Intervali velikog/malog servisa
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Astra J 1.6 turbo Cosmo
Neko napomene, neko ne napomene, neko kaze 4, neko 5 godina. U svakom slucaju, posto se radi o slicnoj vrsti materijala to vazi univerzalno. Naravno, ima ljudi koji voze i duplo duze od toga.
Za Punta je napomenuto 6 godina ili 120.000 km.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
na novim 2.0 TDI CR se menja zupcasti na 180 ili 210k... moj 2.0 TFSi ima lanacftj napisao:Za tdi pd zupcasti se menjao na 100 ili 120k, na tfsi na 180k. Nije postojao taj dodatak 'ili 4 godine'.

kais moze da traje dosta duze od fabricke preporuke, naravno, mom drugu kog je neko ubedio da je imao lanac na autu ( klio 2 1.4 8v ) kais je pukao tek na 174.000km ( davno bilo, ja nisam imao kola jos niti sam imao pojma o resou )...
Napomenu za svaku stavku koja ima vremensko ograničenje al zupčasti vezuju samo za kilometražu. Isto često čujem i za antifriz dok fabrika kaže samo check level.
Hmm, kod bmw-a za antifriz kaze menjaj na 4god...
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Tast je ubedjen da se mail servis radi na 60 000 km (PUG 206 1.4 benz), dok ga nisam ubedio da je drugacijedragan napisao:kais moze da traje dosta duze od fabricke preporuke, naravno, mom drugu kog je neko ubedio da je imao lanac na autu ( klio 2 1.4 8v ) kais je pukao tek na 174.000km ( davno bilo, ja nisam imao kola jos niti sam imao pojma o resou )...

Koliko mi je poznato kais se uglavnom kod svih automobila menja na 5 godina, bez obzira na kilometrazu.
Pa eto za vw ne treba. I čisto sumnjam da u servisnoj knjizi za bmwa piše da se antifriz menja na 4 godine, al proveriću pa javljam.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
To je VW... 

Stari auto mi je odbrojavao vreme do zamene antifriza (4 god), novi to nema na listi za servis al mozda iskoci odjednom da hoce da menja...ftj napisao:Pa eto za vw ne treba. I čisto sumnjam da u servisnoj knjizi za bmwa piše da se antifriz menja na 4 godine, al proveriću pa javljam.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
VW osvežava antifriz.
Svaka tečnost u kolima, ulja, antifriz se menja na određenoj km i/ili posle nekog vremena, šta pre nastupi.
Svaka tečnost u kolima, ulja, antifriz se menja na određenoj km i/ili posle nekog vremena, šta pre nastupi.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Evo da razresim misteriju za zupcasti kais..
Pumpa ne ide preko zupcastog kaisa, tako da opusteno
Pumpa ne ide preko zupcastog kaisa, tako da opusteno

Brzine idu u H-a !!!

Re: Intervali velikog/malog servisa
Evo da ponovim podatak iz autodate iz prvog posta:
"Meni u autodati pise da mi je interval velikog servisa 150,000km ili 10 godina."
To isto mi je potvrdio i Radenko kada sam bio jednom kod njega.

Kaiš je taj prilično žilav, pa ako neko sarani 60,000 za godinu dana verujem da od tog momenta ima manju verovatnoću pucanja nego kod nekog ko je prešao 10,000 za 6 godina, sa istim kaišem.
"Meni u autodati pise da mi je interval velikog servisa 150,000km ili 10 godina."
To isto mi je potvrdio i Radenko kada sam bio jednom kod njega.
Takođestarac vujadin napisao:Ja bih se vise kockao sa kilometrazom nego sa staroscu kaisa...ali se naravno ne bih kockao uopste.

Kaiš je taj prilično žilav, pa ako neko sarani 60,000 za godinu dana verujem da od tog momenta ima manju verovatnoću pucanja nego kod nekog ko je prešao 10,000 za 6 godina, sa istim kaišem.
Re: Intervali velikog/malog servisa
Pogledah servisnu od bmw-a i piše check coolant level and concentration, top up if necesarry. Isto servisnim intervalima nije predviđena zamena ulja u automatskom menjaču, servu i diferencijalu.