Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: Novi Sad

Post od dragan »

aleksa napisao:Multikulturalizam u NS-u! :D

http://www.alo.rs/vesti/hronika/bandit- ... ideo/29144
naravno, u stilu naseg jadnog novinarstva, opet su se zaneli pa zaboravili da ljudi imaju oci. ovde se ne radi ni o kakvoj pljacki, vec je izgleda bila razmena par recenica a sasvim je moguce da se ovi znaju i od ranije. ovaj sa motora ju je samo lakse gurnuo a ona se toliko potresla da je uzela dalje da gricka semenke :kezo:
ali mora naslov da bude bombastican...
da se razumemo, ne smatram da ovo treba da se dogadja, niti da je ns ultrabezbedan, ali muka mi je od novinarskih izmisljotina...
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Novosadjani, a sta imate da kazete na to sto je ceo grad raskopan? :D

Bukvalno ceo Liman I, sa Starim Gradom i ulicom Narodnog Fronta. Novo Naselje su zavrsili, ali mi je smesno kad asfaltiraju 80% deonice, uvek se pitam jel im nije bilo lakse da sve skinu sve i ponovo postave kad su vec toliko uradili tih 20% asfalta im nece predstavljati veliki trosak... I onda ce za 10 godina da se naprave rupe na mestu spajanja novih "stopa" sa starim asfaltom :uf:

Uglavnom pozitivna je stvar sto rade ovo, iznenadjen sam!

Sve vise uvode one automatske prskalice na ostrvima, isto korak napred :bravo:

Jos kad bi uradili glavne obilaznice preko Detelinare i Partizansku (posto su obilaznicu na NN vec priveli kraju), to bi bio pun pogodak!
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Od kad pamtim,Novi Sad nisu ovako sredjivali. Asfaltirali su veliki deo grada,vidim rade i neke cevi na mnogim lokacijama. Svaka cast Vucevicu :bravo:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Pozitivno je to sve, naravno posebno sto su poceli da zatvaraju citave deonice koje se rade.
Dok se ne zavrsi sve nema pustanja.
Jedino sve to ide sporo, po meni 24/7 u tri smene i da vidis, sve gotovo za deset dana
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Gaginh0 napisao:Novosadjani, a sta imate da kazete na to sto je ceo grad raskopan? :D

Bukvalno ceo Liman I, sa Starim Gradom i ulicom Narodnog Fronta. Novo Naselje su zavrsili, ali mi je smesno kad asfaltiraju 80% deonice, uvek se pitam jel im nije bilo lakse da sve skinu sve i ponovo postave kad su vec toliko uradili tih 20% asfalta im nece predstavljati veliki trosak... I onda ce za 10 godina da se naprave rupe na mestu spajanja novih "stopa" sa starim asfaltom :uf:
A zato smo se mi vrteli onomad po ulicama oko Štranda, ja mislio vi ne znate ulice :kezo: Pa i trebaju celog da asfaltiraju, jer je asfalt bio katastrofalan gde god sam prošao i prošle i ove godine. Za razliku od većine stvari, tu je bio drastično lošiji nego Beograd.

A u vezi tih 20%, kakvih 10, rupe su tu koliko dogodine ili najviše za dve, pa treba onda opet neko da asfaltira i tako u krug. Zamisli da sve lepo urade pa da sviraju kožnu frulu 5 god i izvođači i oni koji se ugrađuju. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bar da zveknu beton ispod asfalta, tamo gde je tranzit
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Ne treba zaboraviti ni 300k RSD koje je Novi Sad dodelio Centru za razvoj prava muškaraca heteroseksualnog opredeljenja i prava radnika "Negovanje tradicije" :rofl:
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

blaugrana napisao:Pozitivno je to sve, naravno posebno sto su poceli da zatvaraju citave deonice koje se rade.
Dok se ne zavrsi sve nema pustanja.
Jedino sve to ide sporo, po meni 24/7 u tri smene i da vidis, sve gotovo za deset dana
Razmsiljao sam i ja zasto ne rade 24 h i skontao da je nemoguce. Kako bi ljudi spavali nocu od buke ?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Gaginh0 napisao:Novosadjani, a sta imate da kazete na to sto je ceo grad raskopan? :D
To se tako radi godinama unazad da raskopavaju skoro svake godine zbog drugih radova umesto da se sve radi sinhronizovano, naravno da je sve povezano. Ovako se raskopava svake godine da bi se tamo nekom namestali poslovi iznova i iznova...
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

blaugrana napisao:Bar da zveknu beton ispod asfalta, tamo gde je tranzit
E pa mnogo hoćeš. :djavo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Najbanalnija i najgluplja stvar za koju mi je jedino objasnjenje da se tako radi da bi neko profitirao:
Somborski bulevar - kompletno sredjen i uredjen, sa osvetljenjem, zelenim povrsinama, parkingom itd. Samo je jedna veca raskrsnica ostala bez semafora. E onda se cekalo godinu-dve i onda su se sve cetiri trake raskopale da bi se na tu raskrsnicu stavio semafor!?

1. Znalo se da ce tu morati doci semafor jer je sporedna ulica relativno prometna.
2. Raskopali su asfalt i pre i posle raskrsnice jer treba staviti 6 stubova za semafore.
3. Narusava se kontinuitet asfalta sa tim rovovima sirine cca50cm, i to je prvo mesto za uleganje i pucanje "novog" asfalta.

I nikad mi nece biti jasno zasto nisu odmah stavili semafor i tacka! Sad samo cekam da krenu da kopaju neki od novih bulevara zbog kanalizacije/vodovoda/gasovoda...

Slika
Korisnikov avatar
half man
Reactions:

Post od half man »

Gagi skroz si u pravu,onda kad popunjavaju te rupe dobijaju se neravnine koje cesto znaju da smaraju.. :ccc:

A somborski je radila prosla vlast,semafor nije stavljen ,iako je mislim bio predvidjen,jer je neko maznuo lovu od semafora. Tako to ide..
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Gagi, to raskopavanje 10x nije nista novo i sigurno da moze da se resi u jednom potezu da su sluzbe u koordinaciji jedna sa drugom. A o namestanju svega i svacega u Srbiji je suvisno pricati, to je postao deo nacionalne kulture. Mozes misliti koliko kosta raskopavanje i sve sto prati to, a koliko kosta da se to isplanira unapred nekoliko godina i da se sve radi u nizu (razume se, ne pricam ja ovde o secenju bulevara zbog semafora, nego o prekopavanju celih ulica radi menjanja i postavljanja instalacija, to su jako razlicite stvari). Ima foruma specijalizovanih za gradnju, tamo se moze procitati podrobnije o svemu tome.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

dragvorl napisao:
To se tako radi godinama unazad da raskopavaju skoro svake godine zbog drugih radova umesto da se sve radi sinhronizovano, naravno da je sve povezano. Ovako se raskopava svake godine da bi se tamo nekom namestali poslovi iznova i iznova...
Upravo tako! Najlakse obrtanje para u gradu...

Sto se pljacki tice, ja sam pre mesec dana sprecavao pljacku trafike u centru (ugao Laze Kostica i Zeleznicke), u po bela dana (oko13h). Izlazio sam kolima iz perionice i odjednom devojka pocne da me vuce i pokazuje u pravcu trafike, kad tamo vidim garija koji je upao u trafiku sa zadnje strane i rve se sa radnicom. Da ne duzim, pljacka sprecena :cool!: , a baraba je naravno narkomancina raspala sa kuhinjskim nozem, koja ne preza vise ni od cega. Sto je najgore, toga ce biti sve vise. Jedini problem je bio sto sam se taj dan zenio, pa mozda i nisam morao bas ja da se nadjem u tom trenutku tamo... :mrgreen:
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Al' si se zenio kad si stigao i auto da operes... :mrgreen: :pivo:

Slika
Odgovori