Terenci

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Terenci - moda ili potreba ?

Post od crni »

Floyd napisao:Dok ne stigne Texov video...

http://www.youtube.com/watch?v=178vibdC-dU
pa i nije bas za ponos i diku...vise puta se zaglavio pa je morao da manevrise da bi se izvukao. 58. sekund i 1min:51sec
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
ficha007
Reactions:
Pridružio se: 08 Avg 2013, 09:52
Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD SW 2005

Post od ficha007 »

A i brate sramota bi bilo da auto koji košta od 50.000 - 60.000 eura se zaglavi u ovakvom pesku. Za tu cenu se podrazumeva da mora da čupa. Isto tako i X3. Govorimo o autima krcatim elektronikom, kompjuterima i svim mogućim elektronskim pomagalima i poredimo ih sa autom koji košta 9.000 eura. :ccc:

Odgovor je u naslovu teme - nekome moda, a nekom potreba.
Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života.

"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

:plusone:

u moru kompjutera i luksuza u danasnjim terencima, izgubila se njegova osnovna funkcija, tj. prelazak preko raznih vukoje*ina. eno na top gear-u pre par nedelja, kada je LR izbacio novi "terenac" koji je izlazio gde nije, ali se vidi da i to sa mukom i dosta lepo pripremljenom filmskom ekipom snimano.

zato bih umesto toliko para , pre isao na neku varijantu kao sto je laki isao sa bmw 5gt jer je odlican za duza putovanja, a ne na "pravog" terenca.
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

ficha007 napisao:A i brate sramota bi bilo da auto koji košta od 50.000 - 60.000 eura se zaglavi u ovakvom pesku. Za tu cenu se podrazumeva da mora da čupa. Isto tako i X3. Govorimo o autima krcatim elektronikom, kompjuterima i svim mogućim elektronskim pomagalima i poredimo ih sa autom koji košta 9.000 eura. :ccc:

Odgovor je u naslovu teme - nekome moda, a nekom potreba.
Ja ne poredim X5 sa Nivom nego sam dao video kao primer da taj auto uz solidne vozacke sposobnosti moze da se krece kroz pesak...drugim recima, verujem Texu jer je on poslednji na forumu koji bi "pustao filmove" :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Pravda za Texa! :D

I ja mu verujem i siguran sam da je on poslednji koji bi izmišljao takve stvari.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Javiće se u Tex, samo da ga odglave iz peska na plaži. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Texonja napisao:Moj moderno-pomodarski-kvazi-terenac i ja vec 3 dana savladavamo svakodnevno pesak od 15-tak cm dubine na rtu Possidi. Iskljucim kontrolu proklizavanja i udri (sa sve "asfaltnim" letnjim gumama). Stizu svakodnevno na kupanje i Vitare (3-4 kom), Jeepovi, jedan Santa Fe, jedan beli Tiguan, nekoliko onih pickup monstruma tipa Hilux i Mitsubishi L200 ili kako se zove i to je to. Drustvo bez 4x4, kao i jedan Q7 i jedan X6 koji su redovni tamo se zadovoljavaju parkingom pored asfalta i pesacenjem 400-500m po pesku do plaze. Gume su bele danima kao da sam ih posolio.
E da, nisam video nijednu Ladu Nivu. Valjda nije dovoljno moderna i trendy da bi je vozili do plaze. Nemoguce da niko ne ide na more sa takvim allaround autom, jeftinim, a opet tako kvalitetnim, pouzdanim i snaznim.

Zove ne pre sat vremena brat iz Grcke sa mora. Hvali se kako svaki dan isprobava gde moze da ide svojim novim (a mojim starim) autom. Samo se boji da ga ne nasadi na neku rupu ali je fasciniran gde lagano prolazi. Bas prica da ga je terao u pesak da se zeza, kaze krivuda, pali kontrole ali tera, tera i ne staje...

Znam slazen se, nije sav svoj ali on voli tako da se zeza sa kolima :) Inace kao sto pomenuh on trenutno ima i Nivu :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Evo sutra palim Soniku kamericu, zena ce da izadje u pesak i snima, dete ostaje pozadi u sedistu, a ja cu da peglam po pesku, samo da bih dokazao da ne lazem. Naravno da lazem, parkirao sam odmah pored asfalta. Nisam ni do Fiat Stila karavana stigao, kakav pesak, kakav sneg... Jel' sad ok?
Ne znam sta se i zamlacujem uopste.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Druze, neko je napravio sprdnju od mojih reci, ja sam ozbiljno rekao, a sad ko je kako shvatio njegov problem. :srbin: Eto, ja cu se izviniti sto sam napravio povod za sprdacinu. :oops:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ma ljudi to je samo pesak, nije zivo blato :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

@Laki, samo je bitno iskljuciti DSC sto sam ja zaboravio da uradim prvi put, jer dok je ukljucen auto se gusi i gusi, tj DSC gusi obrtaje... u jednom momentu se ugusio skroz, ugasio se motor i mislio sam tada gotovo, evo sad ce da dodje bagerista, da mi uzme 100 eur kao turisti budali i da me iscupa. Jos kontam stojim u pesku, sad i kad iskljucim DSC nema sanse da krene. Medjutim nije bilo problema. DSC off, prva, sporo pustanje kvacila i auto je krenuo. Leluja kao kada ide po neugazenom snegu, ali ide...

@Ostali, i tako ja krenem u pesak i posle metar ni makac. Ubacim u rikverc, nekako se vratim na asfalt i pomislim sta se koj andrak qrcim kad ne znam da letim. Najsmesnije je bilo sto je jedan Fiat Stilo karavan Pancevackih tabli prosao tu gde xdrive nije mogao...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

x5 u akciji :kezo:
Slika
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Jasno, ne znam da li je to radio, kao i ni da li on zna kako se to gasi :)
Za pesak je manje vise svejedno da li je SUV ili samo 4x4 auto (posto visina nije bitna sem ako ne propadnes u doticni), mozda cak sire gume i dobro dodju...

E sad citajuci ovo, pocinje da me nervira sto moj auto nema 4x4 koji bi mu inace zbog poprilicnog clearance-a legao ko budali samar :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

I bolje da nije SUV, jer je onda uglavnom laksi.
One male Vitare npr su verujem lagane (sa mekim krovom), ima ih sijaset ovde, prolaze kroz pesak kao kroz sir...
Odgovori