Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Post od H4wkeye »

Hvala na odgovoru Pajo, sad kontam kako ide :pivo:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Vozač kriv za smrt sestara dobio 9 godina zatvora
Stevan Dimić ( 19) osuđen je zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale Tamara Milosavljević (16) i njena sestra od tetke Ivana Milosavljević (19)

Prvostepenom Višeg suda u Prokuplju, Stevan Dimić (19) iz Kuršumlije osuđen je na devet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale Tamara Milosavljević (16) iz Ćuprije i njena sestra od tetke Ivana Milosavljević ( 19) iz Kuršumlije, a još tri osobe povređene.

Kako je pojašnjeno, sud je utvrdio da je Dimić koji je bio vozač, u trenutku nesreće vozio brzinom od skoro 200 kilometara na sat i da je imao između 0, 5 i 0,6 promila alkohola u krvi.

http://www.telegraf.rs/vesti/794892-voz ... na-zatvora
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ko hoce da vozi Carmageddon uzivo neka dodje u Srbiju zemlju. Duzine kazni i cenovnik za teza krivicna su popularni. :doubleup: :uf:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Pa ispade da je on sa 17 godina pijan vozio BMW-a 200 km/h. :zbunjen: Jos ih je 6-oro bilo u autu.
Имам једно потпитање...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Nema šanse da to prođe drugostepeno. Zna se cenovnik - 2 godine po glavi.
Korisnikov avatar
ivancho
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
Garaža: Octavia 1,6d
Kontakt:

Post od ivancho »

Veze su cudo, na zalost znam pricu. Ta prezivela devojka iz Bg-a je od kolege cerka.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Strašno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:
Pridružio se: 16 Avg 2013, 15:06

Post od dusman »

Ne znam ali ja bih tom klincu sto je vozio Stevanu oduzeo dozvolu i zabranio mu da ikada vise dobije mogucnost da polaze a samim tim i dobije dozvolu ponovo, strasno, ja bih takve kazne uveo za alkoholisanje u voznji da po meni nebi ni bilo guzve kad bi se alkosi izbacili iz saobracaja.
Nikada ali nikada nisam seo u kola a da sam popio kap alkohola i voleo bih da kod nas bude zakon da nema nemas u krvi nista alkohola a ako te uhvate i sam 0.01 promil da platis 1000eur, 15ponea i da izgubis dozvolu na godinu dana, ako nesto mrzim u saobracaju to su pijani vozaci.

Jednom sam i zvao 92 kad sam video da je lik ocito pijan seo da vozi i nije me bilo blam i uradio bih to opet bez problema, to je po meni bahata voznja, jer vas ne interesuje nista i svesno sedate sa mogucnoscu da nekoga ubijete jer vam refleksi tada ne mogu biti isti kao i kad ste trezni.

Ja bih svakoga ko ima imalo alkohola u krvi tretirao kao potencijalnog ubicu i prema tome bi krvicna prijava bila zbog pokusaja ubistva NN lica.
A dozvole bih oduzimao na najmanje 1 godinu, pa da vidis da li bi neko pijan seo u auto, tako se to radi ako hoces da iskorenis ovu "bolest", a ako neces onda idu male kazne....
Postujte saobracajne propise!!!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ma da...

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:

Post od dusman »

Ja rekoh moje misljenje...mrzim pijane i nadrogirane ljude u automobilima.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ja ne volim pijane i drogirane bilo gde, al ti je ideja utopistička. Bilo je pokušaja da se stavi da je dozvoljeno 0,00, ali se pokazalo kao neadekvatno jer postoji mnogo vrsta hrane koji mogu da dovedu do alkoholnog vrenja i da ti naduvaš nešto sitno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Donekle sam stao u tvoju odbranu u onoj drugoj temi, pa sam je zaključao i na još jednom mestu napisao da je dosta bilo prozivki, ali sad vidim da debelo preteruješ u svemu i zaista ne znam čemu treba da služe ovakvi postovi na forumu?

Kao prvo, pitaj bilo koga sa foruma ko me zna duže od mesec dana, svako će ti reći da sam prvi protiv vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika. Godinama unazad na više foruma tupim o tome i sigurno sam nekom dosadan. Ja prvi ne pijem inače, a posebno kad vozim. Zaista vodim računa, ali svakom može da se desi da popije jedno pivo ili rakijicu, ako je otišao na neko veselje, pa posle seo za volan. Ja prvi popijem 2-3 radler piva na našim okupljanjima. Zato i postoji ta zakonska tolerancija, a da ne spominjem mogućnost da se alkohol u maloj meri nađe u organizmu i na drugi način, ne samo unošenjem alkoholnih pića.
Zakon koji trenutno postoji po tom pitanju je sasvim na mestu, samo kad bi se češće sprovodile kontrole bilo bi i manje "hrabrih" koji vole da popiju pa sednu da voze. Inače, ako je neko alkos njega neće sprečiti ni kazna od 1000e, a ako je neko ko je imalo uticajan taj tek ne brine. Okrene telefon i nikom ništa. Tu bar nema dokaza kao kod presretača. Tako da sve što si napisao je nerealno potpuno.
Zvanje 192 kad se primeti pijan vozač je nešto što treba da bude normalno i to sasvim podržavam.

EDIT: I vrati onu normalnu sliku, molim te. Vrti mi se sve pred očima.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dusman
Reactions:

Post od dusman »

paja napisao:Ja ne volim pijane i drogirane bilo gde, al ti je ideja utopistička. Bilo je pokušaja da se stavi da je dozvoljeno 0,00, ali se pokazalo kao neadekvatno jer postoji mnogo vrsta hrane koji mogu da dovedu do alkoholnog vrenja i da ti naduvaš nešto sitno.
Onda ne znam kako u HR hrana ne pretvara u alkohol, znam ja da moze od varenja hrane da se pretvori u alkohol, ali to su jakooooooooooooo male koncentracije i to je smesno. Nije samo u HR nulta tolerancija vec i u jos nekim zemljama, zasto nebi kod nas, opet kazem moje misljenje i to cu zastupati dok sam ziv i dok vozim auto. Ja licno ne pijem alkohol, ne pusim ne drogiram se, recimo da sam sportista i da se ja pitam i cigare bih zabranio u autu jer kao i mob odvlace paznju, ovo znam da je nemoguce, ali kazem sta bih voleo da imam ja vlast.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mislim da je u Hr vraćeno 0,3 promila, al nisam siguran.

Po stoti put nije loš zakon. Loša je primena. Ti si jedan od svetlijih primera. :D A nismo ni mi bolji od tebe. Meni je trebalo da kupim auto koji pišti dok se ne vežeš da bi počeo da se vezujem po gradu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

dusman napisao: da se ja pitam i cigare bih zabranio u autu jer kao i mob odvlace paznju, ovo znam da je nemoguce, ali kazem sta bih voleo da imam ja vlast.
A sadasnja vlast je pokusala da zabrani samo voznju zaustavnom trakom.... :kokice:
Odgovori