Meni su se ove mnogo dopale (ovako preko slika) ... samo da ih vidim/probam uživo: http://www.djaksport.com/nike-muske-pat ... ner-n11322
Meni trebaju ove "luftiraljka" patike, zatvorene nisu baš dobre za ove letnje periode (a imam ovakve klasične zatvorene "Capa").
Znači ne mogu da verujem upravo se vratih iz "Đak"-a: probao sam ove gore prikazane (prvi post na ovoj strani) sive Nike patike i ... jedva sam gurnuo nogu u 42 a ja nosim 40-41. U pitanju je širina obuće - to je toliko tesno da se pitam jel to pravljeno za žene ili muškarce ?
Probao sam i još nekoliko modela Nike ali ista priča tesno, tesno ... a ako nije tesno onda je patika mnogo dugačka (42 i veći brojevi). Kakav je to kalup, u opšte mi nije jasno
grujicd napisao:Idi onda u Reebok, i meni je sličan slučaj sa najkama a skoro svaki ribok mi paše savršeno. Kao da imaju drugačije kalupe, koje koriste za sve modele.
Probaću ih, samo zavisi da li imaju ove "rupičaste" patike ... pogledaću šta nude Đak i S.V. pošto te prodavnice imam u Zaječaru.
Hvala na predlogu.
Trebalo bi da se vremenom patike rasire i oblikuju prema stopalu, bez obzira na njihovu sirinu. Tih problema imam i ja u pocetku, iako imam usko stopalo.
maxer napisao:Znači ne mogu da verujem upravo se vratih iz "Đak"-a: probao sam ove gore prikazane (prvi post na ovoj strani) sive Nike patike i ... jedva sam gurnuo nogu u 42 a ja nosim 40-41. U pitanju je širina obuće - to je toliko tesno da se pitam jel to pravljeno za žene ili muškarce ?
Probao sam i još nekoliko modela Nike ali ista priča tesno, tesno ... a ako nije tesno onda je patika mnogo dugačka (42 i veći brojevi). Kakav je to kalup, u opšte mi nije jasno
Nike inače pravi za ceo broj manji kalup u odnosu na ostale proizvođače - Adidas, Reebok, NB, Puma....
U suštini, najbitnije da ti dužina odgovara, da imaš nekoliko mm (2-3 mm) lufta između prednjeg dela patike i vrha palca na nozi. Širina patike se uvek prilagodi širini stopala.