovali. Sa druge strane Alfa nema kvalitet da se bori protiv pravih premiuma tako da oni koji imaju novca i koji kupuju nova auta obicno zaobidju Alfu. Nama u Srbiji nikada nece nedostajati Alfi na putevima sve dok mi budemo ovako siromasni a Italijani ne budu znali sta ce sa 6-7 godina starim Alfama...
Postoji mala grupa ljudi koja i u Srbiji vozi dobre primjerke Alfi i takve ljude postujem ali nisam smjeo/mogao da postanem jedan od njih...
Isti dan sam isao da gledam Focusa, Astru, C'eeda, Mazdu 3 i Alfa mi je po kvalitetu enterijera bila na nivou C'eeda... Problem Alfe je cijena, Alfa je posle premiuma najskuplja u klasi a nemate osjecaj da vozite bolji auto od Peugeota, Kie ili samog Fiata...
Ja sam lupao glavu i oko polovne Alfe, jer mi je bilo suludo da dam 17-18 hiljada (minimum) za novu, ali ni u tom slucaju nema nikakve matematike. Giulietta koju bi sada neko platio 17000 evra (mislim da je to startna cijena) za 5 godina nece kostati vise od 5-6 hiljada evra, po meni je gubitak od preko 10000 evra za 5 godina previsok za jednog kompakta...
Ali i da zaobidjemo peripetije vezane za cijenu, problem Alfe lezi i u tome sto ona nije previse kvalitetan auto, ja mislim da je npr. spomenuti Focus mnogo kvalitetniji auto od Giuliette (koliko god mi se svidja Alfica)...
Alfa, Lancia, SAAB i slicne marke koje se kupuju emocijama jednostavno u danasnje vrijeme krize nemaju puno prostora u potrazi za automobilskim zanesenjacima koji bi ih rado posjedovali. Sa druge strane Alfa nema kvalitet da se bori protiv pravih premiuma tako da oni koji imaju novca i koji kupuju nova auta obicno zaobidju Alfu. Nama u Srbiji nikada nece nedostajati Alfi na putevima sve dok mi budemo ovako siromasni a Italijani ne budu znali sta ce sa 6-7 godina starim Alfama...
Postoji mala grupa ljudi koja i u Srbiji vozi dobre primjerke Alfi i takve ljude postujem ali nisam smjeo/mogao da postanem jedan od njih...
Alfa gulieta i nije mnogo skuplja od konkurence, barem u SLO, samo problem je što bi večina htela da je jeftinija, da je na nivoju kie ili nekog sličnog avta. Ali, iako nemam alfe, niti imam kiu, ne možeš ta dva avta ili nešto slično da uporediš, nikako. Ko što znate imam mazdu 3, koja je među najskupljima u razredu, i vozio sam prek mesec dana gulietu 1.4 multiair...šta reči osim, da se mi je mazda činila vrlo plastičnom tada, i potpuno bez duše...a šta se opevanog ležanja na putu tiče kod alfe, posle focusa i mazde ne mogu da kažem da je baš toliko posebna alfa. Jedino šta je, ima ono nešto, nešto neopisljivo, a kad bi budale kod fiata znale šta da radu sa alfom zadnjih 20 godina i više, alfa bi bila tamo kde joj je mesto..a ne da se je ceni skoro ko da je yugo
Ovde je Focus 1.6 dizel 17.000e po regularnoj ceni,a Alfa 1.6 dizel je 20.500e.
Mozda sam ja preterao sa 30-50% vecom cenom,pre bi bilo oko 20-30% kod Giulliete,a kod 159 je sigurno vila veca razlika,ali se ona vise ne prodaje.
Alfa Mito tek kosta,jer krece od 16.000e...
Pored Focusa se ne moze reci da je Alfa ne znam ni ja koliko bolji vozacki auto,ako je uopste bolji.
Mozda sam ja preterao sa 30-50% vecom cenom,pre bi bilo oko 20-30% kod Giulliete,a kod 159 je sigurno vila veca razlika,ali se ona vise ne prodaje.
Alfa Mito tek kosta,jer krece od 16.000e...
Pored Focusa se ne moze reci da je Alfa ne znam ni ja koliko bolji vozacki auto,ako je uopste bolji.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Mito kad je izašao bio je kod nas 24000 evra..znači mnogo mnogo previše..zato su jih toliko i prodali
, slićno je bilo i sa gulietom, sad su cene malo normalnije, pa mislim da nije problem u ceni ( kod nas ). A šta se tiče alfa vs focus, tu je focus u prednosti, ustvari mk2 focus je sigurno bolji, mk3 ja tu malo izgubio napram mk2, ali je još uvek pri vrhu.
ALfu bije imiđ, ustvari ubili su ju kreteni kod fiata, iako je gulieta najbolja alfa ikada šta se kvalitete tiče, i najslabija alfa šta se tiče toga da je ALFA.

