Terenci

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Terenci - moda ili potreba ?

Post od Paja »

Sve i kad bih hteo ne bih uspeo. :kezo:

Još 100 strana ćemo da se prepucavamo i svi će ostati na istim pozicijama i neće shvatiti da sam samo ja u pravu :kezo: i da ne postoji najbolji terenac, nego samo onaj koji je najprimereniji i naopremljeniji za datu situaciju ili kome dati uslovi najviše odgovaraju. Ima milion testova gde su Foresteri, Nive ili ko zna šta pobeđivali mnogo ozbiljnija vozila. Da li su bolji? Naravno da nisu, nego im je nešto išlo na ruku.
Korisnikov avatar
ficha007
Reactions:
Pridružio se: 08 Avg 2013, 09:52
Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD SW 2005

Post od ficha007 »

Amen to that. Može lock ( samo kad je Niva pobedila ) :rofl: :D :kezo:
Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života.

"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

ficha007 napisao:"

Takvi automobili se kupuju na Zapadu sa tom namerom ( da zarađuju novac ).
Zapravo, skuplja kola se jako jako retko kupuju da zaradjuju novac, kako u Srbiji tako i na zapadu... jednostavno ko ima para kupi dobar auto, bilo to za posao bilo privatno. Ko nema kupi nesto jeftinije opet nebitno da li je to privatno ili poslovno voziolo. Pitanje je samo ko koliko zaradjuje i koji procenat je spreman da ulozi u kola.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

amin
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Ja sam mislio da smo price o tome kako ko god ima para,ne razmislja o razlici u odrzavanju,voznji i slicno...
Neko ko ima 10.000e mesecno,moze da daje 3.000 na kredit za kucu,1.000 na camac,3.000 na zivot i da jednostavno nema za ML 63 AMG i sve troskove koje on nosi,te samim tim prica da neko ne razmislja o razlici u ceni exploatacije i kupovnoj ceni izmedju kola je smesna.

Da nije tako,niko ne bi vozio ML 250 CDI,nego bi svi furali 500 benzinjaru...
A razlika izmedju samo 2 motora u istom modelu moze da bude 10.000e godisnje lagano,bez razlike u ceni vozila koja moze u klot varijanti da bude 20.000e...
Mislim ljudi,zar zaista ima neko ko tako razmislja poput vas?
To je kao kada bi neko cigance koje pere prozore ceo dan za neku sitnu kintu,videlo Grujica recimo u CRV-u i reklo:
Ma bole njega uvo,ako ima 30 soma za auto,bas ce da gleda da li da kupuje Nike ili Bogner trenerke,jer je razlika izmedju njih svega 500e...
Upravo tako ali me mrzelo da odgovaram na ociglednu provokaciju ;)
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Nisi možda video pitanje pre Floyd, mene kažeš da si video u BG ili je bilo namenjeno nekom drugom?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kad pre si ga navatao Gezo :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Name of the game is SPEEEEEED... :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Naravno,japanac. :cool!:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

crni napisao:
ADrei napisao:
crni napisao:Najjaci su oni koji gledaju koliko trosi i koja je cena odrzavanja automobila od 50 soma evra:-)
Koga je to briga!?

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
pretpostavljam da se salis :srbin:

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
ne, ja se ne salim, ali ako ti gledas da li je odrzavanje 1000 ili 2000e a vozis auto od 40000 onda diskusija gubi smisao jer su nam pogledi na zivot potpuno suprotni
Oduvek sam se jezio kada neko kaze ovakve nebuloze "ko ima,tog bas briga".Svako,ko je stekao postenim radom novac,koliko kod da ga ima,gledace maksimalno da ustedi I da ga ne baca tamo gde ne mora.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

misha napisao:Naravno,japanac. :cool!:
Ima i Nemaca sposobnih za takve izazove :)
http://www.youtube.com/watch?v=MOG90IQEbhI
Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

moram da upadnem u raspravu sa jednom konstatacijom :mrgreen:

Krenucu od crossovera, mene ti automobili sve vise podsjecaju na dobro upakovane i prihvatljive alternative MPV vozilima. Ovu konstataciju bi prebacio i na neke, ovdje deklarisane, SUV modele...

