Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:
Floyd napisao:Pa ne prodaje se bas svuda lose...

Gesendet von meinem GT-I9505
Ako ti za celu 2012. godinu podatak od 67000 prodatih Giullieta u celom svetu (od toga 28000 u Italiji) nije los,onda sam ja pogresio...

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Broj prodatih primeraka jeste mali ali to ne znaci da su losi automobili vec je problem nesto drugo...
Alfa zapravo jeste precenjena a dokaz toga je cena polovnjaka.
Kada sam gledao da uzmem Giulietta-u QV i bio veoma zagrejan da platim koliko traze, slucajno sam trazio ponudu od VW-a za GTI.
Golf je bio cak i nesto jeftiniji od Alfe a na ceni se sigurno gubi mnogo vise...gruba racunica je da bi me eksploatacija nove Alfe kostala nekih 40% vise nego novog Golfa sto me po meni bilo mnogo.
Da je cena eksploatacije ista (odnosno da je Alfa jeftinija kao nova) uvek bi je vozio radije nego Golfa koji je na zapadu toliko cest auto na ulici, da je jednostavno odbojan kao pojava, sto se za Giulietta-u ne moze reci.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Lepo neko reče, ljudi su različiti i kupuju kola iz različitih razloga. Neko bi da se izdvaja iz mase neko bi da vozi dobar auto.

Slika
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Djulijeta QV je bolja od GTI mk6 na stazi recimo :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Što je ne kupi onda? :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Sergio,ja sam coveku preneo ono sto su meni vlasnici koji se ne razumeju u kola preterano rekli.
Mozes ti da se smejes i podjebavas koliko hoces,tako samo ti ispadas smesan,niko te nije terao da odgovaras na moj post,koji tebi nije ni bio upucen,pogotovo u temi koja za to nije bila namenjena... Off-topic si ti zapoceo i iz toga se ova tema i rodila.
A znas kako,ne pricaju o Hondi svi da se kvari i ako je nisu vozili... Pitam li se zasto?
Mozda Alfu svi nekako imaju razloga da mrze i klevete i ako ne znam coveka kome se neki Alfa Romeo auto ne svidja?

Da se razumemo, i Francuzi generalno imaju osetljive trapove,a i sam Fiat,Bravo recimo,samo sto ne kostaju kao Alfa,a i nisu tema ovde...

A tebe mogu samo da pitam,da li je tvoja Alfa docekala 150.000km bez kvarova na trapu?
Poslednja izmena od Xepoj87 u 16 Avg 2013, 23:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Mislim da Milosev potpis govori dovoljno,
Alfa Romeo - making drivers into mechanics since 1910

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

A to stoji u potpisu coveka koji je jedan od retkih ljudi u nasoj zemlji da je narucio novu Alfu,a jos redji koji je narucio Giullietu QV...
Mora da je i on ne podnosi. A i Clarkson iz Top Gear-a koji govori o losem kvalitetu iste(pre 159),dok u isto vreme prica kako je to fenomenalan auto,recenica za recenicom.
Da se Alfa ne prodaje u salonima Fiata,kao dodatna oprema,ne bi mi ni mogli kupiti Alfu verovatno vec jedno 10 godina...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Kvalitet Alfa Romea

Post od Floyd »

ftj napisao:Lepo neko reče, ljudi su različiti i kupuju kola iz različitih razloga. Neko bi da se izdvaja iz mase neko bi da vozi dobar auto.
Sa Alfom imas i jedno i drugo :)

p.s. Milos ima najboljeg Vagena ali i dalje je Alfista u dusi iako bi po nekoj logici vec trebao da krene sa trolovanjem o vozilima iz VAG-a :)

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Miloš ima najbolji auto na svetu ikad, a ipak je sa obe noge na zemlji. Perfektno je objasnio fenomen Alfe u Srba...
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ma ljudi ja nisam merodavan za diskusiju jer sam ljubitelj (fanboy) Alfe,kao sto su mnogi drugi odredjenih brendova tako da najbolje bi bilo ovo pitanje postaviti ljudima koji nisu toliko pasionirani ljubitelji automobila pa da oni kazu objektivno.