ALfu bije imiđ, ustvari ubili su ju kreteni kod fiata, iako je gulieta najbolja alfa ikada šta se kvalitete tiče, i najslabija alfa šta se tiče toga da je ALFA.
Sem što je sad elektro servo mislim da je fokus napredovao u svakom pogledu u mk3.
Kao što rekoh, Alfa mora da se ima da bi moglo da se diskutuje. Kada to tvrdim, polazim od svog sopstvenog primera.
Da se kupuje auto samo funkcija, svi bi vozili Logan karavan, ali stvari nisu tako proste. Priča o brendu uopšte nije tako jednostavna u vremenima kada su sve velike marke u većoj ili manjoj krizi, a najbolje se prodaju Dacia, Škoda i Korejanci. Pogotovo je teško markama koje nisu za mase nikad bile.
Apsolutno nije problem posedovati ni 166/156/147, čak ni 146/145/164. Voze se lepo ljudi u njima i dan danas. Koštaju jako malo u prodaji, održavaju se jeftino, imaju svojih tripova, ali ne ostavljaju ljude na putu, ne trule od rđe i uvek lepo izgledaju i lepo se voze.
Ono što iz prve ruke mogu da kažem je da je 159 jedan ozbiljno dobar auto, čak i da se sve emocije sklone u stranu.
Tapatalk HD
Da se kupuje auto samo funkcija, svi bi vozili Logan karavan, ali stvari nisu tako proste. Priča o brendu uopšte nije tako jednostavna u vremenima kada su sve velike marke u većoj ili manjoj krizi, a najbolje se prodaju Dacia, Škoda i Korejanci. Pogotovo je teško markama koje nisu za mase nikad bile.
Apsolutno nije problem posedovati ni 166/156/147, čak ni 146/145/164. Voze se lepo ljudi u njima i dan danas. Koštaju jako malo u prodaji, održavaju se jeftino, imaju svojih tripova, ali ne ostavljaju ljude na putu, ne trule od rđe i uvek lepo izgledaju i lepo se voze.
Ono što iz prve ruke mogu da kažem je da je 159 jedan ozbiljno dobar auto, čak i da se sve emocije sklone u stranu.
Tapatalk HD
Pod napredkom ili ne napredkom mislio sam izključivo na sama vozna svojstva, focus mk3 je bolji avto uopšte, ali je ružniji i nije više hardcore vozački avto koliko je bio mk2 i još više mk1.ftj napisao:Sem što je sad elektro servo mislim da je fokus napredovao u svakom pogledu u mk3.
Ali dosta offa
Ne bih rekao da su sve velike marke u krizi. I nemoj da generalizujes stvari (svi bi vozili logana), jer sigurno ne bi, znamo iz kojih razloga. Takodje to se mozda najbolje prodaju Dacia, Skoda i Korejanci u Srbiji, gde narod jedva spaja kraj sa krajem.nidza napisao:Da se kupuje auto samo funkcija, svi bi vozili Logan karavan, ali stvari nisu tako proste. Priča o brendu uopšte nije tako jednostavna u vremenima kada su sve velike marke u većoj ili manjoj krizi, a najbolje se prodaju Dacia, Škoda i Korejanci. Pogotovo je teško markama koje nisu za mase nikad bile.
Slazem se da je alfa poseban brend, ali to nema puno veze, jer je dzaba kada je konkurencija u svim ostalim segmentima bolja.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Tržište jeste u krizi, ma kako se predstavljali veliki igrači. Prvo strada egzotika, naravno.
Nas to kao druge ili treće vlasnike ne zanima. Kao polovan auto jedna dobra Alfa je samo da se šutaš u dupe. Druga je stvar što treba biti dovoljno lud i kupiti novu Đulijetu, a ne za iste pare recimo Octaviu A7 Elegans, sa sportskim vešanjem, 18icama i 150 traktorskih konjića pod haubom.
Voleli je ili ne, okrećete se za njom na ulici. 1.4 T-jet model u skromnoj opremi je pre 2 godine bio 15 soma - nije to ništa mnogo skuplje u odnosu na direktne konkurente. Neku osnovnu ne bih uzimao, ali ako naleti neka povoljna QV, bogami bih bio u dilemi šta činiti. Do tad stvarno gustiram 159tku za svaki dinar koji sam potrošio.
Tapatalk HD
Nas to kao druge ili treće vlasnike ne zanima. Kao polovan auto jedna dobra Alfa je samo da se šutaš u dupe. Druga je stvar što treba biti dovoljno lud i kupiti novu Đulijetu, a ne za iste pare recimo Octaviu A7 Elegans, sa sportskim vešanjem, 18icama i 150 traktorskih konjića pod haubom.
Voleli je ili ne, okrećete se za njom na ulici. 1.4 T-jet model u skromnoj opremi je pre 2 godine bio 15 soma - nije to ništa mnogo skuplje u odnosu na direktne konkurente. Neku osnovnu ne bih uzimao, ali ako naleti neka povoljna QV, bogami bih bio u dilemi šta činiti. Do tad stvarno gustiram 159tku za svaki dinar koji sam potrošio.
