Imali smo, nismo znali
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Imali smo, nismo znali ...
Jednom prilikom sam vozio drugarovog BT-a sa Elektronikovom mašinom i to bez ijedne plastike i maske na sebi - samo ram, mašina, točkovi, rezervoar i Peglicin far. Na tom motoru se svakodnevno radilo i nikad nije bio kompletan. Znači, luđu mašinu u životu nisam vozio od toga. Posebno mi je druga brzina ostala u sećanju jer se motor ispinjao i čupao iz ruku koliko je dobro vukao. Da ne kaže neko šta bih rekao da je u pitanju bilo 900, a ne 90 kubika, ali nije to baš tako jednostavno za objasniti onome ko nije probao Elektrodu. Ovi veći motori su snažni, ali kultivisani dok je ovo bilo bože sačuvaj. 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Revoz je u stvari nekadašnji IMV iz Novog Mesta. U njemu su se sklapali R4 i R5, a ostali modele su uvozili takođe oni, a plaćani u kompenzaciji proizvedenim automobilima i rezervnim delovima. Danas je u 100% vlasništvu Reanulta i u njemu se rade modeli Clio Storia, Twingo i Wind.Sloba napisao:Verovatno na ulicama viđaš Renault 5 Campus. On je jedan od modela sklapanih u SFRJ kojih još ima u relativno velikom broju na ulicama, pored Golfova iz Sarajeva. Revoz iz Novog Mesta postoji i danas.
Poslednja izmena od methane.master u 27 Feb 2012, 21:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Da, da... IMV. Burazer od strica je živeo pored placa, mislim i servisa, IMV-a i nedeljom kada bi otišli kod strica porodično, burazer i ja smo odlazili tamo. Portir nas je puštao "samo da razgledamo". Sećam se Ranault Fuego kojih na ulici skoro da nije bilo, a tu ih je bilo na desetine u svim bojama. Uh, kako mi je taj auto tada izgledao... 

Video sam skoro jedan žuti u Inđiji. Nije baš u sjajnom stanju, ali dizajn karoserije i dalje izgleda zanimljivo.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
I ja sam se ko klinac ložio na Fuego, kog sam prvi put video na moru u Istri

Širim haos!
Laguna coupe 
Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk
Neke stvari sa televizije kojih se secam iz mladjijeh dana:

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Kamiondzije su zakon...i sad ih cesto pogledam 
A treci kanal posle ponoci?
Zbog njega mi je cale zabranio televizor u sobi kad je provalio sta gledam

A treci kanal posle ponoci?

Zbog njega mi je cale zabranio televizor u sobi kad je provalio sta gledam

Ovo je on-topic, ali ne znam u koju drugu temu da stavim...
Dva prospekta sa sajma automobila 1990. u Beogradu:

Dva prospekta sa sajma automobila 1990. u Beogradu:

Ђенерал Јанковић
Eh kad se setim mucenja u Samari.
Rastopio se kokpit, poispadali svi dugmici, motor otisao na 70.000km.
Uvek neki miris od koga je muka.
Jedini auto koji nikad nisam voleo...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
stvarno je lada nekvalitetna u svakom smislu

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
Mene zbunjuje "Zastavina" adresa na kraju prospekta. Da li su oni bili samo distributeri? Znam da se Riva sklapala u Kragujevcu neko vreme, ali pretpostavljam da Samara nije?
Što se tiče drugog prospekta, štampan je u Nemačkoj, navedeni su distributeri širom naše socijalističke domovine
i pominje se TAS. Da li je sve Golfove na koje se prospekt odnosi proizvodio TAS? Pretpostavljam da jeste, jer je reč o klotarama
i ne pominje se bolja oprema i motori.
Da li neko zna kako su se u to vreme kretale cene ova dva vozila?
Što se tiče drugog prospekta, štampan je u Nemačkoj, navedeni su distributeri širom naše socijalističke domovine

Da li neko zna kako su se u to vreme kretale cene ova dva vozila?
Ђенерал Јанковић
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Kako je samo značka TAS nevešto montirana na gril Golfa. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...