Pre dve nedelje nabavio sam preko Releta Megiars Quik Wax i dresing gel za gume. Tada je auto opran, izvoskiran i gume namazane uz neverovatan efekat sjaja a na autu danima nije mogla ni prašina da se zadrži pritom završiš voskiranje za 20 minuta plafon. Može na vlažan auto da se nanosi i samo se trlja mf krpom do suvog. Juče sam ispuškirao auto sa kog se voda aamo sjurila i uopšte nema potrebe za trljanjem pri pranju. Vosak je 1500din ako se ne varam i mialim da može bar 15 puta da se uradi auto. Gel za gume je posebna priča, deluje kao da nikad neće da se skine a stavio sam dve kapi po gumi tako da će on da traje sigurno godinu dve pošto nema potrebe da se nanosi pri svakom pranju. Dopada mi se što ne ostavlja onaj preterano masni sjaj nego je umeren tako da guma samo deluje novo, i ne razliva se svuda okolo zbog centrifuge kao oni perioničarski namazi.
Što se voska tiče, auto je bio suv posle dva kočenja
To i mene zanima. A za felne sam izvalio Sonax siva boca za felne,ono je cudo. Naprskas,ostavis 3,4 min da deluje,isperes puskom i felne ciste kao da si ih prao sundjerom pola sata... Samo je bitno da ne stoji manje od 3 min.
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja danas prvi put probao samouslužnu perionicu na Autokomandi. Dva žetona šampona i tri ispiranja. Zadovoljan sam rezultatom jer sam skinuo skoro svu mrtvu gamad koju sam pobio na auto putu i sav poklon lokalne svrake koji mi je danas izručila na šoferku i haubu.
trojanac napisao:Heroj, felne ti očisti Johnny sa parom kad odeš kod njega.
Naravno, operu mi svi kada platim pranje,ali je tema valjda o samostalnom pranju Kada se smilujem 2 puta godisnje da samm operem auto Preporucujem sonax za felne onima koji peru sami
Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Ja sam u ponedeljak oprao auto spolja i uvece je bila takva kisa da nisam mogao da vozim brze od 50km/h, sto implicira da je auto i dalje cist jer se od takve kise ne moze uprljati.
A juce sam ga sredio iznutra i komplet oprao drugov auto, posle cirka 6 meseci (6 m nije opran drugov Pug 307)...
Jel to sonaxovo stvarno pomaze kod onih zutih i crnih mrlja i tackica na felnama?
Jel dovoljno jedno pakovanje za moje 17"?
NexT napisao:A sta te kosta da za 200 kinti 2x nedeljno operes auto na samousluznoj.
Za kombi treba 250 din.
U suštini si upravu za samouslužne. Ja ih do juče nisam koristio jer me za punta nije mnogo tangiralo li je čist il prljav, naročito jer mi je ispred garaže lipa i strujni vodovi pa ga srali i drvo i tice. Bio juče prvi put i stvarno je ok. Brzo i jednostavno pranje za malo para.