Zasto ovo mislim?

Jedan od primjera koji mi je ukazao na to jeste Skoda Yeti. Yeti je jako praktican auto sa sjedistima koja su maksimalno varijaiblna, auto je jako prostran za svoje dimenzije itd... Posto ih ja uglavnom vidjam u slabijim verzijama moj zakljucak je da su obicno u pitanju FWD vozila koja nemaju neka posebna terenska svojstva. Yeti ima odlike MPV-a kad je prakticnost u pitanju ali to nudi u malo drugacijem pakovanju jer je za neke ljude drustveno neprihvatljivo da voze MPV a potreban im je takav auto...

Drugi primjer za ovo o cemu pricam je Peugeot 3008, to je auto koji dio laika (a laici preovladavaju) lako svrstaju u "dzipove" a sa druge strane auto se, osim onog egzoticnog hibrida, pravi sa prednjim pogonom. Ovaj primjer navodim jer je Peugeot ovim autom zatvorio dvije pukotine u svojoj ponudi, ako neko dodje da kupi MPV on mu proda 3008 i to kao "dzipa" te tako usreci kupca koji ne vozi npr. Scenica (koliko god su meni ta dva auta slicna). Ako pak dodjete da pitate u Peugeot salonu za dzipa ne sumnjam da ce vam ponuditi upravo 3008...

Da se vratim na drustvenu prihvatljivost MPV-a koja je, blago receno, upitna. Iako ja to nikada javno ne priznajem, po meni je MPV mozda i najbolje rjesenje za svaku porodicu. Rijetki su ljudi koji mogu da spakuju sve kofere kad idu na neki put, koji mogu da ponesu sve potrebno (i nepotrebno) u nekoj limuzini (D ili E segmenta) ili hatchbacku dok vozac MPV-a ima mnogo manje briga oko tog problema.
Medjutim tu dolazimo do onog problema, ovdje je (po meni i u drugim zemljama) voznja MPV-a (za veliki broj ljudi) neko prinudno rjesenje jer "tako mora".

Mlad covjek koji je ranije vozio recimo BMW serije 1 jer mu prostor nije predstavljao problem nakon 5 godina postaje otac dva djeteta koji jednostavno ne moze sve da spakuje u svog voljenog Bimmera. Rijetko ko u tim godinama, bilo na zapadu ili ovdje, ima novca da kupi odgovarajuci veliki SUV (tipa X3) ali sa druge strane tom covjeku je mozda neprihvatljivo da posle malo "sportskijeg auta" kupi Merivu ali se problem prostora mora rijesiti... Tu na scenu stupa "jeftin" i prostran crossover/suv (npr. Yeti) koji daju klijentu potrebnu ponudu prostora i varijabilnosti ali sa druge strane ne pogadja ego klijenta a sto bi bio slucaj da je taj vozac kupio Merivu...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja bih pre uzeo Octaviu nego Yeti, kad je praktičnost u pitanju. Čak i prohodnost je uporediva sa Yetijem koji nije 4x4 jer ima popriličan klirens.

Tapatalk 4
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Opet je Yeti prakticniji...
Em kraci,em je veci "transformers". A ako zatreba,prava je radna mazga.
Ima ga drugar,ja sam se odusevio.
Slazem se da je vecini Octavia bolji izbor za porodicni automobil,ali ako nekome treba "all in one" vozilo,Yeti je bolji.
Nisu ni ista klasa,s obzirom da je Octavia duza za skoro pola metra...
To je kao moj auto i Golf recimo. A ja znam koliko puta Golf moze negde da se parkira,a ja ne mogu.
Takodje, Yeti ima 4cm veci klirens... I uglovi su mu drugaciji, i krajevi kraci ,tako da ce duplo lakse negde savladati neki brezuljak bez udaranja branika...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori