Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Neskica
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Neskica »

Upravo o tome i pišem :)

Pogotovo kad neko iz ostatka Srbije dođe u BG.
Onda je kuku-lele :)
Pajko
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2013, 08:35

Post od Pajko »

Skupio sam preko 20 linkova e-novina kao dokaz da je to bio rekordan dan prolaza ikada,na Bugarskoj granici je bila kolona 50km znaci od Sofije do granice i Turci su cekali 10h i onda je doslo naredjenje da ih ispustaju i nasi i Bugari,vidim da tu neko kaze da je prekrsaj bio svesan,nek pogleda slike na netu pa nek kaze da je bila svesna voznja u zaustavnoj.

Jurtos na RTS u jutarnjem programu bila reportaza i pricali o ovom problemu i saobracajna policija je izjavila da nece praviti problem oko zaustavne,DALI JE NEKO GLEDAO ILI CUO OKO OVOGA NESTO
Pajko
Reactions:

Post od Pajko »

Kad su zaustavili odmah su me obavestili da imaju video zapis,jer nisam dobi zapisnik nadam se da ce mi sa pozivom i snimak poslati,pa cu ga proslediti ovde da svi mogu da se uvere
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Nećeš ga dobiti, trebalo bi da isti stigne sudiji, probaj da nađeš tu izjvu i sačuvaš, da bude da si poslušao tog policajca sa TV-a. Mislim, naivno do bola, al ne vidim šta drugo imaš...
A ne primaj pozive tek tako, barem ne odmah, kažem ti velika je kazna pa nađi nekog advokata da se posavetuješ oko zastare i ostalog.

A možda ima i tračak nade da su dobili nalog da ne procesuiraju te snimke iz gužve.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

@grujic

Ja sam baksuz koji je pre 6-7 godina popio kaznu zbog voznje zaustavnom trakom i sto je najcrnje, stao sam zbog kvara a prekrsaj sam napravio jer sam hteo da se zaletim da ne bih u srednju uleteo sa 30 na sat.

Sto se analogije tice, ko je ikada bio kod sudije za prekrsaje zna da tu nema samilosti, kazna je neminovna i jedino sto moze da se izvuce je minimalna kazna i eventualno odugovlacenje slanja iste od strane suda tako da je bezveze nekome ulivati laznu nadu na konto kosmicke pravde, kod nas to bas i ne funkcionise :)

Sent from Lumia via TapaTalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ne ulivam mu ja nadu, ja i sam kažem da proba da juri zastaru, al postoji šansa da se na kraju ipak nađe pred sudom, a tada je bolje reći išta nego ništa :)

A to za analogiju se odnosilo na pitanje otkud toliko ljudi u zaustavnoj u špicu :)
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

nuk napisao:Sto se analogije tice, ko je ikada bio kod sudije za prekrsaje zna da tu nema samilosti, kazna je neminovna i jedino sto moze da se izvuce je minimalna kazna i eventualno odugovlacenje slanja iste od strane suda tako da je bezveze nekome ulivati laznu nadu na konto kosmicke pravde, kod nas to bas i ne funkcionise :)

Sent from Lumia via TapaTalk
Upravo je ovo sustina. Koliko ljudi dnevno dodju kod sudije za prekrsaje sa pricom da nisu krivi, kada bi svakom drugom sudija oprastao/la prekrsaj gde bi kraj bio.
Druze Pajko, lepo ti skupljaj pare za kaznu, a ne da skupljas linkove od e novina po internetu. Postoji verovatnoca da stvarno ne procesuiraju prekrsioce u tim nekim kriticnim datumima, ali cisto sumnjam. Zasto drzava ne bi uzela jos par hiljada evra od vozaca koji ne znaju pravila ili jednostavno nisu razmisljali. Surovo, ali sasvim realno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nuk delimično si u pravu. U pravu si da kod sudija za prekršaje nema milosti, ali grešiš da se protiv njih ne može boriti.

Problem je što su prekršajne kazne najčešće relativno jeftine, toliko jeftine da se ne isplati uzimati advokata. Kad odeš bez advokata mogu da ti rade šta hoće. I rade šta hoće- Krše zakon naveliko. To rade i kad imaš advokata ali ih onda sačekaš i naje*eš im se svega po spisku. Dokazano u praksi u proteklih nekoliko godina više puta. Dovoljan primer je da počinju da sude predmet koji je već zastareo, sude ga dve godine, ja sve vreme ukazujem da je zastarelo i na kraju donose osuđujuću presudu koji ja, naravno, obaram po žalbi i naplaćujem im troškove. Znači bezobrazluk, prepotencija i neznanje su ovu državu koštali i to solidan iznos.

