Citroen DS5 1.6T
Citroen DS5 1.6T
Kratko pitanje.
Da li se zna nesto o ovom motoru?
Dakle 1.6t motor sa 200ks, da li valja ili ima poznatih problema vec?
Po defaultu sam skeptican malo prema 1.6 200ks motoru.
Da li se zna nesto o ovom motoru?
Dakle 1.6t motor sa 200ks, da li valja ili ima poznatih problema vec?
Po defaultu sam skeptican malo prema 1.6 200ks motoru.
Re: Citroen DS5 1.6T
Tesko da neko nesto zna o jacoj verziji.
Sestra ima 1.6T sa 150 konja, bilo je sitnih problemcica zbog goriva na pocetku ali je odavno sve ok...
Presla je nekih 40-50k, nije imala nikakve intervencije u garanciji.
U osnovi je to isti motor, samo je prilicno povecana snaga.
Kad se kupuje nov auto, ne vidim sto bi bilo nekih problema, nije to mnogo drugacije od Setaceve Astre...
Ko kupuje DS?
Sestra ima 1.6T sa 150 konja, bilo je sitnih problemcica zbog goriva na pocetku ali je odavno sve ok...
Presla je nekih 40-50k, nije imala nikakve intervencije u garanciji.
U osnovi je to isti motor, samo je prilicno povecana snaga.
Kad se kupuje nov auto, ne vidim sto bi bilo nekih problema, nije to mnogo drugacije od Setaceve Astre...
Ko kupuje DS?
Kumovima je 147-ica dotrajala i traze naskednika, pa je DS5 sa ovim motorom nesto vrlo interesantno sto zadovoljava sve njihove zahteve.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Taj motor je u DS3, RCZ, Mini Cooperu....nije bilo nekih bitnih primedbi na njega.
Pomenuo bih da sličnu 1.6 turbo konfiguraciju ima i Volvo S60 i V40 koji su odlični automobili, a imaju sličan fazon kao Alfa, Citroen..."malo alternativan".
Pomenuo bih da sličnu 1.6 turbo konfiguraciju ima i Volvo S60 i V40 koji su odlični automobili, a imaju sličan fazon kao Alfa, Citroen..."malo alternativan".
Cek, to je onda onaj motor koji je PSA razvijao sa BMW-om?
E pa onda nema da ne valja
Samo se onda postavlja pitanje zasto BMW ne ugradjuje tu verziju od 200ks.
E pa onda nema da ne valja

Samo se onda postavlja pitanje zasto BMW ne ugradjuje tu verziju od 200ks.
Poslednja izmena od Laki021 u 19 Avg 2013, 15:47, izmenjeno 1 put ukupno.

E Laki, Laki nepopravljiv si!

Da, da, taj motor
- starac vujadin
Zato što PSA ima bolje inženjere koji umeju da iscede više snage nego ovi iz BMW
Trenutno je najjača verzija u RCZ-R i ima 270ks 

Ma nije problem iscediti, vec koliko ce to da traje i da bude pouzdano 
A i BMW verovatno nece da pravi konkurenciju svojim jacim i skupljim motorima.

A i BMW verovatno nece da pravi konkurenciju svojim jacim i skupljim motorima.
- starac vujadin
I ja sam skeptičan oko toga, ali jbg ga to je trend i moda. Ipak, i pesimistički gledano za očekivati je da 5-7 godina će sve da radi kako treba i jedno 150000km.
I to sto kazes... preko 150 000 ne mora ni da izdrzi...
Mene je DS5 ako izuzmemo fenomenalan dizajn kako spolja, tako i unutra po malo razocarao. Vozio sam ga bas u toj verziji sa 1.6T 200 KS, i nekako sam se osetio kao u automobilu klase ispod. Dakle po udobnosti, i voznji generalno, mi je klasu ispod C5. Kako i zasto ne bih znao, ali obzirom na cenu tako ne bi trebalo biti... Motor kao motor se odlicno ponasa...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ne bi me čudilo da su negde omašili trudeći se da naprave automobil koji fenomenalno izgleda, u čemu su i uspeli.
Posetite www.garaza.rs !
Danas sam vozio 116i...to bi trebalo da je taj motor.
Mogu da kazem da me je prijatno iznenadio kako povlaci. Nije to nista spektakularno ali s obzirom da sam ga u startu podcenio, iznenadjenje je bilo evidentno.
Mogu da kazem da me je prijatno iznenadio kako povlaci. Nije to nista spektakularno ali s obzirom da sam ga u startu podcenio, iznenadjenje je bilo evidentno.
- starac vujadin
DS5 je pravljen na platformi Picassa, pa ni ne može da pruži udobnost i ugođaj vožnje kao C5. Teško je napraviti smeo (i skup) dizajn, smeo (i skup) enterijer i da auto bude kvalitetan ("tu ne smemo da zeznemo") i da auto bude mehanički na nivou dizajna ("tu možemo malo da "uštinemo" iako kupci više gledaju gadgete i spoljni utisak") i da auto ne bude skup ("moramo da budemo jeftiniji od nemaca"). Negde mora da se pravi kompromis.
Gotivim Citroen, ali mi priča sa DS serijom deluje malo nabrzaka odrađena, bez velike pripreme, sa naglaskom na šminku, da se "ogrebemo o premium".
Gotivim Citroen, ali mi priča sa DS serijom deluje malo nabrzaka odrađena, bez velike pripreme, sa naglaskom na šminku, da se "ogrebemo o premium".