Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Ne brže od života!

Post od nuk »

ko sparta autoputem cesto, u letnjoj sezoni se toga nagleda samo, meni nikako nije jasna poenta takve voznje, da se ne pogube ili sta?
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Cista glupost
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Voze u zavetrini i štede gorivo. :glavomuzid: Nije ni meni jasno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Jel zna neko ovde šta je pravilo "dve sekunde"?
Posetite www.garaza.rs !
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

oba avtomobila moraju preči neku tačku u dve sekunde? :delete: :delete: :delete: :djavo:

Znam ja, čak imamo na avtoputevi neka kao testne tačke da lakše procenimo...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nuk napisao:ko sparta autoputem cesto, u letnjoj sezoni se toga nagleda samo, meni nikako nije jasna poenta takve voznje, da se ne pogube ili sta?
Otprilike, plus da se nađu ako neko se pokvari. Inače oakve scene sam gledao na Beograd-Zagreb još pre 30 godina, samo su tada vozili Ford Tranzite. Svaki odlazak na more bilo je bar 2-3 sudara, po pravilu fatalnih. Doduše tada se štampa nije time bavila, sem eventualno statistički. Ne znaš šta je gore, da se zadesiš u istom ili suprotnom smeru sa njima. Ćale je ludeo kad smo išli na more. :twisted:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

nuk napisao:ko sparta autoputem cesto, u letnjoj sezoni se toga nagleda samo, meni nikako nije jasna poenta takve voznje, da se ne pogube ili sta?
Vozilo koje je na čelu kolone smanje otpor vazduha vozilima iza - a to smanjenje daje efekta na oko 5 m rastojanja. Ovo je jako rizičan manevar na 80-90 km/h, a mogu misliti šta je na 120-130 km/h (jer nisam sreo ni jedan kombi sa stranim tablicama da ide ispod navedene brzine). :think:
Moguće da su naleteli na neku limenku ili flašu, pošto je normalno da na auto-putu naletiš na neki otpad. A dešavalo mi se ove godine da izbegavam spomenuto smeće - limenke, plastične flaše od 2 litra...u suštini, to je "normalna" pojava za Srbiju, samo što je od maja pa do septembra učestala.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

maniaxxx napisao:oba avtomobila moraju preči neku tačku u dve sekunde? :delete: :delete: :delete: :djavo:

Znam ja, čak imamo na avtoputevi neka kao testne tačke da lakše procenimo...
Preciznije, da razmak između dva automobila bude najmanje 2 sekunde i to važi do nekih 120 koliko je ograničenje na autoputu. Obzirom da voze brže to bi trebalo povećati na 3 sekunde.
Stvar je u tome da u slučaju naglog kočenja, onom iza treba cela sekunda da bi uopšte započeo kočenje, a plus vreme da bi ukočio. Ovi voze otprilike na sekund razlike, dakle ako ovaj prvi naglo počne da koči ostali se garantovano zakucaju u njega jer nema vremena da ukoče.
Posetite www.garaza.rs !
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

A koliko se jih drži toga pravila? Mislim da vrlo malo.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Znam, ali treba takve informacije deliti bar na ovakvim mestima.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne drzi se niko ko ide u koloni.

Meni nisu jasni ljudi koji sami voze na auto-putu pa se nabijaju drugima.

Iskreno, dobro je prosla sezona s obzirom na broj vozila. Treba jos sledeci vikend da prodje i to je to...

pravilo dve sekunde postoji na netu kao internacionalni "highway code" i nepisano pravilo kog bi svi trebali da se pridrzavaju
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

U 5 sati ujutru malo ko ima koncentracije da vozi na dve sekunde, naročito ako je vozio bez prestanka neko vreme.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

maniaxxx napisao:A koliko se jih drži toga pravila? Mislim da vrlo malo.
Npr, ja. ;)
Ne uvek, ali se uvek setim kada priđem toliko blizu da mogu bez problema da pročitam sve oznake koje se nalaze na zadnjem delu vozila iza kojeg vozim.

Ali, toga se mogu pridržavati tek kada prođem naplatnu rampu kod Šimanovaca, jer na potezu od Gazele pa do Dobanovaca, ako držim takvo rastojanje (otprilike oko 50 m) uvek se neko ubaci, pretekne te sa desne strane, malo te uspori i naglo se isključi na isključenju za NS-put negde kod Zmaja...bez žmigavca...najčešće sa telefonom u ruci i na uvetu :glavomuzid: ...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ja se baš i ne držim da sam iskren, ali nikako se ne vozim na dupetu avta izpred mene, prvenstveno zbog vlastite sigurnosti. Tako bi i trebali svi da se ponašamo, da pazimo na svoju i sigurnost drugih saučesnika u prometu, a ne zbog milicije i slično. Ja sam u vše prilika rekao, da bih vozio isto i da nema opšte milicije na putu. ( dobro, neki su na to dodali, da brže ne bi mogo da vozim i da hoču ali pustimo to :besan: :mrgreen: :mrgreen: ).

a da dodam još jedno. Kkao znaš da si malo preterao kod preticanja u makazice? Kad vidiš koje boje oči ima onaj koji ide nasuprot :oops:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pffff... Pa sad kad sam se vracao sa mora izmedju Nisa i BG-a vise njih vozi levom trakom nego desnom... Zbog gomile kamiona mislim da sam i sam duze bio u levoj traci - popiz*eo i ubacio se u kolo sa strendzerima na nekih 150 i u 3 lepe... Drugacije je bilo nemoguce voziti... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori