Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Grujic »

Vladapetr napisao:Ako je u zaustavnoj stvarno bila tolika gužva tj promet, i njega presretač nahvata po principu "eci-peci-pec": zar se to neće videti na tom snimku koji je presretač napravio?
Presretač iz srednje snima - levo od njega u zaustavnoj kolona vozila, on se ubacuje i zaustavlja jednog.
Nije li ta kolona, uz standardno "ja nisam odavde", neka olakšavajuća okolnost?
Oni vrlo često urade sledeću stvar, snimak iseku i zumiraju, tako da ne mora mnogo okolo da se vidi...
Pajko
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2013, 08:35

Post od Pajko »

Ja svatio da ovaj forum sluzi za informisanje i pomoc medju vozacima,ali ocigledno ima i uniformisanih lica koji imaju konjski AM i gledaju samo sta im se kaze,a ne gledaju i ne razumeju sustinu problema da su stalni radovi na tom delu i da neko ko dolazi u BG jednom u 6 meseci nije upucen gde sta kako i koji nenamerno ulete u probleme,jer kretanje u koloni sa 10km nije isto kao i preticanje na autoputu sa 120km
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Usput, ovde u Ch na pojedinim mestima postoji znak da je u slucaju guzve dozvoljena upotreba zaustavne trake.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Kako se uopšte presretač pojavio, odakle, jel si ti išao ispred, iza njega?
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pajko napisao:Ja svatio da ovaj forum sluzi za informisanje i pomoc medju vozacima,ali ocigledno ima i uniformisanih lica koji imaju konjski AM i gledaju samo sta im se kaze,a ne gledaju i ne razumeju sustinu problema da su stalni radovi na tom delu i da neko ko dolazi u BG jednom u 6 meseci nije upucen gde sta kako i koji nenamerno ulete u probleme,jer kretanje u koloni sa 10km nije isto kao i preticanje na autoputu sa 120km
Kakvi konjski amovi jel ti razmisljas sta pises? Jel su te ucili u auto skoli da se ne vozi zaustavnom trakom? Jel se u Nisu vozi zaustavnom? Kako slucajno mozes da udjes u zaustavnu, oteo ti se volan sta? Problem postoji, ali ako neko u drzavi iznad mene i tebe kaze da ne sme da se vozi zaustavnom i kad je guzva, onda NE SME. Nisi ti tu da razmisljas da li je bolji protok saobracaja ako se vozi zaustavnom, ti si tu da postujes zakon, a ako neces imas lepo autobus pa uzivaj.
Sto se tice toga da je jos ljudi vozilo zaustavnom u tom trenutku je isto kao kada bi ja i nas trojica sa foruma otisli da pljackamo banku, pa i ti krenes u pljacku, toliko o tome.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Kuzmovanoviću, ne shvati me pogrešno, al zaista ne trebaš da držiš slovo čoveku, pogotovo jer
Kuzmanovic napisao:Ja se slazem da je kazna sasvim primerena, ali da se ne ponavljam.

Nego, i meni se jednom desilo da sam slucajno vozio zaustavnom jer sam mislio da do sledeceg iskljucenja ima isprekidana linija. Kada sam video da sam se zeznuo, nisam imao priliku da se ukljucim u srednju, pa sam tih stotinak metara molio Boga da me ne vidi presretac.
Znači i ti si učiinio isti prekršaj, a još mi je posebno simpatično što napisa da je kazna primerena :kezo: Pa da je tebe snimio presretač ne bi ovde predavao kako tako treba nego bi pištao ko malo mače kad mu zgaziš na rep.

Znate ono, lako je tuđim k****m po koprivama.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Upravo. Sagledajte situaciju dalje od svog nosa. Covek je kaznjen na kvarno, najverovatnije upravo zbog toga sto nije iz BG.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne preterujte. Jedino što je kvarno u celoj priči je što izmene zakona kojim su uvedene pooštrene kazne za zaustavnu nisu obnarodovane kroz sve medije i na sva zvona. A i da jesu velika je šansa da bi se ljudi iz unutrašnjosti pecali i dalje jer nemaju potrebu da znaju za taj prekršaj.

Kazna jer takva kakva je. Prekršaj je učinjen i za to nema opravdanja. Nikavi radovi, ratovi... ne umanjuju odgovoost. Pitanje je šta dalje. Javi kad ti stigne prvi poziv da vidimo kakve su šanse za zastaru. To ti je jedina nada.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Laki021 napisao:Usput, ovde u Ch na pojedinim mestima postoji znak da je u slucaju guzve dozvoljena upotreba zaustavne trake.
Sta ti je uredjena drzava :bravo: . Tako bi trebalo svuda da funkcionise, zato sam negde vec i napisao u ovoj temi da treba staviti one semafore kao u Kneza Milosa i da dozvoljavaju u spicu da se vozi zaustavnom trakom. Dok to ne urade, a verovatno nikad nece moramo da postujemo zakon, jer je kazna stvarno ogromna
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni se taj predlog ni malo ne svidja.. To znaci da ja ne mogu da se ukljucim na autoput jer ce ta traka biti prepuna :nonono:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

U Beogradu je dozvoljena vožnja trećom trakom stalno na više nego dovoljnom delu auto puta. Sve preko sadašnjeg rešenja bi bilo potpuna šizofrenija.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pajo, kako nije na kvarno, od 100 vozila u koloni izabran je on. Zasto? Verovatno jer nije imao BG table. Uopsteno, ta varijanta je nevidjeno kurvinska.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Pajko
Reactions:
Pridružio se: 30 Avg 2013, 08:35

Post od Pajko »

Dal je na kvarno ili ne sad vise nije bitno treba da upozorimo ostale vozace a mi koji smo usli u g.. do guse da vidimo dali mozemo da se izvucemo,to je poenta foruma,pisao sam za ovaj problem redakciji SAT-a i javljam vam cim mi odgovore
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kladim se da je 90% vozaca koji su dobili tu vrstu kazne, upravo iz BGa
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pajko:

Ne znam šta su tvoja očekivanja ali na sudu nikako ne možeš biti oslobođen osim u slučaju da pozive izbegavaš i da ti slučaj zastari ukoliko se dve godine ne pojaviš na suđenju. Biće malo neprijatno, zvoniće ti na vrata verovatno i kasno uveče, nećeš moći da izvadiš ličnu kartu ili da produžiš registraciju automobila ako se vodi na tebe, ali ja bih u slučaju da mi posao od toga zavisi izabrao taj put. Kad se završi dve godine prijaviš se da ti ukinu fiktivnu adresu, odeš da ti uruče rešenje da je zastarelo i to je to.

To je informacija koju si i dobio na forumu tako da je forum ispunio svoju svrhu informisanja ljudi ali nemoj očekivati da imamo empatiju i da zajedno sa tobom vičemo kako je država sranje zato što si ti išao trakom za pametne. Svi mi manje više kršimo propise i gledamo kako da ne budemo kažnjeni ali kad te već uhvate onda se treba pomiriti sa situacijom i gledati koje su opcije a ne glumiti kalimera.

Mene su presretači snimili sa 159 na ograničenju 80 i nikad mi nije stigao nikakav poziv, moja pretpostavka je da me nisu lepo uvatili na snimku pa možeš i tome da se nadaš.
Odgovori