Terenci
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Re: Terenci - moda ili potreba ?
Dabome.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Yeti je po meni korektan što se tiče prostora za putnike, ali pada po pitanju gepeka. Detaljno sam ga analizirao jer mi je jedno vreme bio zanimljiv za kupovinu. Tj. pada kad se stavi rezervna guma (što je za mene obavezno) i ako su zadnja sedišta pomerena skroz nazad (što je za moj slučaj isto obavezno). U toj konfiguraciji ima samo 310l što je 50-60l manje od Jazz-a, i još u Jazz-u može da se iskoristi i 50-tak litara ispod zadnjih magic seats pa je ukupna razlika baš velika. No, pakuju se porodice i u manje gepeke, ili stavljaju boksove gore, a nekome možda i ne treba toliki gepek.
Čisto da ne pomisli neko da se sve vidi samo iz spoljnih dimenzija. Uostalom dovoljno je videti koliko je kod Jazz-a kratak motorni prostor i znati da je rezervoar ispod prednjih sedišta da bi se shvatilo odakle mu toliki gepek. Malo smo otišli u offtopic.
Čisto da ne pomisli neko da se sve vidi samo iz spoljnih dimenzija. Uostalom dovoljno je videti koliko je kod Jazz-a kratak motorni prostor i znati da je rezervoar ispod prednjih sedišta da bi se shvatilo odakle mu toliki gepek. Malo smo otišli u offtopic.
meni i te kako ima smisla kupovati yetija, mada mi je i jazz vrhunski auto, ali ovaj novi...stari mi se ne svidjaHeinz napisao:Kupiti Yetija posle Jazza po meni nema smisla, samo to hocu da kazem.

Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Zapremina gepeka kod Jazza je potpuno neverovatna. Ne u smislu ne verujem ti, nego u smislu projektantu treba napraviti spomenik.grujicd napisao:Yeti je po meni korektan što se tiče prostora za putnike, ali pada po pitanju gepeka. Detaljno sam ga analizirao jer mi je jedno vreme bio zanimljiv za kupovinu. Tj. pada kad se stavi rezervna guma (što je za mene obavezno) i ako su zadnja sedišta pomerena skroz nazad (što je za moj slučaj isto obavezno). U toj konfiguraciji ima samo 310l što je 50-60l manje od Jazz-a, i još u Jazz-u može da se iskoristi i 50-tak litara ispod zadnjih magic seats pa je ukupna razlika baš velika. No, pakuju se porodice i u manje gepeke, ili stavljaju boksove gore, a nekome možda i ne treba toliki gepek.

- grujicd
Nema smisla ako se traži više prostora, tj. ima ga verovatno malo više u širinu ali nedovoljno da bi opravdao "upgrade". Ali Yeti ima mnoge druge prednosti nad Jazz-om, počevši od palete motora i opreme, 4x4 pogona, klirensa, itd. Ima i Jazz ponekog keca u rukavu, ali ipak ovo baš i nisu direktni konkurenti. Uostalom Yeti može i da košta dosta više.Heinz napisao:Kupiti Yetija posle Jazza po meni nema smisla, samo to hocu da kazem.
Ne znam samo što se i proširila priča na stranu Jazz-a koji je uljez u ovoj temi. Ajde da je poređenje SX4 i Yeti-ja, oni su bliži i koncepcijom i gabaritima, pa ako je neko zainteresovan da još analizira Yeti-ja predlažem drugu metu za poređenje

@Paja
Kao što sam napisao gore, Jazz-ov gepek je najviše posledica skraćenog motornog dela i izmeštanja rezervoara ispod prednjih sedišta. Ovaj prvi recept se još i primenjuje kod drugih, ali ne znam da li je još neko primenio drugi "trik". Ne znam zašto.
- Misha
grujicd napisao:Ajde da je poređenje SX4 i Yeti-ja, oni su bliži i koncepcijom i gabaritima, pa ako je neko zainteresovan da još analizira Yeti-ja predlažem drugu metu za poređenje
Ne pripadaju istoj klasi,stoga ih ne bih poredio ali zato su Qashqai,ix35,Sportage,CR-V i ASX izravni konkurenti.

- grujicd
Iz ovog izuzmi CR-V-a koji je 20-tak cm duži. Čini mi se da je između SX4 i Yeti-ja 10-tak cm.
- Misha
CR-V(4,57m) jeste duži od Qashqaija (4,33m),ASX(4,29m),ix35(4,41m) i Sportage (4,44m) ali pripadaju istoj SUV klasi,tj C segmentu. SX4 pripada B segmentu a njegovi klasići su Juke,Soul i Urban Cruiser. 

Re: Одг: Terenci - moda ili potreba ?
Nije sve u centimetrima
Mada... :lol::lol::lol:
Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Mada... :lol::lol::lol:
Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
-Čarls Bukovski-
Grčki Korres Project 4. (250.000 €)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o4uUrzv7aI
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5R8AYEckGY
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... o4uUrzv7aI
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5R8AYEckGY
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ovaj kamincic iza mene, se penje po teskom kamenjaru da dovlaci namirnice u planinsku kucu na 2000mnv na Rili...
Tamo mora da ide 4x4, "put" je takav, da verujem da sofer mora da je zesci maher, kad to savlada.
Nesto slicno kao na snimku iznad u Grckoj...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
UAZ-452
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- ficha007
- Pridružio se: 08 Avg 2013, 09:52
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 JTD SW 2005
"Staramajka" samo pegla u Land Rover Defenderu.
http://www.kurir-info.rs/kraljica-eliza ... ak-1027299

za nju je definitivno potreba.
http://www.kurir-info.rs/kraljica-eliza ... ak-1027299

za nju je definitivno potreba.

Čvrstina vere, čistota duše, čestitost života.
"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić
"Dođu tako vremena kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati" I. Andrić