Tapatalk HD
- sErGiO
- Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
- Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V
I svega ovoga nebi bilo da g-din heroj nije napisao kako ne negde od nekoga čuo kako je Alfa osetljiv auto i kako kad crkne jedan deo onda moraju da se menjaju najmanje još 2-3
Svi ste se uhvatili prodaje i statistike ko pijan plota. Ja samo tvrdim da to što je pomenuti gospodin napisao nije tačno i da nema veze sa životom. Alfa ima osetljive trapove i jako često se kvari - mnogi ljudi na ovom i drugim forumima ponavljaju ovo kao papagaji a nisu ni seli u Alfu, na žalost ni garaža nije izuzetak. Retko ko ume da obrazloži šta to konkretno nevalja kod nekog modela iz te i te godine sa tim i tim motorom i/ili menjačem...Ja nemam pojma o drugim markama i njihovim modelima pa i ne komentarišem, eventualno mogu da porkomentarišem dizajn ali i to izbegavam.
Kad se pomene kvalitet Alfe odmah se podigne prašina i počne pljuvanje u kilometarskim postovima i to od ljudi koji su to negde od nekog čuli ili pročitali pa sad misle da mogu da tako tvrde bez i najmanjeg pokušaja da dozvole da možda i nisu u pravu. Meni to smeta i na to pokušavam da ukažem. Ne tvrdim ni da je Alfa preterano kvalitetan automobil ni da nije, neki modeli su ovakvi neki onakvi ali to je valjda normalna stvar. Ne pokušavam nikoga da nagovorim da misli drugačije jer znam da je to besmisleno, svako ima pravo na svoje mišljenje samo je glupo da pljuje po tuđem a da pritom nije ni svestan šta pljuje.

Svi ste se uhvatili prodaje i statistike ko pijan plota. Ja samo tvrdim da to što je pomenuti gospodin napisao nije tačno i da nema veze sa životom. Alfa ima osetljive trapove i jako često se kvari - mnogi ljudi na ovom i drugim forumima ponavljaju ovo kao papagaji a nisu ni seli u Alfu, na žalost ni garaža nije izuzetak. Retko ko ume da obrazloži šta to konkretno nevalja kod nekog modela iz te i te godine sa tim i tim motorom i/ili menjačem...Ja nemam pojma o drugim markama i njihovim modelima pa i ne komentarišem, eventualno mogu da porkomentarišem dizajn ali i to izbegavam.
Čovek me pitao zašto je Alfa tako posebna i drugačija pa sam ja pokušao da mu objasnim. Ja ne tvrdim ni da su novi modeli naročito dobri ni da nisu, jer ih nisam ni probao niti sam ih posedovao. Ne ulazim u analize koliko se nešto prodaje i zašto je to tako. Samo sam pokušao da ukažem na netačne i paušalne tvdrnje.dragvorl napisao:Ne znam koliko veze ima Enzo ili Tazio Nuvolari sa bilo kojim modernom Alfom. Lepa je istorija, ali se zivi u sadasnjosti...
Kad se pomene kvalitet Alfe odmah se podigne prašina i počne pljuvanje u kilometarskim postovima i to od ljudi koji su to negde od nekog čuli ili pročitali pa sad misle da mogu da tako tvrde bez i najmanjeg pokušaja da dozvole da možda i nisu u pravu. Meni to smeta i na to pokušavam da ukažem. Ne tvrdim ni da je Alfa preterano kvalitetan automobil ni da nije, neki modeli su ovakvi neki onakvi ali to je valjda normalna stvar. Ne pokušavam nikoga da nagovorim da misli drugačije jer znam da je to besmisleno, svako ima pravo na svoje mišljenje samo je glupo da pljuje po tuđem a da pritom nije ni svestan šta pljuje.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Zavisi kako koje trziste sto se krize tice, luksuzni brendovi nisu bas dugo osecali krizu, 2009-10. ih je mozda najvise zakacila. Alfu je Fiat dosta zapostavio, Lanciu da ne pricamo, naprave recimo jednu 159, Mito, Giuliettu ili Thesis i onda ostave da iz ovog ili onog razloga zastari gama ili ubacuju potpuno nelogicne americke modele sa znakom Lancie, to se tako ne radi i prodaja sve govori. Ne znam zasto su u Fiatu tako slabo odradili pricu oko pozicioniranja na trzistu, obnove game (delom zato sto su prebacili teziste van Evrope, OK, ali to nije bas dobar razlog i strategija...).
Evo prodaje, za jun ove godine u EU+CH, Norveska i Island. Ja mislim da bi Alfa i Lancia trebale po prodaji biti bar na nivou nekog Volva ili tako nekog brenda.

Evo prodaje, za jun ove godine u EU+CH, Norveska i Island. Ja mislim da bi Alfa i Lancia trebale po prodaji biti bar na nivou nekog Volva ili tako nekog brenda.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money