Apple Ipad i ostali tableti

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Apple Ipad i ostali tableti

Post od NexT »

Ja sam se dvoumio sta da uzmem, i na kraju je izbor pao na Toshibu at300, ali jacu verziju koja ima i SIM.

Za sada sam odusevljen uredjajem. Cekam jedino update na JB, posto je sad na ICS, al nema veze.
U pocetku sam kontao da mi 3G nije bitan, ali sad sam shvatio koliko bih se zajebao da ga nemam.
S druge strane, ti imas telefon koji moze da napravi hotspot, tako da ti u principu i ne treba.
Meni je bolje sto je razdvojeno, cesto koristim telefon i tablet uporedo i baterija na fonu ne bi izdrzala ni par sati.

Baterijom na tabletu sam odusevljen, nikad ne uspem da je potrosim za jedan dan. Tj pokrije mi svo akanje od ujutru do uvece, bez ikakvih problema, ostane 20ak %.

MIslim da telefon ne moze da se poredi, i da nema ni jednu prednost osim mobilnosti, tj sto staje u dzep.
Tablet mi stoji u kolima svaki dan (ima svoju pregradu u gepeku, a gepek ne moze nikako da se otvori) i uvek je tu kad zatreba.

Jedina zamerka na konkretan uredjaj je sam cosak ekrana na kom minimalno probija pozadinsko, ali to sam i pre kupovine znao da je zamerka. Pare za koje se prodaje (nesto oko 35-40.000 u Gigatronu ne vredi, i ne bih ga ni kupio da ga nisam dobio mnogoo povoljnije)

Ako ces telefonom praviti hotspot, galaxy tab2 10 ce ti lepo zavrsiti posao, za nekih 200 evra
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

elMaestro napisao:Tablet po meni ima smisla uzeti samo sa 7" ekranom. Ako bih isao na 10", ja bih pre uzeo netbook, jer tu tablet vec gubi neke svoje osnovne prednosti.
Veruj mi da grešiš. Netbook od 10" uopšte nije zgodan za čitanje, bar kad se poredi sa tabletom od 10". Za početak ne možeš da ga okreneš u portret položaj tj. možeš ali sa čačkanjem nekih opcija a ne u sekundi, onda tastatura smeta kad hoćeš da se zavališ, nemaš multitouch koji mnogo olakšava zum i skrol... Opet ako treba nešto i da kucaš ili ti treba neki Windows softver netbook je mnogo korisnija sprava, ali za konzumaciju sadržaja nema šta da traži pored tableta.
I 7" je zgodno samo ako ga nosiš sa sobom. Ako si kući 10" je mnogo bolji izbor - web mora mnogo manje ili nimalo da se skroluje, ako tablet ima solidnu rezoluciju možeš i pdf da čitaš bez problema, jer skrolovanje ubija svaku želju za čitanjem takvih dokumenata.

Ili da prebacimo na teren stripova, pošto su tableti i za to odlični. Sa 7" možeš da čitaš Alan Ford, a 10" možeš i Marti Misteriju, Zagora i sve ostalo u tom većem formatu :D

I razlika je mnooogo veća nego što 7" prema 10" zvuči, jer je površina više nego duplo veća. Ako uzmeš 10" u 4:3 odnosu (preporučujem), a 7" u najraširenijem 16:9 evo kako to izgleda:

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Netbuk sa tastaturom manjom od standardne je potpuni fejl u praksi. Misliš da imaš nešto, a u stvari nemaš, to je najgore. Zato su tableti u poslednje vreme mnogo korisniji, ukapirali ljudi. Kad već moraš da se prilagođavaš nečemu, možeš i tabletu.

Čak i 10" ima smisla. Ja sam sebi pre par godina privatno uzeo 7", misleći da je 10" preveliko, a eto me sad ovo kuckam sa 10". Vrlo često je tablet sa mnom, imam odgovarajuću torbu gde staje. Istu torbu nosim i kad ne ponesem tablet, tako da je deranžman u svakom slučaju minimalan.

Često dugačke mejlove i štošta od posla završim na njemu. Mogao bi i 7", ali lakše je sa većim ekranom.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Bio sam do Gigatrona, nemaju Memo Pad HD 7" jer uopšte nisu očekivali da će tako da plane cela količina. Sada se čeka 01.09. naslednik Nexus-a tako da je pod velikim pitanjem da li će uopšte više uvoziti Memo Pad zbog toga. Sutra treba da zovem Asus da vidim da li će stizati nešto. Nije mi logično da neće jer će novi Nexus koštati oko 28-30k po rečima prodavca, a ovo je 30% jeftinije. Čačkao sam ga malo i dopada mi se(Memo Pad), malo mi je interfejs čudan ali dobro. Brz je prilično i ima dobar ekran (po mom mišljenju, boje su lepe i jasne i bela je baš bela). Veličina ekrana je taman.

Definitivno bih voleo da ga kupim. Nadam se da će ga biti.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ne je*es ti zivu silu. Svi vicu 10, ti i dalje oces 7 :-)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Urose znam jedno mesto gde moze da se nadje Toshiba at300 vrlo povoljno
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ne treba mi 10, nepraktično je, video sam koliko je to :D

DW, kad ćemo? :mrgreen:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kad oš', on i onako leze u 21h da spava, cim popije casu mleka :mrgreen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

I osisa macku.

Sent from my LT18i using Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Mislis posisa :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Uzmi novi Nexus 7...

http://www.gsmarena.com/asus_google_nex ... 9-5600.php

Zverina za pristojnu lovu ;)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Uroš S. napisao:Mislis posisa :)
Ne bih zalazio u detalje. :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:

Post od NexT »

Ma da ga duvate vi :kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Floyd napisao:Uzmi novi Nexus 7...

http://www.gsmarena.com/asus_google_nex ... 9-5600.php

Zverina za pristojnu lovu ;)

Što li staviše slabiju bateriju? :zbunjen: Meni potraje 9-10 sati aktivnog korišćenja ( maltene uvek uključen Rock Radio). Ostalo super, vidim da ima modela sa SIM podrškom,mada mi nije jasno što nema SD podršku. Duplo više RAMA, brži i bolji procesor sa dosta boljim ekranom garantuje daoooobre rezultate :) ( u odnosu na stari Nexus 7)
Odgovori