jedina prednost sendvic zida je to sto ne moze da se osteti lako kao stiropor, mada verujem da niko ne planira da udara kolima u fasadu

Tacno 112mm daje proracun minimuma debljine za BGD klimu za uslov da ne dolazi do stvaranja kondenza.dragvorl napisao:Jel neko od strucnijim moze da mi kaze da li su tacne preporuke za 12 cm debljinu stiropora za demit sto se naseg podneblja tice?
Ne znam koja je to skola, ali su te potpuno pogresno naucili.kapor napisao:od 5-8cm. Pogledaj malo star zgrade po gradu zidane su samo od cigle i zidovi su debeli od 38 do 60cm, kad udjes u njih leti ne treba ti klima da bi ih razladio. A sendvic zid zidan od giter bloka + izolacija+cigla =38cm. Bar su mene tako ucili u skoli.
Ne znam stvarno za taj podatak, bas i mene sad zanima razlog za negativan uticajFloyd napisao:Cini mi se da sam negde citao da demit na sendvic zid moze da ima i negativni efekatPiros napisao:Sad je gledao opciju za fasadu i ispadne da mu je maltene ista cena kad bi preko svega uradio Demit fasadu sa 5cm stiroporom, kad se uzme u obzir brzina rada, manje guzve sa majstorima itd , nego da radi klasicno malterisanje.![]()