I ne, neću da branim čoveka jer ne vidim kako bih ga uspešno branio, a da mu uzmem pare ni za šta neću. Ostaje mu da vidi kada će mu stići prvi poziv, pa da se vidi da li može da se otera u zastaru.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pajo samo što ovde sada nastaje jedna "smena", da prekršaj ispada skuplji od krivičnog dela u novčanom i šire kad je dozvola u pitanju, al jeste banalna stvar što se tiče težine koju nosi krivična osuda u nekom drugom pogledu...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Slažem se, ali pričam načelno. Prekršaji, naročito saobraćajni su banalizovani, tako ih posmatraju i osumnjičeni i sudije i sude kako im dune.
Pajko
Reactions:

Post od Pajko »

Ljudi svi ovde pricate o novcanoj kazni,ona je u ovom slucaju najmanje bitna,meni posao zavisi od te vozacke,ako izgubim posao odoh preko grane ne zelim vise da finansiram ovu drzavu,a posle nek pricaju kako im skolovan kadar odlazi inace sam ing elektronike i dip.ekonomista,a kad je trebalo istu ovu drzavu braniti na kosovo bio sam u prvim redovima HVALA IM.Tri dana ne spavam u porodici mi haos.

Resio sam da izadjem na RTS i sva javna sretstva i da trazim javno da se pokazu snimci,i da se vidi ko u tom slucaju se ponasa bahato ja ili ova tako nazvana drzava.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pajko napisao:kadar odlazi inace sam ing elektronike i dip.ekonomista,a kad je trebalo istu ovu drzavu braniti na kosovo bio sam u prvim redovima HVALA IM.
Naklon do poda sa moje strane za tebe.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Ako je u zaustavnoj stvarno bila tolika gužva tj promet, i njega presretač nahvata po principu "eci-peci-pec": zar se to neće videti na tom snimku koji je presretač napravio?
Presretač iz srednje snima - levo od njega u zaustavnoj kolona vozila, on se ubacuje i zaustavlja jednog.
Nije li ta kolona, uz standardno "ja nisam odavde", neka olakšavajuća okolnost?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
vlajko
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2012, 11:59
Garaža: Honda Civic 1.4

Post od vlajko »

Pajko napisao:Ljudi svi ovde pricate o novcanoj kazni,ona je u ovom slucaju najmanje bitna,meni posao zavisi od te vozacke
Tim pre si trebao da vodiš računa šta radiš.
Pajko napisao:,ako izgubim posao odoh preko grane ne zelim vise da finansiram ovu drzavu
Takvom vožnjom ćeš finansirati i tu drugu.
Pajko napisao:,a posle nek pricaju kako im skolovan kadar odlazi inace sam ing elektronike i dip.ekonomista,a kad je trebalo istu ovu drzavu braniti na kosovo bio sam u prvim redovima HVALA IM.Tri dana ne spavam u porodici mi haos.
To je zaustavna traka, a ne traka za zaslužne građane sa dve diplome.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Pajko napisao: Ja sam iz Nis-a 29.08.2013 sam bio u BG i na ulazu u BG je bila nenormalna guzva zbog Turaka od plavog mosta do Autokomande su bile 3 nepomicne kolone putovao sam 30 min 500m sticajem okolnosti sam bio u zaustavnu traku koja se kretala 10km-h klik klak u koloni je bilo preko 500 vozia sta nasih sta stranih,u jednom momentu ispred mene se nacrtao svetlo plavi audi6 i zaustavio me i pisao kaznu za zaustavnu traku,ja sam mu objasnio da su radovi na putu i de zato napravila kolona,jer sam zaista mislio da su radovi jer zadnji put kad sam bio u BG sa druge strane su bili radovi pa sam pomislio da su presli sa ove,policajac mi odgovorio da ih trenutno nema i da sam napravio prekrsaj,uzeo dokumenta i posle 2-3 min mi ih vratio i rekao da mi je uzeo podatke i da ce mi stici prekrsajna prijava.

Vauuu, da li je ovo najduza recenica na forumu svih vremena?!
:)
Odgovori