Floyd i ja smo imali isti kvar na 147 a to je bila kvaka na vozacevim vratima.I kod mene i kod njega se desilo posle 4 godine starosti automobila,samo sto je on u Svajcarskoj to resio ko gospodin gde odrzava auto,.
Ja sam imao proceduru da zovem redom ovlascene servise (moze da se poruci,ali da se ceka 2 meseca ?!?) i neovlascenje (preko majstora kod koga sam odrzavao,nabavio mi je kvaku od poznatog otpada za Alfe,ali su poslali za verziju koja nije Facelift kao sto je bila moja,kao nema razlike,uglavnom sklopimo mi to mogu da se otvaraju vrata i posle porucim preko jednog clana Alfa Romeo Kluba iz Svedske da mi posalje pravu kvaku za moj model.U tome mislim kad kazem da nam je slaba mreza,sa jedne strane ih razumem da je drzanje lagera skupo,ali dostavno vreme 2 meseca,pa da vozim 8C i da razumem.

Sad to je normalan kvar na 147,ali ja sam izgubio mnogo vise vremena i zivaca na to nego recimo Floyd.Zbog toga kad sam malo stariji razmislio bih dvaput da li voziti Alfu u Srbiji.I ako se vozi kome dati nove za odrzavanje.Mozda Bertol u okolini Zagreba.

Djulijeta je odlican auto sto se tice voznih karakteristika,ako izuzmemo elektricni servo koji je kao da okreces tanjir.I da pozadi mogu da sede putnici u ovako nekoj varijanti Slika.Recimo kod Golfa je to mnogo bolje reseno (stali su Uros na mestu vozaca,ja na mestu suvozaca,i Trojke i Heroj pozadi,a imamo krupne kosti).

Alfe su najbolja kupovina od prvog vlasnika,to je misljenje koje vazi u svetu.Sto na Alfi ode na trap,to na Vagenu ode na kasko i zastite,jednostavno svaki auto ima neku da kazem manu posedovanja.Sad samo treba videti koja najbolje odgovara kome i da se prostre koliko je cebe dugo,jer ako se prostre vise nazebu noge i nastaju problemi.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Milos napisao:
Floyd i ja smo imali isti kvar na 147 a to je bila kvaka na vozacevim vratima.I kod mene i kod njega se desilo posle 4 godine starosti automobila
Da upisem i kuma na listu, i njemu je nastradala kvaka na vozackim vratima na 147-ici.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Sistemski kvarovi postoje na svim kolima. Oni nisu problem, problem su random kvarovi. Na A5FL su nam otpali prozori, iscurela sva rashladna tečnost, prolupalo vešanje, otpao prednji levi brisač i crklo pranje na zadnjem (menjali su ceo motor, sve živo, nemam pojma zašto).

Auto je imao 38000km kad je zamenjen sa A7...

Tapatalk
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

@ Milos
Drugaru moze da odgovori na poruku, ne mora odmah, moze kad vidis poruku, cini mi se da je on to zasluzio ;)

Necu ulaziti u raspravu, da ne bi bio etiketiran kao fanboj (mada mnogi misle da jesam) , samo cu se osvrnuti na ovo
Xepoj87 napisao: Dzaba meni sto sam pre 6 godina imao 97kg cistih misica i sto sam vozio bike 10 sati dnevno,kada sam sada debeljko od 120kg koji ne moze da pretrci ulicu,a da se ne zadise. Od stare slave se ne zivi,barem ne dugo.
Da, tacno, ali ce te tvoja devojka voleti, nebitno imao 90 ili 120 kg :) kad nesto zavolis od pocetka, to je to ... Zato i postoje ljubitelji marke , bez obzira na uspone i padove...

sent from Kenda digitron using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Ja ne vidim nista dobro u tome. Sad ako se meni svidja Audi npr. i onda tom brendu opadne kvalitet, vrlo lako bi ga zamenio za neki drugi. Po meni se auto ne kupuje emocijama, vec racionalnoscu. :zbunjen:
TheWickerMan napisao:Necu ulaziti u raspravu, da ne bi bio etiketiran kao fanboj (mada mnogi misle da jesam)
Jel ti bese imas tetovazu alfinog znaka ili sam te pobrkao sa nekim drugim alfistom? Znam da sam video da neko ima, ne mogu da se setim ko.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Dusan napisao:Ja ne vidim nista dobro u tome. Sad ako se meni svidja Audi npr. i onda tom brendu opadne kvalitet, vrlo lako bi ga zamenio za neki drugi. Po meni se auto ne kupuje emocijama, vec racionalnoscu. :zbunjen:
TheWickerMan napisao:Necu ulaziti u raspravu, da ne bi bio etiketiran kao fanboj (mada mnogi misle da jesam)
Jel ti bese imas tetovazu alfinog znaka ili sam te pobrkao sa nekim drugim alfistom? Znam da sam video da neko ima, ne mogu da se setim ko.
Baš to ti govore, auto se kupuje racionalno ( kobajagi :mrgreen: ), alfa se kupuje srcem....
Odgovori