Reportaže sa naših putovanja/letovanja/obilazaka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Reportaže sa naših putovanja/letovanja/obilazaka

Post od dragan »

to je nacin da neko iz usa dodje na kubu. nece da se odreknu njihove kinte, a sa druge strane ovi ne bi mogli da se vrate u usa sa tim pecatom...
kad sam iz jordana isao u izrael pre 2 meseca, isto je bila opcija da trazis papir-formular koji ce ti sluziti umesto pecata u pasosu, jer posle sa tim pecatom ne mozes u iran, pre je bio veci spisak drzava gde te ne bi primili, ukljucivao je i dubai, ali sad vise nije tako...
u principu, to je nacin da ides u zemlje koje imaju lose medjunarodne odnose, da nemas niciji pecat u pasosu...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

E zato mene mrko gledaju naši carinici jer imam 10ak pečata Republike Kosova u pasošu ... :thumbdown: A preko nekoliko mi je neki naš carinik lupio "PONIŠTENO" . Kad budem išao na Kosovo opet, molim Boga da mi Šiptari ne prave problem.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sto ne ulazis sa LK?
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Tad mi je lična bila istekla,a imao sam neki problem sa vađenjem nove. Sad idem na ličnu baš da ne bi videli na carini da mi je njihov pečat poništen.

sent from my Google Nexus 7 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Da li neko ima ideju kako njbolje doci kolima od Talina do Petrovgrada.
Mislio sam da idem kolima do Talina, pa posle Trajekotom do Helsinkija, ali nemam pretstavu kolika je komplikacija posle sa Petrovgradom?
Nesto mi se cini da je to malo opustenija varijanta nego da spicim do Moskve direkt.

Isao bi turisticki na dve nedelje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kojim kolima? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pa njemackim :mrgreen:

Italijanskim bi stigao negde do Segedina, i dalje nastavio sa bajsem :rofl:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

dragan napisao:ista fora je i kad odes na kubu, nista ne lupaju u pasos nego dobijes neki papir koji ne daj boze da izgubis..
Na temu "ovih papira" u Rusiji pri ulasku u zemlju popunjavaš taj papir koji je zapravo migraciona karta. Predaješ policiji (ili gde već, slao sam po posredniku) i prijavljuješ prebivalište. Tu dobijaš još jedan papir. Dakle dva komada. Dužan si da uz pasoš, ako zatraži policajac dokumenta, priložiš te papire. Naravno i pri izlasku iz države. Čin čivanja istih je podjednako bitan kao i samog pasoša - kao što Dragan završi rečenicu.
Neprijatnos je u tome što u jednom periodu zbog "procedure" nisam imao naskupu ta dva papira gotovo 15 dana. Predao, ali niakko da stignu nazad. Bog te mazo, zaobilaziš policiju na kilometar kad je ugledaš. Dok se ti raspraviš da si postupio kako treba, ali da papire nisi još dobio natrag, a u pasošu pečat da si poodavno ušao na RF...
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Stjepa napisao:Dok se ti raspraviš da si postupio kako treba, ali da papire nisi još dobio natrag, a u pasošu pečat da si poodavno ušao na RF...
Slika
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

E moj Stjepo, tako ti he kad ideš da radiš na crno. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Baš vala, bolje radi belo, isplativije je. :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

^^ Kako navlačiš na svoju vodenicu. Koji si kvar. :djavo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Daleko bilo. :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:

Post od methane.master »

Honorar, ma sitnica. :rofl:
Širim haos!
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Stjepa napisao:
dragan napisao:ista fora je i kad odes na kubu, nista ne lupaju u pasos nego dobijes neki papir koji ne daj boze da izgubis..
Na temu "ovih papira" u Rusiji pri ulasku u zemlju popunjavaš taj papir koji je zapravo migraciona karta. Predaješ policiji (ili gde već, slao sam po posredniku) i prijavljuješ prebivalište. Tu dobijaš još jedan papir. Dakle dva komada. Dužan si da uz pasoš, ako zatraži policajac dokumenta, priložiš te papire. Naravno i pri izlasku iz države. Čin čivanja istih je podjednako bitan kao i samog pasoša - kao što Dragan završi rečenicu.
Neprijatnos je u tome što u jednom periodu zbog "procedure" nisam imao naskupu ta dva papira gotovo 15 dana. Predao, ali niakko da stignu nazad. Bog te mazo, zaobilaziš policiju na kilometar kad je ugledaš. Dok se ti raspraviš da si postupio kako treba, ali da papire nisi još dobio natrag, a u pasošu pečat da si poodavno ušao na RF...
Druze, taj papir (imigraciona karta) je isti za sve zemlje CIS (Rusija Belorusija....) i uopste nemoj da se plasis ako izgubis. Ja teram svoj neki inat i NIKAD im ne vratim nazad kada izlazim iako mi stoji u dzepu. Kazem niko mi nije dao kada sam ulazio raspravljaju oni ja pricam na engleskom pravim se da ruski ne razumem i to je to. Razlog mog inacenja je VIZA i zdravstveno osiguranje. Kao sto znas nama ne treba viza, ja imam radnu dozvolu u Belorusiji i samim tim dozvolu za privremeni boravak. To je to. Meni viza (ulaz-izlaz) ne treba. Ali ako u imigracionoj napisem da ostajem duze od mesec dana onda oni se zbune ko kuce u liftu jer ne znaju da protumace zakon. Advokat kaze da ne treba i sluzbenik imigracione sluzbe se slaze, ali glupi carinici izmisljaju i sve zavisi na koga naletis, zato ja imam vizu bez potrebe. Obavezno medicinsko osiguranje za gradjane R. Srbije NE TREBA i to im pise u zakonu ali oni imaju stav (carinici) "ja odlucujem" e ako je tako imam i ja "da izjavim za dnevnik". Uvek pravim neku zvrcku obavezno pri izlasku jer znam da mogu da me mrze. Jedino sto moras da obavezno postujes je dekleracija o privremenom uvozu motornog vozila. E to cuvaj ko oci u glavi.
Odgovori