Pranje automobila za početnike
Re: Pranje automobila za početnike
Pazi, ja svake nedelje jednom operem auto klasicno, jer ipak nista bez sundjera i sampona, ali samousluzne su odlicne, vruca voda skida i smolu (koja nije skroz skorela), i ne moras da gubis vreme na brisanje auta posle, a ostaje perfektno cist.
Kad se Viano opere za 250rsd i 7 minuta...
Kad se Viano opere za 250rsd i 7 minuta...
...onda se opere i L.
Ček polako prvi put bilo, moralo je da potraje.
Prao bih ja ručno mnogo češće al su mi uslovi katastrofalni. Ne mogu da pobegnem od lipa, četinara, sunca...
Ček polako prvi put bilo, moralo je da potraje.
Prao bih ja ručno mnogo češće al su mi uslovi katastrofalni. Ne mogu da pobegnem od lipa, četinara, sunca...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Nije bas tako NexTe, npr uvek mi ostane vode u retrovizorima i kad krenem sa perionice veter oduva tu vodu po prednjim vratima i onda ostaju bele-sive-kako_vec_hoces mrlje i tackice... Isti slucaj i sa petim vratima i branikom...
Jel koristite vosak u samouslužnim? Ja nisam.
Onda ili nije dobra perionica (dejonizacija ne radi bas kako treba) ili ne isperes lepo retrovizore, pa fleke ostaju od sampona, a ne od vode.Gaginh0 napisao:Nije bas tako NexTe, npr uvek mi ostane vode u retrovizorima i kad krenem sa perionice veter oduva tu vodu po prednjim vratima i onda ostaju bele-sive-kako_vec_hoces mrlje i tackice... Isti slucaj i sa petim vratima i branikom...
Nadam se da shvatate koliko je jaka hemija u tim perionicama i da posebnu paznju obratite na lajsne, pragove i ostala mesta gde se voda (sapunica) zadrzava...
Meni auto nikada ne ostane saren, al cesto uzmem jos jedan zeton cisto da isperem sve lepo...
Poceo sam da koristim, ali samo na ovoj novoj na ledinama.paja napisao:Jel koristite vosak u samouslužnim? Ja nisam.
Poenta je sto tom vosku/silikonu treba odredjena temperatura vode (nesto oko 15ak-20 stepeni) da bi se lepo aktivirao, razlio i da ne bi ostajale fleke. Na onoj kod Arene ostaju fleke na staklima od voska.
I naravno, posle voska obavezno ispiranje, nemojte da to bude poslenji korak.
Tvoj auto je nov, ja ne bih koristio neko vreme.
Neću ga koristiti. Sećam se da sam čitao da ste imali muka sa staklima.
L ide u utorak kod Releta da dobije sloj zaštite. Videću kako ću i šta ću nakon toga.
L ide u utorak kod Releta da dobije sloj zaštite. Videću kako ću i šta ću nakon toga.
Dovoljno je naravno.Gaginh0 napisao:J
Jel to sonaxovo stvarno pomaze kod onih zutih i crnih mrlja i tackica na felnama?
Jel dovoljno jedno pakovanje za moje 17"?
Samo ako nisi cesto prao felne, mozda ce ti biti potrebna cetka da sve skines, inace Sonax sve skine.
Naprskas, pocne sve da crveni i cepas.
Kosta oko 750 kinti i smrdi ko djavo

Reci kad ti odgovara da ti doteram auto na pranje.NexT napisao:Nadam se da shvatate koliko je jaka hemija u tim perionicama i da posebnu paznju obratite na lajsne, pragove i ostala mesta gde se voda (sapunica) zadrzava...

U tim samouslužnim ne umem da operem auto a da budem zadovoljan nakon toga. Jedino da ga čistog perem.
A kad perem kuću, uvek iznerviram ukućanje svojom sporošću. Ispod pola sata na spoljno pranje nema šanse da završim. A ne perem se sa hemikalijama, četkama i pranjem pod pritiskom.
A da, glupi Rumun. Ima 4 puta više zavrtnjeva da bi se sedište izvadilo nego Čeh. Što mu dođe 4 puta više vremena da se sedište izvadi, a posle i da se vrati.
Ja ne koristim ni ispriranje!paja napisao:Jel koristite vosak u samouslužnim? Ja nisam.

Ja ispiram sa cetvrtim programom (visoki sjaj)!

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Stigle mi mf krpe iz Kine, braća mi poslala i zahvalnicu(sa mojim imenom napisanim hemijskom) i poklon, tri folije za vinjete, zalepiš na staklo pre vinjete pa posle lepo odlepiš. Rekli mi i da ih dodam na skajpu i FB-u i da imam 5% popusta na svaku sledeću kupovinu. Ekstra brzo je stiglo, ni 2 nedelje.
U svakom slučaju, to su 2 krpe 30x60cm, 3$ svaka. Jako su mekane i što je bitno imaju neverovatno mekane šavove na ivici tako da nisu agresivne za lak. Isprobaću ih ovih dana. Uzeo sam ih za brisanje i voskiranje. Vrlo sam zadovoljan kupovinom.
U svakom slučaju, to su 2 krpe 30x60cm, 3$ svaka. Jako su mekane i što je bitno imaju neverovatno mekane šavove na ivici tako da nisu agresivne za lak. Isprobaću ih ovih dana. Uzeo sam ih za brisanje i voskiranje. Vrlo sam zadovoljan kupovinom.
Kako si zadovoljan, a nisi ih probao? 

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jedi bre
Znam pod rukom da su bolje od ovih koje imam koje kupiš ovde, imaju mnogo manje plastike u sebi, bar na dodir.

Znam pod rukom da su bolje od ovih koje imam koje kupiš ovde, imaju mnogo manje plastike u sebi, bar na dodir.

Mogao si k'o covek u prolazu na zelenjaku da kupis tonu pamucnih gaca za 1000rsd 

- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Vec duze vreme perem auto ovim SONAX samponom http://autokozmetikashop.com/sonax/sjaj ... ntrat.html.
Za mene je odlican, ima neki sjaj posle pranja i odlicno peni.
Za mene je odlican, ima neki sjaj posle pranja i odlicno peni.
Malo je falilo da kupim isti juce,ali sam onda pored video neki drugi sa voskom,a cena je 3 puta veca,pa pre davanja 800 dinara,moram da razmislim da li cu uopste prati auto sam 
Ali ako kazes da je taj dobar,on je jeftin,njega bih mogao pazariti

Ali ako kazes da je taj dobar,on je jeftin,njega bih mogao pazariti

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.