Prvi utisci o S4 Mini, iz perspektive nekog ko je do sad koristio S1 Plus:
- dimenzije su skoro iste, komotno za korišćenje jednom rukom
- sve leti bez kočenja. Videćemo kako će se vremenom pokazati, za sada sam veoma zadovoljan
- dosta bolji zvuk prilikom razgovora, bar sa moje strane veze
- osetno bolje radi sa lošijim signalom. U kući u Pančevu sam imao dosta problema sa internetom na S1, čak je znao i da se resetuje u tim uslovima, a S4m radi skoro normalno. Kad pomislim da sam hteo da menjam mrežu zbog toga.
- GPS deluje da radi bolje i brže da hvata signal, ali to ću znati bolje posle par tura Runkeeper-a
- auto brightness ima podešavanja, pa možeš da utičeš da bude svetlije ili tamnije a da i dalje radi automatika
Mane:
- nema haptic feedback tj. kratku vibraciju za soft tastere i ekransku tastaturu. Koliko vidim ovo je više problem sa Androidom 4.2.2 nego sa ovim telefonom
- zbog veće rezolucije, u nekim aplikacijama su sitnija slova (B92, Blic) nego što su bila nekad. Ne znam kako je tek sa 720p, mada je moguće da aplikacije prilagođavaju veličinu fonta rezoluciji, samo je pitanje šta će izabrati u kom slučaju. Ovde je i dalje čitljivo ali nešto teže. I stvarno ne vidim potrebu za insistiranje na većim rezolucijama na tolikom displeju, nigde ne vidim piksele. Mom oku je ovo skoro isto kao retina na ipad-u 4.
Sve su najnovije verzije, uostalom tek sam aktivirao telefon i on je sam skinuo zadnje verzije svega što sam imao na prethodnom telefonu. Nije to presitno da ne može da se čita, ali je nekih 10-20% sitnije koliko je i veća rezolucija. Evo slikao sam ih uporedo:
Kao što se vidi i osvetljenost ekrana je manja na S4 Mini kad je uključen auto mod, ali mislim da je bolje tako i da manje blješti. Kad manuelno namestim na maksimum bude skoro isto na oba telefona, tako da je samo pitanje kako auto brightness bira osvetljenost.
Nemoguće da nema haptic feedback?! Probaj neku 3rd party tastaturu. Treba u firmi da zamenimo telefone, pa nemam pojma šta da uzmem ljudima. S4 mini je opcija.
grujicd napisao:Mane:
- nema haptic feedback tj. kratku vibraciju za soft tastere i ekransku tastaturu. Koliko vidim ovo je više problem sa Androidom 4.2.2 nego sa ovim telefonom
Zayebavas da ovo nema takav uredjaj???? To nije smelo da se dogodi
Jel tvoj verzija GT-I9190 ili GT-9195? Ako je GT-I9190, onda ne postiji ni NFC, sto je opet veliki minus...
Drago mi je da si zadovoljan kupovinom, da ti se telefon svidja, itd... al samo kad pomislim sta je sve mogao da se uzme za 350e (no, necemo o tome)
Optimus G + 50e da pocasti auto necim, ili jedno pijancenje u kafani
Salim se, ne mora LG, ima dosta dobrih uredjaja u tom cenovnom rangu... al vecina je 4.5"+, sto njemu mozda ne bi bas odgovaralo, iako nije neka razlika
Ovo je GT-9195, sa NFC-om. Ništa drugo nije bila opcija jer sam hteo fizičko home dugme, 4-4.3" ekran, dosta RAM-a i ekran u rangu sa super amoled. Većina novih telefona je pala već na prvoj stavci.
Haptic feedback je definitivno softversko pitanje pošto telefon naravno ima vibraciju. Međutim trenutna verzija softvera ga nema i to jeste solidna mana. Sigurno ne bi stavljao custom rom odmah, a mrzi me i da se bakćem sa drugim tastaturama. One i onako ne bi rešile problem soft tastera (back i menu).